Manolo logotype

Canali
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Canali

10 x Vårkostymer

Idag är det dags att titta närmare på utbudet av vårens kostymer. Det kan röra sig om en kommande student, en examen eller kanske ett sommarbröllop som kräver ny kostym. Vi har valt ut våra 10 favoriter för säsongen i flera olika prisklasser.

Så undviker du fallgroparna på vinterrean

Att tänka långsiktigt med uppbyggnaden av sin garderob behöver nödvändigtvis inte innebära att man skall hålla sig ifrån reaköp. Att köpa samma antal plagg av samma kvalitet men till reducerat pris är det nog få som kan ifrågasätta. Nyckeln till att fynda på rean är att man fortfarande bara köper det man verkligen vill ha samt att titta efter saker som kommer vara användbara i flera säsonger framöver.

Fredagsinspiration - Färgglad Flanell

Höstens kanske härligaste material enligt oss är flanellen. Med sin matta lyster fungerar materialet perfekt som såväl uddabyxa, kavaj eller hel kostym under höst och vinterhalvåret. Vanligtvis förknippas flanell med en mellangrå nyans men idag tänkte vi slå ett slag för andra toner som vinrött och blått.

10 x Flanellbyxor

Idag tittar vi närmare på hösten och vinterns kanske viktigaste byxa. Det finns nog inget plagg vi associerar mer med den nuvarande säsongen än ett par klassiska flanellbyxor. Ett plagg som har egenskapen att både kläs upp och ner och gör sig fantastiskt bra i både ljusa och mörka toner.

10 x Höstkavajer

Förra veckan tipsade vi om höstens viktigaste skodon och idag går vi in på överkroppen. Kavajen är ett av de plagg som tydligast definierar såväl stil som säsong och även om det finns många kvalitéer som fungerar året om är känslan av att plocka fram flanell, tweed och kashmir ur vinterförvaringen ganska trevlig. Sommaren har onekligen sin charm men i klädväg är det få saker som slår höstens kavajer.

Fredagsinspiration - En beige bas

Beige förknippas oförtjänt ofta med något trist, livlöst eller tråkigt. Tvärtom tycker vi att beige kan vara en perfekt bas för att sedan krydda klädseln med färg i t ex en näsduk eller slips och armband. Genom att välja matta tyger som bomull och flanell kan man få en lyxigt sober känsla. Har man kvar lite av sommarens solbränna lyfter den helheten ytterligare.

Fredagsinspiration - Beach 2014

För många är semestern nu ett faktum och låt oss därför hänga in businessviden i garderoben för några veckor och fokusera på en ledigare semesterklädsel. Idag tar vi ett besök till stranden och det finns ingen anledning till att tappa stilen i plastiga foppatofflor och fotbollströjor bara för att det är semester. Satsa på en ledig linneskjorta, sobert mönstrade badbyxor, eleganta sandaler och en praktisk väska.

Canali vår/sommar 2014

En av de starkaste aktörerna inom klassiskt italienskt herrmode är tveklöst Canali. Sedan 1934 har man försett italienare, amerikanska presidenter och stilsäkra svenskar med toppkonfektion. Idag drivs företaget av tredje generationen Canalis och vi har tittat närmare på vårens kollektion.

Fredagsinspiration - Brown in town

Idag åker den dubbelknäppta kostymen på. Dock i ett lite mer vågat utförande med en mörkblå bas och ljusare överruta. Till detta har vi denna veckan valt att fokusera på bruna accessoarer i olika toner så som slips, klocka, skor och glasögon samt en krispig vit skjorta med dubbel manschett.

Garderobens Hörnstenar - Linneskjortan

Under hösten betade vi av några av vintergarderobens hörnstenar och med våren i allra högsta grad över oss är det inte mer än rätt att vi tittar närmare på några av den kommande säsongens klassiker. Idag fokuserar vi på ett av de ledigare men ack så stilfulla valen man kan täcka en solbränd överkropp med under sommarhalvåret nämligen linneskjortan.

Fredagsinspiration - Back to Business

Förra veckan valde vi en ledig fredagsinspiration och nu tycker vi det är dags att svida upp igen. Vad är då bättre än en marinblå kostym, ljusblå skjorta och toner av rödbrunt skinn. Perfekt till kontoret, festen eller affärslunchen. Med ett par eleganta Austerity brogues på fötterna och en sobert mönstrad bröstnäsduk och slips skapar man ett liv till helheten utan att kompromissa med stilnivån.

Garderobens hörnstenar - Den blå kavajen

Förra gången nämnde vi buttondownskjortan och idag är det dags för en annan hörnsten i den manliga garderoben. Vi pratar idag om den blå kavajen. Ett plagg som vi anser att varje man bör äga men som kan se väldigt olika ut beroende på säsong, snitt och detaljer. Oavsett om det rör sig om en kraftigare flanell för hösten eller en supertunn s150 för högsommaren så är det få plagg som är mer lättburna och användbara än just den blå kavajen.

Den lediga vita skjortan

Vita skjortor förknippas ofta med formella tillfällen. Men i rätt material är vitt ett perfekt färgval även för casual-skjortan. Manolo har i dagens artikel valt ut sina favoriter från klassiska oxford-tyger till jersey, linne och seersucker.

Vårens blazer

Ofodrat, hopsack och pärlemorknappar. Manolo har spanat in vårsäsongens blazers.

Försmak: Vårens kostymer 2013

Vi har kommit till tiden på året där rea-hyllorna börjar städas undan till förmån för vårnyheterna. Vi tänker inte vara sämre. I dagens artikel har Manolo tagit en närmare titt på vårens kostymutbud.

Inspiration - Den vita skjortan

Det blir inte så mycket elegantare än en vit skjorta. Krispigt stilfull är detta ikoniska plagg lika lämpat för den formella festen som för att höja stilgraden på vardagsklädseln.

Den grå kostymen

När det kommer till kostymfärger finns det två självklara val – blått och grått. Det förstnämnda framhålls som ett alltid elegant och stilmedvetet färgval, medan grått ofta får representera en något tråkigare val. Något som är helt fel.

Tendenser för hösten 2012

Herrmodet rör sig försiktigt framåt. Uppdaterade snitt, nya kombinationer och innovativa material. I dagens artikel har Manolo tittat närmare på höstens mode och valt ut några tendenser som tydligt präglar den moderna garderoben.

Businessgarderoben våren 2012

Bevakningen av vårmodet tenderar att fokusera på tunna linneskjortor och tvättade bomullskostymer. För de allra flesta är dock detta en väldigt liten del av säsongen. Därför tänkte vi i dagens artikel ta en titt på vårens kostym- och businessmode.

Tre sätt att bära manchester

Manchester är ett material med lika många trogna anhängare som orubbliga skeptiker. För många är manchester den perfekta avvägningen mellan fritid- och vardagsklädsel, medan det för andra förblir ett material för mossiga universitetslektorer. I dagens artikel tipsar Manolo om hur du bär denna spårrandiga bomullsväv på bästa sätt.

Fredagsinspiration - Mörkblå flanell

Veckans fredagsinspiration hör knappast till den färgstarkaste. Tvärtom riktas istället fokus mot materialen och flanell i synnerhet.