Manolo logotype

Byredo
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Byredo

Dofttips för våren

Vårsäsongen innebär inte bara svala chinos och ofodrade kavajer. Även doftgarderoben bör få sig en rejäl genomgång. Och gör att ge lite inspiration har Manolo i dagens artikel valt ut nio parfymtips.

Nio parfymtips för vinterkylan

Vinterkylan öppnar för riktigt kraftfulla dofter med toner av läder, trä och starka kryddor. För att ge lite inspiration i parfymvalet har Manolo valt ut nio dofttips för säsongen.

Nitty Gritty

Efter konkursen och pånyttfödelsen 2008 blåser det nya vindar på Nitty Gritty, som sedan starten 1991 varit en tongivande aktör bland Sveriges modebutiker. Här hittar du allt från superkonservativa skor från brittiska Church's till funktionsjackor från C.P. Company och catwalkdesign från exempelvis Raf Simons. Allt presenterat i ett inspirerande butikskoncept med ett handplockat utbud av såväl välkända modemärken som små charmiga tillverkare.

5 x sommardofter

Den ofodrade linnekostymen, de lätta mockasinerna och sköldpaddsmönstrade solglasögonen kräver en svalkande sommardoft. Manolo har valt ut fem favoriter.

Svenska dofthuset Byredo

Tidlösa dofter i nytänkande förpackning har format ett svenskt dofthus. Byredo har med sitt rättframma doftspråk och efter samarbeten som Fantastic Man hyllats över hela världen. Manolo träffar märkets grundare Ben Gorham för att få reda på hur idén till en parfym föds och varför Ben låter skräddarsy sina kostymer.

Presenttips för Fars Dag

På söndag är det Fars dag. För er som panikletar efter presenter eller vill vara i god tid inför julen har Manolo valt ut 15 produkter som garanterat går hem.

Modenytt 15.10.09

D.S. Dundee startades redan 1994, men då med fokus på streetwear. Efter att ha anlitat Elizabeth Reed med bakgrund på bland annat Dunhill, Bamford & Sons och Polo Ralph Lauren som designer har det skotska märket anammat en betydligt mer välklädd stil. Det är inte bara designen som andas anglofilt mode utan en stor del av produktionen sker i Storbritannien. Bland annat står Rayner & Sturges för märkets skjortor. (via selectism.com)

Modenytt 12.08.09

Till alla anglofiler som misströstar över senaste tidens fokus på italienskt mode. Gänget bakom Savile Row-skräddaren Norton & Sons har väckt liv i anrika E.Tautz som bland annat tillverkat fritidskläder åt Winston Churchill och Edward VII.

Att välja parfym

Muskotnöt, bergamott eller persisk ambra? Att välja parfym framstår som kärnfysik i jämförelse mot att hitta en snygg höstblazer. Samtidigt rymmer dofterna en stor del av vår personlighet. Christian Hughes, delägare och grundare av Cow parfymeri, menar att ett lyckat val av parfym måste grunda sig i hängivelse.