Manolo logotype

burberry
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om burberry

Säsongens 6 snyggaste regnrockar

Under det svenska vinterhalvåret tampas vi inte bara med en bitande kyla utan även en hel del regn. För dagar då temperaturen ligger på några grader plus och regnet öser ner är en vattenavstötande regnrock i lager över kavajer och stickat det perfekta alternativet. Vi har valt ut några personliga favoriter.

Fredagsinspiration - Pitti Uomo 85

Nu när jul och nyårsledigheten är över blickar vi istället framåt. På tisdag i nästa vecka drar det skräddade herrmodets viktigaste mässa igång i hjärtat av Florens. Det är Pitti Uomo 85 och fokus kommer ligga på tillverkarnas höstkollektioner för 2014 och vi kommer vara på plats och bevaka. Dagens inspiration blir således en kavalkad av mönster och accessoarer i starka färger. På fötterna har vi valt ett par Kiltie Brogues, en modell som blivit bara mer och mer populär under mässan de senaste säsongerna.

Ströms

Efter ett visst uppehåll är det nu dags att åter köra igång butikskollen där Manolo listar Sveriges bästa herrekiperare och modebutiker. Idag med en sann butiksklassiker som klätt stilmedvetna stockholmare i över 100 år, Ströms. Den nuvarande lokalen i centrumhuset vid korsningen Kungsgatan och Sveagatan invigdes redan 1939 och samlar idag kläder från såväl anrika kostymtillverkare som populära svenska modedesigners.

Webshoptipset - Mr Porter

Det är många som väntat på framgångsrika webshopen Net-a-Porters herrsatsning Mr Porter, som idag lanserades för allmänheten. Ett imponerande utbud av välkända varumärken och en stilsmart design lär inte göra någon besviken.

Nio parfymtips för vinterkylan

Vinterkylan öppnar för riktigt kraftfulla dofter med toner av läder, trä och starka kryddor. För att ge lite inspiration i parfymvalet har Manolo valt ut nio dofttips för säsongen.

Trenchcoaten

De som inte redan äger en trenchcoat lär någon gång i livet ställas inför beslutet att köpa en. Få plagg innehar samma ikonstatus och rika historia. Men hur nödvändigt är egentligen trenchen för den moderna garderoben?

Bildinspiration: Superlätta ytterplagg

När det kommer till regnrockar har britterna en unik ställning. Få plagg kommer alltid kännas så rätt som en äkta Mackintosh, Barbours oljerockar, en trenchcoat från Burberry eller Aquascutum. Autentiskt slitstarka kläder som håller i vått och torrt. Det finns bara ett problem – de väger bly.

Upptakt, Vårrock

Vi är många som längtar efter att få lägga undan den tunga vinterrockan för en lättare och ljusare vårrock. För att ge lite inspiration har Manolo valt ut några favoriter från vårens kollektioner.

Vårens solglasögon från Luxottica

Glasögonjätten Luxoticca med märken som Persol, Ray-Ban och Polo Ralph Lauren under sitt tak visade idag upp delar av sin vårkollektion. Som ett avbrott i höstens grådassiga väder har Manolo valt ut några favoriter från kollektionerna.

Skepparkavajen

Jakten efter det perfekta ytterplagget har kommit till skepparkavajen. Ett plagg som stilfullt skyddar mot vind och regn. Tillräckligt långt för att täcka kavajen. Tillräckligt mycket attityd för att bära till slitna jeans och t-shirt. Manolo har valt ut några favoriter.

Stilkarta 29.09.09

Hatt CA4LA (brownsfashion.com) Ytterrock Zegna (Matches) Bälte Yvest Saint Laurent (Matches)

Regnrockar för hösten

Att gå omkring i en genomblöt tung ullrock är sällan en särskilt behaglig upplevelse. Stora delar av hösten är därför en regnrock ett bättre alternativ. För alla er som prioriterar skydd mot regn framför värme kommer här lite inspiration.

Veckans Outfit nr 32

Veckans outfit sneglar mot hösten. Med italienska förtecken och hattromantik.

Veckans Outfit nr 31

Från förra veckans italienska flamboyans till en nedtonat urban klädsel. Allt i en lugn färgskala där de små detaljerna står i fokus.

Modenytt 18.06.09

Oscar Jacobsons kommande höst- och vinterkollektion går under namnet Black Collection. Stående inslag är grå flanell, manchester och rutmönster. Den genomgående mörka kollektionen lyfts upp av accentfärger som lila, rött och blått. Den brittiska gentlemannen lyfts liksom lantlivsmode fram som en stark inspirationskälla.

The Sharp Cut

Det skarpa kostymsnittet är tillbaka. Med fokus på uppbyggnad och rena linjer framför en naturligt rund silhuett vill många av dagens modetillverkare återigen signalera pondus med sina kostymer. Men skriv inte ut likhetstecken med den stelt kostymmode.

British Continental

Väska Dunhill Stilfullare lädervaror än Alfred Dunhills tycks svåra att hitta. Välbalanserad och tidlös design utan att vara i närheten av anonym.

Too cool for preppy

Klubblazern associeras ofta med välkammade seglarföreningar. Men med sliten och något krympt känsla är detta plagg faktiskt riktigt rock'n roll.

Veckans Outfit nr 15

Veckans outfit inspirerar till en klädsel för sommarfesten. En stilfullt ljus kombination för att njuta av ett glas vitt på uteserveringen eller promenera på semestern i södra Europa.

Nonchalans

Det pratas mycket om nonchalant elegans. Catwalkdesigners blandar skräddade kavajer med pyjamasbyxor och supertunna, ofodrade ytterplagg. Välklätt, men med en fullständigt obesvärad attityd. Ser vi en motreaktion mot det strikta preppymode som dominerat senaste säsongerna eller är det bara en naturlig utveckling av herrmodet?

Veckans Outfit nr 12

Veckans outfit följer tydligt föregående veckas spår. En relativt sober grund, men med lekfull underton. Även något omvänd logik i att klädseln skulle bli betydligt stelare utan slips.

Modern Blazerkultur

Guide: Nya kavajvanor gör att uddablazern har fått en helt annan roll. Idag måste den gå att kombinera med i princip hela garderobens register. Från jeans och sneakers till ullbyxor och läderskor. Manolo tipsar om hur blazern blir så användbar som möjligt.

Mackintoshen

Trenchcoaten framhålls ofta som ett måste i garderoben. Snyggt till vitt skilda stilar och praktiskt i olika väder. Det är onekligen svårt att hitta ett mer mångfacetterat och användbart plagg. Det skulle möjligtvis vara mackintoshen då.

Axplock 19.02.09

Butikerna fortsätter att fylla på med vårkollektionerna. Här ett axplock från nätets enorma utbud.

Veckans Outfit nr 6

Idag glömmer vi allt vad Casual Friday innebär. Veckans Outfit hämtar inspiration från Thom Browne som med sitt närmast löjligt strikta formspråk vunnit både anhängare och starka kritiker. En minimalistisk och totalt färglös stil för kontorets streber.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

Editors' Picks: Forbidden Fruit: Four...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen