Manolo logotype

Brunello Cucinelli
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Brunello Cucinelli

Sommarstickat - 6 tröjor när temperaturen sjunker

Många tänker på hösten när man säger ordet stickat men faktum är att beroende på tjocklek och inte minst komposition så passar stickade plagg för alla årets månader. Idag har vi valt att fokusera på lätta och luftiga versioner i merino, silke, linne eller bomull. Alla med en sval känsla och som med fördel kan dras på över axlarna när temperaturen sjunker under kvällen.

Våren 2018 från Brunello Cucinelli

Trots att vårinspirationen kanske tryter med minusgrader och snö runt om i landet så börjar vårens kollektioner på allvar dyka upp i butik. Idag skall vi titta närmare på säsongens nyheter från italienska ikonen Brunello Cucinelli. Ett varumärke som kanske varit det mest inflytelserika de senaste fem åren när det handlar om silhuett och styling.

5 slipsar för alla situationer

Även om bärandet av slips minskar markant i våra traditionellt slipsbärande yrken så ser vi samtidigt ett uppsving bland unga män där slipsen blir ett personligt uttryck snarare än en strypsnara, påtvingad från ledningens sida. Oavsett om man bär slips i arbetet eller privat har vi idag valt ut våra 5 favoriter som täcker alla situationer.

Fredagsinspiration - Res med stil

Oavsett om det handlar om sommarsemester eller arbetsresa vill vi inspirera till ett stilfullt resande. Idag har vi satt samman en outfit bestående av klassisk kostym, bruna reseaccessoarer i skinn samt en klocka med klassisk flygkoppling. På fötterna har vi valt ett par lika eleganta som praktiska loafers i skinn.

Brunello Cucinelli Spring/Summer 2017

Idag skall vi titta närmare på vårens kollektion från kashmirkungen i Solomeo. Vi talar såklart om Brunello Cucinelli som mer eller mindre definierat herrmodets silhuett under stora delar av 2010-talet.

Vinterns 10 finaste flanellbyxor

Få byxor kan slå ett par klassiska i flanell när det kommer till en elegant klädsel vintertid. Favoriten i våra ögon är mellangrå och gärna i en lite grövre kvalitet men materialet passar utmärkt i en uppsjö av färger och snitt.

Höstens 10 snyggaste mockajackor

Manligt mode är mer än kavajer och kostymer. Ett av de alternativ vi gillar allra bäst som komplement till kavajen är mockajackan. Ett plagg som känns såväl avslappnat som sofistikerat. Vi har valt 10 favoriter för hösten.

Brunello Cucinelli AW/16

Kashmirkungen från Solomeo har sedan länge fängslat oss på Manolo. I höstens kollektion har Brunello Cucinelli tagit konceptet Sportswear till en helt ny nivå och vi får se den kanske ledigaste kollektionen hittills.

10 x Kashmirtröjor

Att hösten snart är över oss igen må vara en deppig insikt men en positiv aspekt med detta säsongsbyte är att garderobens mjukaste tröjor åter kommer fram för användning. Kashmirtröjan är verkligen en hörnsten i den manliga garderoben, ett plagg som är lika användbart till kavaj som direkt mot huden en kylig vintermorgon.

Våren 2016 från Brunello Cucinelli

Den modeskapare som påverkat skräddat herrmode mest de senaste decenniet är förmodligen Brunello Cucinelli. Han blandade koncepten sportswear och skräddat och är mer eller mindre ensamt ansvarig för trenden med cargobyxor till kavaj som sedan kopierades av i princip varenda aktör på marknaden. För våren fortsätter företaget på den inslagna linjen och vi har tittat närmare på kollektionen.

Fredagsinspiration - The Peacoat

I veckans fredagsinspiration fokuserar vi på en av våra absoluta favoriter när det kommer till ytterplagg. Peacoaten eller skepparkavajen som den heter på svenska är ett stilfullt alternativ till både ledigt som dressat. Idag har vi valt det förstnämnda med kashmirtröja och jeans som bidrar till att hålla både stilen och kroppstemperaturen i höst. På fötterna ser vi ett par gummisulade skor som passar perfekt för skogspromenader eller regniga gator.

Fredagsinspiration - Menswear 101

Idag låter vi oss inspireras av herrmodets hörnstenar. Den mörkblå kavajen, de grå ullbyxorna och de bruna skinnskorna är tidlösa klassiker. Kombinerat med en ljusblårandiga skjorta, vinröd slips och kontrasterande näsduk får klädseln ett balanserat och sobert intryck. Accessoarer som portfölj och klocka låter vi gå i samma chokladbruna ton som skorna för att ytterligare binda ihop helheten.

Våren 2015 från Brunello Cucinelli

Vårkollektionen från Brunello Cucinelli, en av de starkaste italienska aktörerna har nu landat i butikerna och företagets röda tråd känns lika tydlig som alltid. Oavsett om man älskar eller hatar Cucinellis estetik går det inte att ignorera att designern varit en av om inte den mest inflytelserika inom herrmode de senaste fem åren.

10 x Flanellbyxor

Idag tittar vi närmare på hösten och vinterns kanske viktigaste byxa. Det finns nog inget plagg vi associerar mer med den nuvarande säsongen än ett par klassiska flanellbyxor. Ett plagg som har egenskapen att både kläs upp och ner och gör sig fantastiskt bra i både ljusa och mörka toner.

10 x Dubbelknäppta kavajer

Få har nog missat de senaste säsongernas kanske starkaste signaturplagg; den dubbelknäppta kavajen. Från att ha varit ett inslag närmast förknippat med boxig silhuett och 80-talssnitt har den dubbelknäppta kavajen får stort uppsving. Istället för markerade axlar och långa kavajlängder är de flesta av dagens modeller av en lätt, närmast okonstruerad känsla med nätt axel och med en något kortare kavajlängd. Resultatet ger en lättburen produkt oavsett om man kombinerar den med skjorta och slips eller jeans och polotröja.

Brunello Cucinelli hösten 2014

Vi vågar nog påstå att inget varumärke haft större inflytande på det manliga modet de senaste 5 åren än Brunello Cucinelli. Med en konsekvent designfilosofi har företaget gått från liten aktör till världsledande inspiratör. Cucinelli har varit starkt bidragande till den utveckling av avslappnad elegans som växer sig allt starkare. Kavajer kombineras med lediga cargos och grova brogues och stylas ofta med företagets kashmirtröjor nonchalant knutna över axlarna.

Fredagsinspiration - En beige bas

Beige förknippas oförtjänt ofta med något trist, livlöst eller tråkigt. Tvärtom tycker vi att beige kan vara en perfekt bas för att sedan krydda klädseln med färg i t ex en näsduk eller slips och armband. Genom att välja matta tyger som bomull och flanell kan man få en lyxigt sober känsla. Har man kvar lite av sommarens solbränna lyfter den helheten ytterligare.

Fredagsinspiration - Ton i Ton: Mörkblått

En av de trevligare sätten att matcha färger är enligt oss i form av en ton-i-ton styling där flera nyanser av samma färg återkommer i klädseln. En färg som lämpar sig extra bra för ändamålet är mörkblått. Oavsett om man vill låta det genomsyra hela klädseln ner till skorna eller bara kombinera mörkblå skjorta, slips och kavaj så är det ett utmärkt val för såväl privatfest som nattklubb.

Butikskollen - Lund&Lund

Så var det dags för en butikskoll på en av Stockholms mest anrika herrekiperingar. Det rör sig om Lund&Lund på Sturegatan 12 i hjärtat av Östermalm som huserat på samma adress sedan 1963. Med en brittiskt inspirerad inredning som är mer eller mindre oförändrad idag huserar Lund&Lund kvalitetskonfektion från Corneliani, Belvest och inte minst Brunello Cucinelli men även prisvärda alternativ som nya spännande kostymleverantören Fugato.

Brunello Cucinelli Hösten 2013

Brunello Cucinelli har varit en trogen favorit här på Manolo de senaste åren och hösten får oss inte att ändra den uppfattningen. Cucinelli har de senaste åren mer eller mindre definierat italienskt herrmode och varit starkt bidragande till en kultur av avslappnat välklätt mode där formella och lediga plagg kombineras och materialen får stå i fokus.

Fredagsinspiration - Italienskt avslappnat

Idag har vi valt att titta närmare på en avslappnad tolkning av italienskt kavajbärande. Med mättade toner av beige, grått och orange där materialen får tala för sig själv och som kompletteras med täckväst i dun: ett ledigt ytterplagg för milda vinterdagar.

Vårens regnrockar, 2013

Avskalat elegant och multifunktionellt. Den moderna regnrocken hör till ett av garderobens allra mest användbara plagg. I dagens artikel har Manolo valt ut sina favoriter för våren.