Manolo logotype

Brioni
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Brioni

Brioni tar en ny inriktning med Justin O´Shea som Creative Director

Det var många i modebranschen som höjde ögonbrynen när anrika kostymhuset Brioni i mars tillkännagav att Justin O´Shea blir ny Creative Director för företaget. O´Shea som tidigare saknar erfarenhet som designer är anställd för att föryngra och utveckla det skräddade husets varumärke och nyligen fick vi se de första exemplen på detta.

Fredagsinpiration - Pastell

Färgskalan här på Manolo brukar vanligtvis vara relativt återhållsam med en bas av klassiker som marinblått, brunt och grått men idag tar vi ut svängarna med en pastellpalett som skulle få 80-talets Don Johnson att framstå som färglös. Turkos/grön kavaj, rosa skjorta och gul slips kombineras med ett par bomullsbyxor i en ljus beige ton. Inget för den försiktige men samtidigt inget man skulle lyfta på ögonbrynen över under sommarens Pitti Uomo-mässa.

Manolo tipsar - Sommarens seglarskor

Nu känns det som att våren verkligen är här. Det är därmed också dags att fundera över vår/sommarinköp så som solglasögon eller ledigare skor. Vi försöker att undvika kortsiktiga trender här på Manolo och fokuserar istället på långsiktig och god stil som kan följa med bäraren i flera säsonger. Dagens text kommer att handla om seglarskon: En tidlös modell som dock från tid till annan även betraktats som moderiktig. I år syns den på ganska bred front och även i mer trendiga sammanhang.

Manolos guide till Smoking

Vad passar bättre så här dagen före nyårsafton än en djupdykning i den manliga garderobens elegantaste plagg; Smokingen. Ett plagg sexigare än fracken och festligare än kostymen som vi uppmanar alla män att bära åtminstone en gång i livet. Men vad är det då som gäller när det kommer till smoking? I dagens inlägg kommer vi gå igenom de olika alternativ som finns samt inspirera i form av diverse ikoniska bärare.

Fredagsinspiration - Nyårsfest

Då var det dags för sista fredagsinspirationen för det här året. Självklart fokuserar vi på Nyårsfesten och varför inte fira in det nya året i en klassisk smoking med accessoarer i guld. Vi vill passa på att tacka er läsare och önskar er alla ett gott nytt år!

10 x vita skjortor

Om man skall göra något så dumt som att definiera det viktigaste individuella plagget i den manliga garderoben så skulle vårt val vara tämligen enkelt. Den vita skjortan är det plagg som följer dig som bärare genom livet oavsett om det är på en smokingfest eller ledigt uppknäppt till stranden. Självklart finns det lika många alternativ som det finns användningstillfällen och här har vi valt att ta fram tio favoriter för olika situationer.

Brioni våren 2014

Vi har tidigare nämnt två av de allra främsta inom manlig konfektion i form av Cesare Attolini och Kiton. Bägge med sitt ursprung i södra Italien och närmare bestämt Neapel. Idag vill vi lyfta fram den tredje stora aktören inom italiensk toppkonfektion nämligen Brioni. Till skillnad från de tidigare nämnda konkurrenterna är Brioni norditalienskt och Roms stolthet sedan mitten på 1940-talet.

Fredagsinspiration - Ledig Lördag

I dag tar vi ett tydligt avstamp från det klassiskt skräddade och väljer en av de mest avslappnade tolkningarna på länge. Kavajen har bytts ut mot en kabelstickad tröja, flanellbyxorna mot ett par råjeans och på detta en täckväst. Istället för de låga kostymskorna tar vi fram de höga vinterkängorna med tålig gummisula för en stil som fungerar lika bra på skogspromenaden som för en brunch i stan.

Fredagsinspiration - Italienskt avslappnat

Idag har vi valt att titta närmare på en avslappnad tolkning av italienskt kavajbärande. Med mättade toner av beige, grått och orange där materialen får tala för sig själv och som kompletteras med täckväst i dun: ett ledigt ytterplagg för milda vinterdagar.

Fredagsinspiration - Mörk Kostym

Som önskat i kommentarsfältet kommer här en kort summering av tankarna med dagens Fredagsinspiration. Idag gör vi en avstickare från strand, sol och ledig semesterklädsel och tar fram den mörka kostymen med allt vad det innebär. Oavsett om det är ett sommarbröllop med klädkoden eller inspiration till höstens affärsluncher så är den mörkblå kostymen, svarta skorna och vita skjortan hörnstenarna i klädseln.

Vårens blazer

Ofodrat, hopsack och pärlemorknappar. Manolo har spanat in vårsäsongens blazers.

Skjortinspiration: Randigt

Det kanske effektivaste sättet att uppdatera stilen är med en ny skjorta. I dagens artikel har vi tittat närmare på en riktig klassiker i skjortgarderoben, blåvit-randigt.

Inspiration - Smoking

Läsaren Arrhehenius klagade nyligen på att Manolo ständigt slänger sig med det småslitna uttrycket "snyggt till såväl vardags som fest". I dagens artikel tänkte vi visa att vi tar åt oss kritiken. Smokingen är snygg till fest. Basta.

Inspiration - Den vita skjortan

Det blir inte så mycket elegantare än en vit skjorta. Krispigt stilfull är detta ikoniska plagg lika lämpat för den formella festen som för att höja stilgraden på vardagsklädseln.

Businesskjortan

På skjortsidan är det tveklöst de ledigare alternativen som varit i fokus senaste åren. Märken som Slowear-gruppens Glanshirt har tillsammans med de stora skjorttillverkarnas casual-linjer gjort att den klassiska businesskjortan hamnat lite i skymundan. I dagens Manolo-artikel tänkte vi därför glömma allt vad plaggtvättat och button down heter.

Vårens solglasögon 2012

Kraftiga plastbågar eller diskreta metallditon. Även om soltimmarna senaste veckorna varit väldigt lätträknade börjar det bli hög tid att välja solglasögon för säsongen. Manolo har valt ut sina favoriter för säsongen.

Fredagsinspiration - Bomullskostym

Manolo har länge slått ett slag för bomullskostymen. Nu när våren kommer börjar butikshyllorna fyllas på med härliga versioner. I veckans fredagsinspiration har vi utgått från en bomullskostym i en av de kanske allra mest användbara färgerna, tobaksbrunt.

Den mellanblå skjortan

Den ljubslå skjortan nämns ofta som skjortgarderobens hörnsten. Med all sin rätt. Men det finns också anledning att variera sig. I dagens artikel slår Manolo ett slag för mellanblått.

Dofttips för våren

Vårsäsongen innebär inte bara svala chinos och ofodrade kavajer. Även doftgarderoben bör få sig en rejäl genomgång. Och gör att ge lite inspiration har Manolo i dagens artikel valt ut nio parfymtips.

9 x mockabälten

Mockabältet passar med min sina matta yta umärkt till många av höstens grövre byxor. Manolo har valt ut nio favoriter.

Fredagsinspiration - Välklädd i denim

Sann stilkänsla är att se välklädd ut i alla typer av plagg. Som jeans, vilket i rätt kombination kan vara ett minst lika elegant alternativ som chinosen eller flanellbyxorna.

Stilkarta 10.08.10

Businessmode i vår

Varje säsong tar vi en närmare titt på businessmodet. För den som vill bygga upp eller komplettera jobbgarderoben kommer här lite inspiration från årets kollektioner.

Modern Classic

Manschettknappar Brown-Smith Manschettknappar gränsar ofta mellan att vara något för högtidliga till att bara vara en allmän gimmick. Londonbaserade Brown-Smith erbjuder exklusiva accessoarer i elegant brittisk stil. Perfekt både för vardag och fest.

Attityden sitter i ärmhålet

Vi har diskuterat mycket kring kavajaxelns och betydelse för helhetsintrycket. En detalj som inte fått tillräckligt utrymme är ärmhålet. Många har säkert provat en kavaj, ytterrock eller skjorta som suttit bra i axlarna och midjan, men där helhetsintrycket ändå inte varit helt perfekt. I många fall beror den skeptiska känslan på för vida eller lågt skurna ärmhål.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

Editors' Picks: Forbidden Fruit: Four...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen