Manolo logotype

Bresciani
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Bresciani

Manolos stora guide till strumpor

Strumpor förenklas ofta som ett nödvändigt ont. 3-pack i undermålig kvalitet som skall ses som en förbrukningsvara snarare än den stilmarkör det faktiskt kan vara. Vi har valt att gå till botten med problemet och ger er tips på såväl tillverkare, matchningar och kvaliteter.

3 x Julklappstips

Så här en månad före jul vet vi att det börjar bli bråda dagar och stressen ökar över att hitta rätt julklappar till nära och kära. Det kan även gälla att själva fundera ut vad man önskar sig då någon frågar. Vi kommer därför att hjälpa er lite på traven de kommande veckorna. Idag lyfter vi fram tre webshoppar med ett mycket intressant och unikt utbud.

Berg & Berg hösten 2012

Berg & Berg omnämns här på Manolo med jämna mellanrum. I höst tar det norska accessoarmärket ett stort kliv framåt med en helt ny kollektion av stickade plagg och läderaccessoarer.

Höstens strumpval

Bland höstens många stickade plagg hamnar strumporna ofta i skymundan. Samtidigt kan ett genomtänkt val av strumpor höja stilnivån markant. Manolo har i dagens artikel valt ut några favoriter i höstens utbud.

Strumpkultur vår 2011

Om det bland kvinnor finns en utbredd kultur av att handla exklusiva strumpbyxor har män länge tenderat att bulkhandla strumpor i storpack. Men senaste säsongerna har det hänt något med vår inställning till strumpor. Från att vara ett nödvändigt basplagg har strumpor blivit en viktig stildetalj.

Bildinspiration: Att kombinera chukka bootsen

Chukka bootsen är tveklöst en av skogarderobens mest mångfacetterade modeller. Inte minst under vinterhalvåret där denna modell passar lika bra till välskräddade ullbyxor som ett par ledigare bomullsbyxor. För att ge lite inspiration i byxvalet har Manolo satt ihop tre stilsäkra kombinationer med utgångspunkt från chukka bootsen.

15 x julklappstips

Vill du ge dina bekanta något extra stiligt i jul? För den som behöver lite inspiration i julklappsletandet har Manolo satt ihop en önskelista på klappar som gärna får hamna under granen.

Sommarstrumpor

Hur lockande det än må vara, många väljer nog att inte skippa strumporna i sommar. Då gäller det att tänka smart och välja material som klarar värmen. Manolo har valt ut fem exempel.

Look Sharp

Stilinspiration: Det har varit mycket casualbetonat mode på senaste. Dagens artikel fokuserar tvärtom på knivskarpt powermode. Kompromisslöst välklätt med finess.

Ett slag för ullstrumpor

Den som någonsin övergett bomullsstrumporna till förmån för ullditon kommer att ha svårt att gå tillbaka. Det är lätt att tro att ullstrumpor blir svettiga och alldeles för varma för att bära inomhus. Faktum är att det är precis tvärtom. Ullens andningsförmåga gör att ullstrumpor lämpar sig för såväl sommarbruk som under vinterns värsta kyla.

4 x webshoptips

Exklusiva italienska läderaccessoarer, handplockad second-hand, Eton-skjortor och färgstarka lädervaror. Det händer mycket spännande på nätshoppingfronten. Manolo tipsar om fyra mindre aktörer.

Presenttips för Fars Dag

På söndag är det Fars dag. För er som panikletar efter presenter eller vill vara i god tid inför julen har Manolo valt ut 15 produkter som garanterat går hem.

10 x strumpor

Dagens artikel spinner vidare i onsdagens artikel. Här med konkreta köptips på strumpor.

Tips om övergångsmode

Modevärlden är tydligt uppdelad mellan vår- och höstsäsong. När butikerna reat ut sina sista linneskjortor fylls utbudet på med tunga ullrockar. Verkligen är sällan så avgränsad. Därför tipsar Manolo om hur du bäst klarar av övergångsperioden mellan sensommaren och höstens bitande kyla.

Sandfärgat grått

Vårsäsongens snyggaste antifärg. Lika snygg ensam som ihop med andra färger. Manolo har valt ut de snyggaste plaggen och accessoarerna i färgskalan.

Sommarklädsel för kontoret

Varmare väder kräver en mer genomtänkt klädsel. Inte minst när det gäller kontorsklädseln. Manolo ger er tipsen för att slippa skruva upp fläkten som om ingenting hade hänt.

Detaljnivå

Manolo har fastnat i detaljerna. På många sätt är det i det lilla sann stil återfinns. Liksom bärarens personlighet. Tyvärr används detaljerna allt för ofta för att dölja en tråkig klädsel.

Kombinera accessoarer

Accessoarerna sätter standarden. Från färgstarkt till lyxigt sobert. Manolo ger er tre kombinationer.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Maison Bonnet bespoke glasses: The...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – SM i skoreparation 2019

Läs mer

Hodinkee

Introducing: The Chopard Mille Miglia...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen