Manolo logotype

breitling
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om breitling

Högflygande klassiker - 7 x pilotklockor

Få kategorier har haft större inverkan på klockindustrin än flygning. Tillsammans med motorsport och dykning utgör klockor anpassade för piloter den heliga treenheten av sportklockor. Vi har idag valt ut 7 modeller av klassiska pilotklockor som alla var designade specifikt för detta syfte.

Fredagsinspiration - Pitti Uomo 87

Så var det snart dags för den 87:e upplagan av herrmodemässan Pitti Uomo. Närmare bestämt på tisdag slår Fortezza da Basso upp portarna och inköpare, journalister, bloggare och fotografer kommer få möjlighet att titta närmre på det skräddade modet för hösten 2015. Vi kommer vara på plats och bevaka såväl montrar som besökare under nästa vecka.

10 x Tidlösa klockklassiker

Idag listar vi 10 ikoniska klassiker i klockvärlden som alla kommer hänga med länge i framtiden. Vissa ligger i den högre prisklassen och andra i en lite lägre men gemensamt är att oavsett prisnivån så är de alla modeller som kommer åldras med värdighet tillsammans med dig som bärare.

Inför Kaplans Klockkvalité våren 2014

På lördag den 17:e maj går den av stapeln. Sveriges, nordens, ja kanske t om norra Europas exklusivaste auktion för klockor. Vi talar förstås om Kaplans Klockkvalité. Vi fick möjligheten att besöka auktionshuset inför auktionen och ställa lite frågor samt titta närmare på några av Kvaliténs finaste ur.

Pilotklockor del II

Hittills i den här serien har vi tittat på vad som hände bland klockor avsedda för flygning fram till slutet av femtiotalet. I dagens artikel fortsätter vi historien med att kika på några höjdpunkter från sextiotalet och framåt.

Pilotklockor del I

Mångas favorit i klockvärlden är de modeller som skapats för eller inspirerats av flygning, såväl i blåa som gröna kläder. Funktionsdriven, minimalistisk design med en tydlig och maskulin framtoning och många salta historier gör att klockorna för cockpitbruk har en speciell aura av äventyr. Något som vi i två delar kommer att titta närmare på.

Semesterklockor

Vi har klivit in i vad som för många är den sista skälvande veckan inför en välförtjänt ledighet – här är de bästa klocktipsen för att hålla stilen när kontor, fabrik och butik byts mot sandstrand och lantställe.

Klockarmband del IV - Metall

Hittills i den här serien har vi tittat på mjuka band i skinn eller gummi – men många föredrar det enhetliga, praktiska och tjusiga i en metallänk till klockan. Här är ett urval av klockvärldens intressantaste, roligaste och mest klassiska modeller.

Klockarmband del 2

I förra delen talade vi om klockmodets utveckling gällande armband i allmänhet och de "vanliga" skinnsorterna kalv och cordovan i synnerhet. Den här veckan tar vi steget upp i pris och exklusivitet med de exotiska varianterna.

Klockarmband del 1

På samma sätt som ett par skor rundar av och ramar in klädseln har klockan sitt armband – en detalj som likt skorna gynnas av bra material, underhåll och personliga val. I en ny artikelserie kommer Manolo att titta närmare på klockarmbandet, först ut det vanliga skinnarmbandet.

Baselnyheter 4

För den fjärde och sista delen av vår rapportering från Baselworld väljer vi att se på de märken som varken tillhör Swatch Group eller LVMH men ändå finns representerade – de fristående och självständiga märkena.

Klockmaterial: Titan

Förra veckan tog vi upp det material som enklast är att identifiera som glidigt och glammigt (guld) och den här gången är det raka motsatsen – det bruksiga, nedtonade och råa titanet.

Klockvärldens 25 klockklassiker – Breitling Navitimer

Inga andra klockor är så intimt förknippade med flygning, både i blå och gröna kläder, som Breitlings. Märket har det senaste halvseklet praktiskt taget varit standard för piloter, vilket i hög utsträckning kan tillskrivas veckans klassiker; Navitimer.

Fritidsklockan

Det går verkligen att diskutera relevansen i begreppet fritidsklockor. Samtidigt är sommaren den period på året där det ett komplement till det städade businessuret känns som mest relevant. Manolo har valt ut några fritidsklassiker.

Breitling - klassiska ur

Företaget Breitling etablerades redan 1884, när Leon Breitling öppnade sin första workshop i St. Imier i Schweiz. Vid den här tidpunkten låg all fokus på att göra kronografer i forskningssyften, men i takt med att företaget växte så flyttades verksamheten några år senare till La Chaux-de-Fonds - den plats där alla Schweiziska ur tillverkas idag. Breitling skulle mer och mer specialisera sig på att göra klockor åt piloter och 1915 - ett år efter att Leons son Gaston tagit över företaget - tillverkades den första armbandsklockan. År 1952 lanserade Breitling armbandsuret Navitimer, ett armbandsur försett med den nu mera legendariska "navigation computer". En navigator som förmådde att lagra alla kalkyler som är nödvändiga när man styr ett flygplan. Klockan blev således en favorit bland piloter världen över. Sedan tidigare försåg Breitling alla cockpits med klockor. Breitling blev i den vevan också officiell leverantör till AOPA (Aircraft owners and pilots association).