Manolo logotype

Bottega-Veneta
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Bottega-Veneta

Sommarstil - 6 x Sandaler

Vad oxfords är för kostymen är sandaler för stranden. Att vara välklädd handlar sällan om formell nivå utan snarare om situation. Ett par snygga sandaler är något varje mans garderob förtjänar och passar perfekt i hemmet eller på stranden. Satsa på en snygg och sober modell i skinn framför plastiga badtofflor för en avslappnad och välklädd semesterstil.

7 x datorväskor

För några veckor sen skrev vi om ett ledigt väskalternativ för den moderna mannen i form av Tote bagen. Väskmodellen togs emot med blandad förtjusning och idag tittar vi på ett alternativ som kanske faller er läsare bättre i smaken. Det är den så kallade Datorväskan; en modell som påminner om portföljen men saknar lock och spännen och ofta är specifikt tillverkad för att frakta den alltmer obligatoriska laptopen.

Fredagsinspiration - Ljusbrunt skinn

Idag blir det tack vare det en riktigt ljus och vårig inspiration. Vita byxor, ljus och smårutig kavaj och en ledig denimskjorta. Men vad vi verkligen vill fokusera på är skinnprodukterna i ljusa toner av Tan, Chestnut eller Cognac. Kärt barn har många namn men en sak är säker: Ett par skor eller portfolio i ljusbrunt skinn är ett utmärkt val i vår.

5 x Korthållare

Fokus går vidare på ämnet accessoarer och tillbehör och kommer idag till förvaring av kort och sedlar. Tiden för myntfack och plånböcker tjocka som biblar är förbi och vi vill istället lyfta fram slanka eleganta modeller som utan problem kan bäras i innerfickan på kavajen utan att förstöra varken fall eller silhuett.

Armbandskultur, 2012

Med mindre och lättare kläder blir accessoarerna ett allt viktigare stiluttryck under sommarhalvåret. En detalj som senaste säsongerna kommit att bli en självklar del i den moderna herrgarderoben är armbandet.

9 x reatips

Många butiker inledde sina sommarreor efter midsommar. Manolo har valt ut nio favoriter bland nätets alla webbutiker.

Armband x 5

Avdramatisera sviden med en stilfullt armband. Manolo har valt ut fem favoriter som frångår allt vad feta guldarmband heter.

9 x korthållare

Onödigt stora plånböcker gör varken gott för din ekonomi eller kavajs innerfickor. Banta ner innehållet och satsa på stilfull korthållare. Här nio favoriter.

2 x webshoptips

Quiltat och lyxigt välklätt. Manolo ger två webshoptips som är väl värda att hålla ett extra öga på.

Accessoarer 20.09.09

Tänkvärt en lördag…

Bottega Venetas kreativa chef Tomas Maier har för Wallpaper.com listat sina tio favoriter bland soffbordsböcker. En av böckerna som nämns är Danish Furniture Design skriven av Arne Karlsen. Kanske är den ofodrade känslan med naturligt, mjuka former som präglat Bottega Venetas senaste års kollektioner inspirerad av skandinavisk formgivning?

5 x Plånbok

Det bästa sättet att möta ekonomisk nedgång är genom att förvara pengarna i en snygg plånbok. Här ett urval av fem olika modeller.

Understated Luxury

Begreppet lyx har blivit kraftigt ifrågasatt senaste åren. Vräkiga logotyper har ersatts av genuin känsla och gedigen kvalité där inte alltid prislappen är det intressanta.

Minimalism vs dekadens

Senaste interationella modeveckor har delat modevärlden i två läger. Den ena sidan förespråkar färgstarka kreationer med framträdande mönster och färger. Den andra avskalad design och rena linjer. Två totala motsatser kan tyckas. Eller går de att kombinera?

Våren 2008: Detta ser vi fram emot

Det är skönt att vakna upp till ett nytt och fräscht år. Ett år med nya löften att bryta. Vid sidan av oanvända gymkort och trassliga förhållanden att reparera kan vi också se fram emot ett år med nytt mode. Nya märken, inspirationskällor och trender bidrar till att herrmodet befinner sig i en mycket positiv utveckling. Här ett litet urval vad som väntar.

Den perfekta sommarkostymen

Bilden av en ljummen sommarkväll kan knappast bli vackrare än med en snygg och ledig sommarkostym. Trots detta är vi svenskar exceptionellt dåliga på att bära kostym under sommarhalvåret. Det finns flera snygga kostymer till sommaren som får argumentet att det skulle vara för varmt att framstå som totalt banalt. Här följer därför lite allmänna tips att tänka på om du vill uppleva sommaren i kostym.

Tre från hösten

Tre visningar från kommande höst/vinterkollektioner. Burberry Prorsum

Ett vitt 2007 - Manolo ger dig trenderna för det nya året

Första dagen på det nya året. Nyårslöften skall hållas och snart ska en ny garderob inhandlas. Det har ännu inte riktigt hunnit bli vinter i vårt avlånga land så den stora trenden med friluftsmode - vandrarkängor, dunjackor, öronmuffar - har inte riktigt fått rum att blomma ut. Många designers lyfte fram kläder ämnade för minusgrader och fjäll, men hittills förgäves. Och snart är det dags att sadla om för vår och sommar. Manolo har kikat på trenderna som gäller när vårkollektionerna landar i butikerna. (bild från J Lindebergs vårkollektion)

Fråga Manolo: Kostymkris i Sydostasien

Hjälp mej!!! Jag sitter i Sydostasien. Inget fel med det, så där behövs ingen hjälp. Dock styr jag snart min kosa mot Vietnam och en av de otaliga skrädderier landet har att erbjuda. Jag planerar att göra en liten chansning och låta sy upp en, eller flera, kostymer. Jag vet, det är inte Savile Row, men det är billigt och definitivt värt ett försök. Mitt problem är dock utbudet på inspiration. Katalogerna hos dessa skrädderier ar otroligt begränsade och kommer ofta från ett tidigt 90-tal. Snälla hjälp mej, lägg upp ett gäng bilder på kostymer. Dels lite casual, dels uppklätt, och något riktigt vågat. Ni blir min räddning! Tack sa otroligt mycket på förhand!!! Mvh Tommy

Pälsens återuppståndelse

Inför den kyliga hösten har pälsen mött en ny renässans. Från att ha varit sinnebilden för den smaklösa hallicken har pälsen blivit ett stående inslag hos flera kända modehus höst/vinterkollektioner. Allt från trendiga märken som Alexander Mcqueen och Bottega Veneta till mer klassiska klädskapare som Corneliani och Zegna har anammat trenden. Pälsen är verkligen ett intressant och minst sagt kontroversiellt plagg. Flera kända namn har öppet ställt sig som motståndare till pälsindustrin, bl.a. annat designern Stella McCartney och svenska supermodellen Marcus Schenkenberg.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Maison Bonnet bespoke glasses: The...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – SM i skoreparation 2019

Läs mer

Hodinkee

Introducing: The Chopard Mille Miglia...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen