Manolo logotype

Borrelli
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Borrelli

Den smala slipsknuten

Oavsett om man gillar slipsar på sju, åtta eller nio cm är vi på Manolo helt övertygade om att en smal slipsknut är att föredra. Det har sagts förr och vi säger det igen. Det finns egentligen bara en slipsknut man behöver kunna och istället för att försöka lära sig en uppsjö av varianter och knutar är det klart bättre att lära sig att knyta en klassisk four in hand riktigt bra.

5 x badbyxor

Så här i semestertider är det hög tid att se sig om i utbudet av årets badbyxor. Vi på Manolo förespråkar en längd som sträcker sig någonstans mellan mitten av låret och ner till knät och gärna i sobra och matta toner för att kunna bäras till en ledig linneskjorta till och från stranden utan att tappa stilen. Förslagsvis i ett enfärgat eller småmönstrat utförande och i en nyans som passar de egna färgerna väl.

Inspiration - Den vita skjortan

Det blir inte så mycket elegantare än en vit skjorta. Krispigt stilfull är detta ikoniska plagg lika lämpat för den formella festen som för att höja stilgraden på vardagsklädseln.

Skjortinspiration: Gingham-rutan

Vare sig det rör som om en nätt button down-krage eller en extrem full spread - gingham-rutan är ständigt aktuell som skjortmönster. Manolo har tittat närmare på några av säsongens snyggaste exempel.

Den mellanblå skjortan

Den ljubslå skjortan nämns ofta som skjortgarderobens hörnsten. Med all sin rätt. Men det finns också anledning att variera sig. I dagens artikel slår Manolo ett slag för mellanblått.

Inspiration - Luigi Borrelli Höst 2011

Att klä sig från topp till tå i ett och samma märke är sällan en lyckad idé. Hur inspirerade Ralph Lauren eller Cucinellis kollektioner än må vara så vill ingen se ut som klonad skyltdocka. Men i fallet Luigi Borrelli är vi faktiskt beredda att göra ett undantag.

Fredagsinspiration – Sommarklassikerna

Marinblå blazer, chinos, button down-skjorta, tygsneakers och sköldpaddsmönstrade solglasögon. Ingen garderob är komplett utan de verkliga sommarklassikerna. Men satsa på nedtonade plagg av hög kvalité och genomarbetad passform för att slippa den trötta preppyuniformen med färgglada chinos och pastellpikéer.

Guide till italiensk casualwear

För många kan det framstå som paradoxalt att matcha en exklusiv kashmirtröja eller välskräddad kavaj med en sportig täckväst i syntetmaterial. Men det är precis vad italienskt casualwear handlar om. Att bryta mönster och vara välklädd utan att känna sig uppklädd.

Om flanellbyxor

Bland byxmodeller för höst- och vintersäsongen har flanellbyxorna en given plats. Den ruggade ytan lämpar sig lika bra till uddablazern som kashmirtröjan. Manolo tipsar om hur du lyckas med modellen.

Fredagsinspiration - Black Tie Affair

Med morgondagens kungabröllop känns det inte mer än rätt att återigen belysa festmodet. Nu lär väl Daniel Westling gå fram till altaret i Storykyrkan iklädd frack och inte smoking, men för många är nog det sistnämnda ett mer lockande alternativ.

Button Down

Button down-skjortan är kanske främst förknippad med solblekt semesterstil. Inte sällan i tvättade oxford- och linnekvalitéer för att på bästa sätt matcha chinosen och de lätta tygskorna. Men button down-skjortan är betydligt mer än amerikansk östkustromantik.

Kontrastkragen

Skjortan med vit kontrastkrage, mera känd som mäklarskjortan, avfärdas ofta som en symbol för vräkigt yuppiemode. Och de misslyckade exemplen är tveklöst fler än de lyckade. Men som plagg, är det verkligen helt fel?

Sommarbälten

Med lättare och färre plagg blir accessoarerna allt mer tongivande. Som bältet, ett enkelt medel för att variera stilen. Manolo har valt ut tre bälttyper som kompletterar och sätter färg på klädseln.

Glad Påsk!

Kraghöjd

Grunden till en snygg skjortkrage sitter lika mycket i höjden som bredden. En detalj som balanserar upp såväl bärarens hals som kavajens krage och samtidigt ger slipsen ett snyggt fall. Men att hitta rätt bland alla skjortkragar är inte helt enkelt.

Fråga Manolo – Skjortkragar?

Jag har insett att jag har väldigt dåliga kunskaper när det kommer till skjortkragar, framförallt vad gäller de klassiska modellerna. För mig utgör, business, full spread, cut-away, semi cut-away, klassisk och long sleeve en djungel. Jag har koll på hur de olika kragarna ser ut men inte på saker som när man ska använda vilken (med andra ord finns det några tillfällen då man "ska" eller "inte ska" använda en specifik krage) vad för slipsknutar ska användas till de olika kragarna och vilka anses vara mer formella än andra osv. Så jag skulle vara ytterst tacksam om jag kunde få lite guidning i kragdjungeln. Tack på förhand, Daniel.

Konstruktionen bakom Borrelli

Bland skjortnördar är Luigi Borrelli ett närmast heligt namn. Tillsammans med Brioni och Kiton har det napolitanska familjeföretaget Borrelli sedan starten 1957 utgjort spetsen för italiensk herrkonfektion. Nämn valfri välklädd man och chansen att han någon gång övervägt att köpa en skjorta från Borrelli är överhängande. Vad är det då som gör deras kläder och speciellt skjortor så unika?