Manolo logotype

Bontoni
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Bontoni

Garderobens hörnstenar - Mockaskorna

Nästa del i Garderobens Hörnstenar fokuserar på något som andas ledig elegans mer än något annat. Ett par mockaskor förtjänar en plats i varje mans garderob och materialet som gör sig utmärkt i alltifrån sommarens loafers till vinterns kängor.

Gabucci öppnar webshop

En av Sveriges främsta herrbutiker växer återigen. Gabucci som för något år sedan bytte lokaler till Nybrogatan 14 i Stockholm tar nu nästa kliv och lanserar webshop. Detta innebär att delar av butikens eminenta utbud nu även blir tillgängligt för kunder utanför huvudstaden.

10 x Wholecuts

Skornas motsvarighet till sportbilen är tveklöst den eleganta Wholecuten. Sydd i ett stycke skinn ger den ett strömlinjeformat intryck helt fritt från sömmar. Beroende på färg och material kan det vara en modell för såväl smoking som slitna jeans.

Fredagsinspiration - Blue, Brown & Orange

Idag dag slår vi på stort när det kommer till färg. Varma klara toner av blått i kostym kombineras med mörkbruna nyanser i läder och mocka. Som accentfärg har vi valt orange, en färg som passar ypperligt till både brunt och blått men framför allt i accessoarer som näsduk, scarf, armband eller slips.

10 x Full Brogues

Släta oxfords till mörk kostym och lediga loafers till bara anklar. Var modell har sin plats men frågan är om det är någon skomodell som har ett så brett användningsområde som ett par full brogues. Beroende på modellens material, nyans och läst kan den bäras till såväl kontoret som ett par råjeans på semestern.

Vår- och sommarskorna, Mockasinerna

Rådande skomode må domineras av grovsulade klumpskor. Så fort solen dyker upp går det inte annat än att vilja plocka fram de lätta ofodrade mockasinerna för säsongen. Manolo har spanat in några av vårens snyggaste modeller.

Fredagsinspiration - Office chic

Det är få av dagens arbetsplatser som kräver kostym och slips. I många fall kan det faktiskt vara ganska svårt att hitta en balans mellan att vara välklädd och avslappnad. I dagens fredagsinspiration tänkte vi därför inspirera till en mindre formell, men samtidigt välvårdad stil.

Split Toe Derby

En detalj som framhäver skornas handgjorda känsla eller bara en gimmick. Skor med delat tåparti kan upplevas som en ganska onödigt investering. Men till rätt kläder är det en skotyp som kan höja stilnivån markant.

Businessmode - hösten 2010

Det börjar bli dags att på allvar se över businessgarderoben för säsongen. För att ge lite inspiration i arbetet har Manolo valt ut sina favoritplagg och accessoarer för en stilfull affärsstil.

Fredagsinspiration - Yttervästen

Svenskt klimat med ständigt regn gör knappast yttervästan till det allra mest användbara ytterplagget. Men för den som söker efter ett värmande plagg som ger ärmarna full rörlighet och därutöver ett sportigt intryck till kostymen är plagget svårslaget.

Keeping it in The Sloop

En hybrid mellan seglarskor, loafer och mockasin. The Sloop Slipon kan knappast anses vara den vanligaste skomodellen på gatorna. Men tveklöst ett av de stilfullaste alternativen för sommarstilen.

Pennyloafers

Att hitta snygga och användbara pennyloafers är något av en konst. Har de en snygg form är konstruktion ofta alldeles för klen för att klara av svenskt klimat. Eller så är de tvärtom bara stabbigt tråkiga. Manolo har valt 10 modeller som klarar båda kriterierna.

Vårguide 2010: Gabucci

Äntligen börjar butikerna fylla på med vårkläder. Manolo ger sig ut bland Stockholms främsta butiker för att hitta säsongens snyggaste plagg. Först ut Gabucci, ett självklart tillhåll för alla med förkärlek för italienskt herrmode.

Skogarderoben, vår 2010

En ny säsong innebär en närmare titt på skohyllan. Vilka modeller saknas för att skogarderoben skall bli komplett? Manolo har tittat på tre skotyper som garanterat kommer att lyfta stilen.

Cap Toe

Inom kategorin stilfulla skor för businessviden är ett par cap toes tveklöst ett måste. Men nej de behöver inte vara klumpigt tråkiga. Här nio favoriter som bevisar motsatsen.

10 x Skoperfektion

Riktigt välsydda skor är konstverk i allt från formen till finishen. Här är tio modeller som får en att smälta.

Kontinental elegans

En ständig inspirationskälla för sommaren. Sofistikerat välklätt med inslag från dandystilen utan att bli övermatchat ansträngd. Ledorden är tvärtom ostruket stilfullt.

Shoe Evolution

En bra skogarderob kräver variation för att passa vitt skilda tillfällen. Från lediga sneakers till lackskor för smokingen. Här åtta par för att täcka hela registret.

En kärleksförklaring

Kåseri: Det är svårt att motstå riktigt bra italienskt herrmode. Ärligheten, enkelheten, men kanske främst med den uppriktiga passion kläderna bärs. Fritt från idén att behöva befoga stil genom rådande modeideal.

Sunday Loafers

Vi fortsätter att tillägna söndagen åt skor. Denna vecka är det loaferns tur. En på många sätt missförtstådd skomodell. Vad många ser som en sko för träslöjdsläraren är i rätt utförande perfekt för en såväl en ledig kostym som slitna jeans.

Hur många par skor?

Förrförra veckan diskuterade vi hur många skjortor en garderob bör bestå av. Att ställa samma fråga för skor är om möjligt ännu svårare. Inte bara är det en kostsam investering, det kräver även långsiktigt planerande.

Italienskt familjeföretag möter världen

Fram till 2004 hade Bontoni endast sytt skor åt lokala kunder och vänner i den italienska regionen Marche. Familjeföretagets tredje generation med Lewis Cutillo och kusin insåg dock att det fanns en stor potential även utanför regionens gränser. Efter att ha etablerat ett antal återförsäljare i USA väntar nu främst den europeiska marknaden.