Manolo logotype

Boglioli
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Boglioli

Boglioli Spring/Summer 2018

Idag tittar vi närmare på ett varumärke som mer eller mindre definierade den okonstruerade kavajen. Vi pratar om Boglioli som var en av de första att industrialisera den avslappnade och naturliga silhuett som kommit att bli en norm i branschen de senaste 5-10 åren.

Våren 2016 från Boglioli

Ett av de mest tongivande företagen inom dressat herrmode de senaste åren är tveklöst italienska Boglioli. Man var en av de första och inte minst främsta inom området av okonstruerade och plaggtvättade kavajer och kostymer, en trend som spridit sig till precis alla segment på marknaden sen dess.

10 x Vårkostymer

Idag är det dags att titta närmare på utbudet av vårens kostymer. Det kan röra sig om en kommande student, en examen eller kanske ett sommarbröllop som kräver ny kostym. Vi har valt ut våra 10 favoriter för säsongen i flera olika prisklasser.

10 kavajer för våren 2016

Vi är inne i mars månad och det är hög tid att se över behovet av vårkavajer inför säsongen. Vi har sonderat utbudet från flera av de bästa webshoparna och valt ut våra favoriter för våren. Det blir ull, linne och bomull i mängder av färger, mönster och strukturer.

15 favoriter från Linnegatan no.2

Vi vänder idag blicken mot Göteborg och butiken Linnégatan no.2 som nyligen lanserat en hel del nyheter i sortimentet. Sen butiken introducerade lanserade sin webshop har utbudet av såväl tillverkare som produkter vuxit sakta men säkert och man erbjuder nu flera av branschens främsta aktörer inom sitt segment.

10 snygga rockar för hösten

För några veckor sedan fick ni tips här på Manolo om höstens snyggaste regnrockar men i takt med att temperaturen sjunker behöver man definitivt något varmare ytterplagg. Vi har valt ut säsongens 10 snyggaste rockar och vad man bör tänka på när man köper just detta stilfulla plagg.

Fredagsinspiration - The Popover Shirt

Vi var inne på modellen tidigare i veckan och idag fokuserar fredagsinspirationen på en av sommarhalvårets verkliga favoriter. Den så kallade "Popoverskjortan" är den perfekta kombinationen mellan Pikétröja och klassisk skjorta. Ett fantastiskt alternativ som kan bäras till såväl en ledig kostym som ett par badbyxor under sommarhalvåret. Vi gillar modellen bäst i vitt och har idag kombinerat den med en rutig kavaj och toner av beige.

10 x Bomullskostymer

Att bära kostym på sommaren är för många ganska långt ifrån en självklarhet. En stigande temperatur rimmar sällan väl med mörka kostymer och tight knutna slipsar. Därför vill vi idag lyfta fram en helt annan typ av kostym. Bomullskostymen lämnar ur ett formellt synsätt en del att önska vilket också gör den till ett utmärkt plagg om man vill vara välklädd utan att för den delen vara uppklädd till tänderna.

10 x Vårkavajer

Våren biter sig fast i Stockholm och Sverige och det är inte längre något snack om att vintern är förbi. Därmed är det hög tid att se över utbudet av vårkavajer. Ett plagg som inte bara definieras av sin modell utan även i högsta grad av material och nyans.

3 x Nätbutiker – Ledigt mode

Förra veckan skrev vi om webshopen No Man Walks Alone här på Manolo. Detta som en del i en serie där vi tänkte dela med oss av några personliga favoriter inom olika områden. Dagens text fortsätter på temat webshopar och en trippel. Idag vill jag nämna mina tre personliga favoriter när det kommer till mera ledigt mode.

10 x Ytterrockar

Polo eller Covert coat, Paletå eller Peacoat, enkel eller dubbelknäppt? Vad som definierar den perfekta ytterrocken är minst sagt personligt. I dagens artikel vill vi lista 10 alternativ av ytterrockar som passar utmärkt för såväl den svenska vintern som en bit in på våren. Då en rock av vettig kvalitet sällan är billig är det ett plagg man bör se som en långsiktig investering.

Care of Carl lanserar italiensk toppkonfektion

Dagens artikel handlar om en spännande nyhet för alla med förkärlek till italiensk toppkonfektion. Det är en av Sveriges mest framgångsrika webshopar; Care of Carl som lanserar ett helt nytt segment på sidan fyllt med flera av de bästa aktörerna från det sydeuropeiska landet. Det rör sig om en kvartett i form av varumärkena Boglioli, Barba, Incotex och Roda. En satsning på kvalitet som vi verkligen tycker är värd att lyfta fram.

Fredagsinspiration - Ton i Ton: Mörkblått

En av de trevligare sätten att matcha färger är enligt oss i form av en ton-i-ton styling där flera nyanser av samma färg återkommer i klädseln. En färg som lämpar sig extra bra för ändamålet är mörkblått. Oavsett om man vill låta det genomsyra hela klädseln ner till skorna eller bara kombinera mörkblå skjorta, slips och kavaj så är det ett utmärkt val för såväl privatfest som nattklubb.

Vårens kavajer 2014

Vårens kavajer kan lätt låta som trend men idag tänkte vi snarare fokusera på kavajer för våren där material och nyans passar extra bra tillsammans med en ljusare vårpalett. Då klassiskt herrmode har en fördel i att vara ganska tidlöst kan en kavaj vara en investering över ganska många år och istället för att stirra sig blind på säsongens färger utan snarare hitta lättburna alternativ och material som fungerar till resten av garderobens vårplagg.

Fredagsinspiration - Vårkostymen

Idag drar vi tankarna åt det där underbara plagget i garderoben som man önskar fick mer användning. Den ljusa vårkostymen som är ett helt fantastiskt alternativ till såväl fest som ledigare dagar på kontoret under sommarhalvåret. I en ljust beige eller tobaksbrun nyans fungerar den till det mesta men vi anser att den gör sig allra bäst med en ljusblå skjorta och mörkblå slips. Då kostymen är något ledigare byter vi de blanka skinnskorna mot ett par avslappnade tasselloafers i mocka.

Inspiration, Boglioli SS13

Blått, grått och ännu lite mer blått. Det är ingen färgstark vårkollektion Boglioli satt samman för våren. Men den innovativa italienska kostymfirman bevisar återigen att med rätt snitt och material är de enkla färgvalen också ofta de snyggaste.

Vårens blazer

Ofodrat, hopsack och pärlemorknappar. Manolo har spanat in vårsäsongens blazers.

Försmak: Vårens kostymer 2013

Vi har kommit till tiden på året där rea-hyllorna börjar städas undan till förmån för vårnyheterna. Vi tänker inte vara sämre. I dagens artikel har Manolo tagit en närmare titt på vårens kostymutbud.

Fredagsinspiration - God Jul!

Även om det har en viss charm tänkte vi skippa den röda julslipsen och klassiska tomtemotiven. Istället bjuder Manolo denna vecka på en uppdaterad och väldigt användbar klädsel för julhelgerna.

Inspiration: kamelfärgad ytterrock

Manolo hyllar ofta subtil och diskret elegans. Den kamelfärgade ytterrocken är raka motsatsen. Måttlöst lyxig och samtidigt oklanderligt välklädd lyser den varma färgen upp i höstmörket.

Inspiration polotröjan

Vi fortsätter i ämnet stickat. Idag med fokus på ett betydligt elegantare plagg – den finstickade polotröjan. Ett plagg som verkligen har en självklar plats i höstgarderoben.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

HODINKEE Radio: Baselworld 2019...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen