Manolo logotype

Boggi
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Boggi

10 x Bomullskostymer

Att bära kostym på sommaren är för många ganska långt ifrån en självklarhet. En stigande temperatur rimmar sällan väl med mörka kostymer och tight knutna slipsar. Därför vill vi idag lyfta fram en helt annan typ av kostym. Bomullskostymen lämnar ur ett formellt synsätt en del att önska vilket också gör den till ett utmärkt plagg om man vill vara välklädd utan att för den delen vara uppklädd till tänderna.

Zip Sweater

Det är lätt att ha förutfattade meningar om vissa plagg. Som pullovern med blixtlås, vilken många förknippar med skid- och funktionskläder. I finare ullkvalité är detta dock ett vasst alternativ under kavajen för den som tycker att en V-ringad pullover lätt blir lite slätstruken.

Casual Shirts

Om sommargarderoben har linneskjortor är lediga skjortor för vintern långt ifrån lika självklart. Kanske starkast förknippad med säsongen är flanellskjortor som snarare närmar sig tjocktröjor än ett alternativ till lediga skjortor för att bära under tröjan eller kavajen. Här, ett urval bland tvättade oxfordskvalitéer och ull-blandingar.

Inspiration uddakavajer 2.0

Det efterfrågades inspiration för uddakavajer i föregående inlägg. Och i rådande övergångsperiod där butikerna rear ut höstens kavajer och väntar på vårens är det onekligen svårt att hitta rätt. Även om vi kommer att återkomma till ämnet senare i vår följer här lite inspiration för att förenkla.

Inspiration skjortor

Mannens i alla lägen bästa vän. Ständigt tacksam att bära. Alltid snygg. Även om skjortgarderoben sällan behöver genomgå en totaltransformering är den viktigt att se över inför varje säsong för att eventuellt komplettera med nya skönheter.

Accessoarerna i höst

Stickade halsdukar, ylleslipsar och läderhandskar. Hösten är full av härliga accessoarer. För ytterligare vägledning i denna djungeln av accessoarer följer här lite inspiration.

Höstguide på Italienska

Ständigt välklätt och fullt av självförtroende sträcker sig italienskt herrmode långt ifrån vräkiga designermärken. Kärleken för material och hantverk gör detta till ett mode för flera sinnen. Och även om detta mode är omöjligt att beskriva i en 10-punkts lista går det att utläsa några viktiga delar.

Ofodrat elegant

Ofodrade kavajer är under sommarhalvåret mannens bästa vän. Ett enkelt sätt att upprätthålla stil och finess vid varmare väder utan att känna sig obekväm. Dessutom ett ställningstagande för den naturliga elegansen. En man i ofodrad kavaj har aldrig något att dölja.

Att skapa kontraster

En stil utan självdistans är blek. En lyckad klädstil får aldrig kännas kirurgisk avskalad utan kräver små inslag av humor och en stor gnutta personlighet. Till stor del inspirerad av The Sartorialist lysande fotoblogg kommer här sex enkla sätt att skapa kontraster och sätta en personlig prägel på sin stil.

Tips på näthandel

Allt fler butiker inser nätets många fördelar och väljer att starta en webshop i egen regi. Även om det finns mycket kvar att önska på området kommer det ständigt nya och lovande ljusglimtar. Här följer tre stycken med helt olika stilar.

Fråga Manolo: Shopping i Milano

Vilka affärer får man inte missa i Milano i sommar om man bara är där ett par dar och har begränsat med tid för shopping? Finns det några särskilda kläder man bör titta på förutom kostymer och skor? Jag har tyvärr bara varit i Milano en gång och är absolut ingen expert på ämnet, men skall försöka att besvara din fråga så väl som möjligt. Många förknippar Milanos världsberömda shopping med den gyllene triangeln, som består av de fyra gatorna Via Montenapoleone, Via Sant'Andrea och Via della Spiga. Detta område ligger bara ett stenkast från Domen, Milanos hjärta.

Matcha Seersuckerkavajen

Vi har tidigare skrivit om bomullsmaterialet seersucker, ett material närmast synonymt med sommaren. Seersuckerkavajen får snällt hänga i garderoben under höst- och vinterhalvåret för att sedan komma ut lagom till våren och slå hål på myten att det är svårare att vara välklädd när det är varmt ute. Seersuckerkavajen är ett ganska mångsidigt plagg som fungerar till flera olika tillfällen, allt från sommarbröllop till en dag på stranden. För att ge lite inspiration hur seersuckerkavajen kan användas har vi satt ihop fyra olika outfits i vitt skilda stilar.

Gedigna skjortor från Boggi

Jag har länge letat efter en skjorta som kan kombinera bra passform med en gedigen skjortkonstruktion. Lägg där till en students plånbok och möjligheterna såg riktigt mörka ut. Ändå tills förra veckan då jag fick napp i Milano, från italienska Boggi.