Manolo logotype

Bill Amberg
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Bill Amberg

9 x iPad-skydd

Sommaren och semestern börjar för många lida mot sitt slut. Om det tidigare inneburit att plocka fram portföljen och alla dokument till jobbet så väljer många idag den digitala vägen. En marknad som öppnat för en serie av stilsäkra skydd för alla tänkbara tekniska hjälpmedel.

Påskens nödvändigheter

Påsken innebär inte bara godis och eldbrasor. I dagens artikel har Manolo samlat ihop accessoarerna och plaggen för att klara av påskfirandet med stil.

Fredagsinspiration - Countryside

Manolo fortsätter på den brittiska banan från onsdagens artikel. Idag med fokus på mer lantligt inspirerade stilideal.

Paul & Friends

Paul & Friends, som sedan 1990 huserar på NK i Stockholm, blandar föredömligt internationellt välkända märken med svenska tillverkare. Konceptet andas en modern elegans med urban känsla där inte sällan detaljerna står i fokus. Det egna märket Paul & Friends, som numera innehåller allt från skor och accessoarer till ytterplagg, konfektion och stickat erbjuder ett priskänsligare alternativ till många av butikens externa märken.

9 x Overnight bags

För spontan- och tjänsteresan med en övernattning gäller det att packa smart. Inget är till så stor hjälp som en snygg och funktionell väska. Manolo har valt ut nio favoriter i det mindre formatet.

Kanvasväskan

Behov av en ny väska utan att ruinera plånboken? Manolo har tagit en närmare titt på kanvasväskor som är både funktionella och ofta ruskigt prisvärda.

Veckans Outfit nr 39

Förra veckan utlovades en helsvart klädsel. Det blev lite motsatsen faktiskt. Samtidigt, höstsäsongen lär inte lida av lite färg.

Veckans Outfit nr 36

Casual Essentials

Ingen kan klä upp sig i kostym varje dag. Manolo tipsar om ledigt stilfulla plagg för hösten.

Stilfull Förvaring

Snygg förvaring är smart förvaring. Manolo har valt ut nio läderaccessoarer som förgyller tillvaron i dubbel bemärkelse.

Herrmode på Youtube

För alla er som är intresserade av hantverket bakom ett par skor har den ungerska skomakaren Koronya samlat ett videogalleri som innefattar allt från själva designprocessen till själva produktionen bakom ett par skor.

Veckans Outfit nr 17

Veckans outfit står i klart kontrast till förra veckans färgexplosion. Denna vecka råder tvärtom sober lyx där materialen ges största möjliga utrymme. Inte sällan är det enkla även de mest uttrycksfulla.

Nätkoll 16.04.09

Det har blivit dags att sondera bland nätbutikernas enorma utbud. Denna vecka med fokus på ledig semesterstil.

Veckans Outfit nr 9

Veckans outfit anammar finn-ett-fel-mentalitet. Överlag en sofistikerad kombination och sobra färger, med undantag för en detalj som utgör ett svårslaget bevis på bärarens självdistans. Efter önskemål bjuds det denna vecka dessutom på en klädsel för er kvinnliga läsare.

Inspiration Vardagsväskor

En läsare efterfrågade inspiration för vardagsväskor. Det är ett område som ofta innebär dyra och långsiktiga köp, vilket ställer krav på att fundera lite extra. Här nio olika alternativ.

Veckans Outfit nr 1

Veckans Outfit är tillbaka. Något tillstylad, men med samma enkelhet. Denna vecka, en diskret elegant klädsel med smal silhuett där materialen står i fokus. Lika passande till fest som vardags.

Christmas Weekend

Avnjut julen med stil.

Veckans Outfit - Grått

Veckans outfit är väl färglös för att anamma rakt av. Det går dock att hitta inspiration i de små skillnaderna.

Välja Läderhandskar

För den som ännu inte investerat i ett par handskar lär kylan som drabbat landet nu bli högst påtaglig. Än är det dock inte försent att införskaffa en av de elegantaste accessoarerna.

Veckans Outfit - Klarhet

Strävan efter modern elegans fortsätter. Här en klar kontrast till förra veckans utsvävande klädsel där återigen enkelhet är ledordet. Sofistikerat utan att vara tillkrånglat. Uppklätt utan att vara stelt.

Vinterlängtan

Vi fortsätter att värna om det enkla och avskalade. Idag tre tips för hur halsduken, handskarna och huvudbonaden kan kombineras.

Fråga Manolo: Väskor för Plugget?

Tja Manolo, Nyligen skrev ni en artikel med rubriken "Klädd för kontoret" (12e aug av Olof). I och med att sommarlovet snart är över och landets skolor ska beträdas ännu en termin, skulle det sitta alldeles utmärkt med en liknande artikel, dock med fokus på studenter och förslagsvis med rubriken "Klädd för plugget". Nu är det så att jag pluggar på högskola och behöver få förslag på alternativa lösningar när det gäller väskor som man kan bära med sig utan skämmas, där saker såsom block, pennor, böcker, etc ska få plats.

The Rise of the Rucksack

När nyheten att Raf Simons skulle göra en kollektion för väsktillverkaren Eastpak nådde modevärlden spred sig en djup oro kring den belgiska designerns mentala hälsa. En av herrmodets mest framstående designers skulle producera ryggsäckar. Vad som tidigare varit förenat med käckt friluftsklädsel skulle bli progressivt mode.

Veckans Outfit: Irländsk Setter

Det finns stora likheter mellan hundägare och modefanatiker. De är båda omdömeslösa och ägnar hela sitt liv uteslutande åt att vid middagar terrorisera sällskapet med onödig fakta inom ämnet. Hundägare kommer dock undan lättare. För visst är det betydligt mer sympatiskt att tillägna sitt liv åt ett fyrbent charmtroll framför Marc Jacobs senaste kollektion?

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Ciro Zizolfi bespoke tweed jacket...

Läs mer

Shoegazing

Fördjupning – Hur skor veckas

Läs mer

Hodinkee

H10: Livestream: 10 Years Of HODINKEE –...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen