Manolo logotype

Berluti
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Berluti

Höstens 10 snyggaste mockajackor

Manligt mode är mer än kavajer och kostymer. Ett av de alternativ vi gillar allra bäst som komplement till kavajen är mockajackan. Ett plagg som känns såväl avslappnat som sofistikerat. Vi har valt 10 favoriter för hösten.

Vårens 10 snyggaste Pennyloafers

Loafers är den kanske den skon man främst förknippar med sommarhalvåret. Tassels skrev vi om för ett tag sen här på Manolo och idag tänkte vi titta närmare på den lite mer diskreta brodern nämligen pennyloafern.

Fredagsinspiration - Vårpalett

Våren kännetecknas utöver tunnare kvaliteter framför allt av ljusare toner. Idag vill vi fokusera på några av dessa ljusa pasteller med fokus på vitt, beige och mintgrönt. En klädsel som går åt det ledigare hållet med stickad tröja, bomullsbyxor och ljusa sneakers.

10 x Bälten

När man tänker på de manliga accessoarerna är det ofta slipsen, näsduken, klockan eller glasögonen som hamnar i fokus. En accessoar som är minst lika viktig för helheten i en klädsel är bältet. Ett sätt att plocka upp nyanser från skor och klockarmband eller för att på att subtilt och avslappnad sätt avdramatisera kostymen.

Fredagsinspiration - Träningsmode

Idag tar vi en lite annorlunda vinkel och lämnar kavajer och randsydda skor i garderoben för ett mer träningsinspirerat tema. Vi är inne i slutet av februari och om man fortfarande inte påbörjat nyårslöftet om ökad träningsdos är det hög tid att ta sig in på gymmet eller ut i löpspåret. Även om plaggen i dagens inlägg kanske är bättre lämpade som inspiration än funktion...

Garderobens hörnstenar - Kashmirtröjan

En av härligaste inslagen i den manliga garderoben är i vår mening kashmirtröjan. Oavsett om man gillar en skräddad eller ledigare stil finns det definitivt något för alla. Alltifrån en supertunn kashmirpolo i samma ton som den mörka kostymen eller kanske en grövre ribbstickad crewneck över en oxfordskjorta och jeans på landet.

10 x Wholecuts

Skornas motsvarighet till sportbilen är tveklöst den eleganta Wholecuten. Sydd i ett stycke skinn ger den ett strömlinjeformat intryck helt fritt från sömmar. Beroende på färg och material kan det vara en modell för såväl smoking som slitna jeans.

Fredagsinspiration - En värmande vinterrock

Även om hösten hittills varit väldigt mild vet man att det är stor chans att vintern blir raka motsatsen. Då är det hög tid att titta på varma alternativ som fortfarande håller stil när temperaturen sjunker. Casentinorocken är ett exempel som med sin ruggade, noppriga yta passar perfekt till en lite ledigare vinterstil. På fötterna är ett par gummisulade kängor att rekommendera och såväl mössa som halsduk har kommit fram ur garderoben.

10 x Portföljer

Det mest klassiska alternativet av väska för den välskräddade mannen är tveklöst Portföljen. I svart kalvskinn, brun alligator eller kanske slitstark kanvas; Portföljer kan se ut på många sätt. Vi har tittat närmare på marknaden och valt ut 10 favoriter i olika prisklasser.

Berluti våren 2014

Idag tittar vi närmare på en av de nyare premiumaktörerna på marknaden. Franska Berluti har i årtionden varit starkt förknippat med några av världens mest exklusiva skor. Modeller som av många närmast betraktas som konstverk. Sen hösten 2012 har företaget på allvar klivit in i konfektionsbranschen och lanserar i vår sin femte kollektion. Även om vi vanligtvis lever efter devisen- "Skomakare bliv vid din läst", så kan vi inte låta bli att se en seriös satsning i Berlutis exklusiva tygval, eleganta silhuetter och skräddade detaljer.

Dekadent välskräddat, Berluti AW2013

Efter Milano avslutas idag Paris modevecka. Även om en stor del av det som visas upp på catwalken ligger en bra bit utanför Manolos vanliga bevakningsområde kunde vi inte motstå att ger er ett smakprov på en av de allra intressantaste modesatsningarna just nu, Berluti.

Skoklassikerna - Berluti Alessandro

Franska Berluti har i över 100 år tillverkat extravaganta herrskor för kunder som tröttnat på lagom. Skohusets första och kanske allra kändaste modell är den supersofistikerade snörskon Alessandro, döpt efter märkets grundare.

Vårens loafers

Loafers hör tveklöst till en av de allra mest bespottade skomodellerna. Många förknippar denna kategori av skor med säckiga kostymer och bärare som inte orkar knyta sina skor. Men som alltid finns det stilfullare exempel.

Sevärt 24.04.10

Youtube rymmer tusentals videoklipp med såväl stilinspiration som rena instruktionsvideor. Manolo har denna lördag valt ut några favoriter.

Skor med form

Det är svårt att få nog av snygga skor. Manolo har letat fram nio favoriter bland såväl kända skomakare som betydligt mer udda märken – alla med oklanderlig form.

Pennyloafers

Att hitta snygga och användbara pennyloafers är något av en konst. Har de en snygg form är konstruktion ofta alldeles för klen för att klara av svenskt klimat. Eller så är de tvärtom bara stabbigt tråkiga. Manolo har valt 10 modeller som klarar båda kriterierna.

Skokonstruktioner: Durksytt

Artikelserien om skokonstruktioner fortsätter med den durksydda. En konstruktion som av många kritiker principiellt förkastas som billig och undermålig för kvalitetskor. Men är det verkligen så enkelt?

10 x Skoperfektion

Riktigt välsydda skor är konstverk i allt från formen till finishen. Här är tio modeller som får en att smälta.

Skoguiden del 3: Skofrossa

Skoguiden har i sina två tidigare delar behandlat olika typer av skomodeller och begreppet brogue. Ibland kan det vara skönt att slippa skors tekniska termer för att uteslutande frossa i snygga skor. Därför har vi försökt att sammanställa några av världens mest välrenommerade skomakare för att visa hantverket bakom skorna.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

A Week On The Wrist: The Rolex Explorer...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen