Manolo logotype

Belvest
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Belvest

Våren 2018 från Belvest

Vår bevakning av vårens herrmode rör sig söderut och närmare bestämt till venetianska Belvest. Ett företag vars kvalitets- och hantverksnivå är vida känd i branschen men som kanske haft svårt att nå ut med den egna kollektionen. För våren har man fokuserat på en rad intressanta nyheter och vi har tittat närmare på kollektionen.

Belvest - Spring/Summer 2017

Idag tittar vi på vårens kollektion från norditalienska kavajspecialisten Belvest. En aktör som lätt hamnar i skymundan men inom branschen är kända för att göra några av marknadens finaste kavajer och kostymer. Vårens kollektion är inget undantag och vi har tittat närmare och valt ut våra favoriter.

Belvest vår/sommar 2015

Vi lämnar Neapel där vi var förra veckan och beger oss norr ut mot Venedig och närmare bestämt Belvest vårkollektion för 2015. Ett företag som ofta hamnar mellan stolarna men i år slagit på stort både när det kommer till färg och snitt.

Guide - Så håller du stilen på resan

Att se ut som en påse skridskor för att man skall sätta sig på ett flygplan är ingen ursäkt. Svenskar semesterstil har flera gånger kommit på tal här i kommentarsfältet och idag tänkte vi ge förslag på hur man kan tänka för att hålla stilen under resan. Vår ambition är självklart att inte bara fokusera på den stilmässiga aspekten utan även kombinera den med en rad funktionella inslag.

Hösten 2014 från Belvest

Den venedigbaserade konfektionsspecialisten Belvest är ett givet inslag här på Manolo varje säsong. Även om inte kampanjerna är de mest nytänkande har företaget en av branschens bästa hantverk sett till vad man betalar. Formspråket är subtilare än sina syditalienska konkurrenter och här handlar det mer om att verka utan att synas. Oavsett så levererar Belvest konstruktion på absolut högsta nivå.

Butikskollen - Lund&Lund

Så var det dags för en butikskoll på en av Stockholms mest anrika herrekiperingar. Det rör sig om Lund&Lund på Sturegatan 12 i hjärtat av Östermalm som huserat på samma adress sedan 1963. Med en brittiskt inspirerad inredning som är mer eller mindre oförändrad idag huserar Lund&Lund kvalitetskonfektion från Corneliani, Belvest och inte minst Brunello Cucinelli men även prisvärda alternativ som nya spännande kostymleverantören Fugato.

Belvest Hösten 2013

Belvest är tveklöst en av de främsta kavaj och kostymtillverkarna på den svenska marknaden. Med en norditaliensk historik och silhuett samt ett hantverk i världsklass är det lätt att förstå Belvest storhet. Höstens kollektion är fotograferad i hemstaden Venedig och innehåller mönster, material och snitt som verkligen inspirerar.

Höstens ytterplagg - Dubbelknäppt

Höstens elegantaste ytterplagg är dubbelknäppt. Oavsett om den bärs till ett par jeans och en stickad tröja eller över en måttsydd kostym – den dubbelknäppta ytterrocken är lika fylld med pondus som finess.

Soft Tailoring

Inom herrmodet har det senaste åren pratats febrilt om den ofodrade kavajen. Med mjukheten i en kofta och elegansen i en klassisk kavaj är det svårt att inte gilla plagget. Manolo har valt ut sina favoriter för säsongen.

Fredagsinspiration - Höstklassikerna

Antracitgrå flanellbyxor och mörkblå blazer är knappast den mest nyskapande kombinationen. Men ibland säkra kort är också säkra av en anledning, det funkar alltid.

Tendenser för hösten 2012

Herrmodet rör sig försiktigt framåt. Uppdaterade snitt, nya kombinationer och innovativa material. I dagens artikel har Manolo tittat närmare på höstens mode och valt ut några tendenser som tydligt präglar den moderna garderoben.

Belvest SS12

Kostymmodet har senaste åren kretsat mycket kring Italien. Tillverkare som Boglioli och L.B.M 1911 har introducerat en ofodrat stil där kavajerna väger lika lite som skjortan du bär under. En för många mindre känd tillverkare som kommit att omdefiniera italiensk stil med sin moderna skräddarkonst är Padova-baserade Belvest.

Vårens blazer 2012

Blazern är ett plagg vi ständigt återkommer till här på Manolo. Oavsett stil och smak har uddakavajen en självklar plats i den moderna herrgarderoben. I dagens artikel har vi valt ut några av favoriterna från vårsäsongen.

Fredagsinspiration - Den marinblå kostymen

Det kan låta som en modeklyscha, men i fallet marinblå kostym är det verkligen sant - ingen garderob är komplett utan en. I veckans fredagsinspiration har vi utgått från en fantastisk diskret kritstrecksrandig från italienska Belvest till en mer businessbetonad klädsel.

Stilkarta - Business Travel

Affärsresenärer dras stilmässigt med ett sällsynt dåligt rykte. Och i många fall är det inte helt obefogat att funktion står högt över stil. Samtidigt med smartare sydda plagg i moderna tyger behöver det inte längre vara en motsättning att vara välklädd även på resande fot.

Fredagsinspiration - Vårkyla

Vi gillar ju att få det som att vintern är slut för att istället blicka mot vårkläderna. Men sanningen är att än är det en bit kvar innan kylan släpper. Veckans fredagsinspiration värmer kanske inte tillräckligt i rådande rekordkyla, men väl en kallare vårdag.

Fredagsinspiration - Modern glencheck

Att klä sig tidlöst innebär inte nödvändigtvis att klä sig gammalmodigt. Bra design måste vara långsiktig och samtidigt relevant för en modern bärare. Något vi anammat i veckans fredagsinspiration som utgår från den klassiska glencheck-kavajen, men i ett uppdaterat utförande och i en sportigare kombination.

Herringbone

Vi har tidigare behandlat ämnet rutiga höstkavajer. Ett annat klassiskt mönster för säsongen är fiskben som syns i både ledigare tweedkavajer som eleganta ullpaletåer. Manolo har i dagens artikel tagit en närmare titt på mönstret.

Höstens rutiga kavajer

Efter att ha investerat i en enfärgad marinblå blazer är nästa steg för många en rutig uddakavaj. Inte minst under höstsäsongen då den rutiga kavajen är ett perfekt komplement till flanell- och tyngre manchesterbyxor. I dagens artikel har Manolo tittar närmare på några av höstens modeller.

Bildreportage - Bomullskostymen

Det är lätt att gilla bomullskostymen. Känslan är välklädd utan att för den delen blir uppklädd. Dessutom brukar prislappen vara något lägre än för ullditon. För den ännu ofrälsta har Manolo i dagens artikel valt ut några av säsongens snyggaste modeller.

Fredagsinspiration - Urban Camouflage

Modevärlden präglas just nu av armystil och camouflagemönster. Även om detta för de allra flesta bara är en övergående trend finns det faktiskt saker att snappa upp i militärstilen. Här i en väldigt sober tolkning.

Inspiration - Vårens blazer

En marin- eller mörkblå blazer bör finnas i varje garderob. Basta. Men glöm yuppieårens bredaxlade klubblazer med släpig silhuett och brodyr på bröstfickan. Den moderna blazern är smalt skuren och avskalad i utförandet utan massa pråliga detaljer.

Belvest vår/sommar 2011

Vi rivstartar denna måndag med italiensk toppkonfektion från Belvest - som för våren satsat på en yngre och smalare silhuett. Kavajerna är helt dekonstruerade eller väldigt mjukt uppbyggda och kommer liksom byxorna i en något kortare snitt. Allt i en avskalad färgskala med blått, grönt och lavendel som nyckelnyanser. Nedan följer ett mindre urval.