Manolo logotype

Barker-Black
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Barker-Black

The Prince Albert Slippers

Det har blivit dags att på allvar ta sig ur julmatskoman och blicka framåt mot nya året. För att fira in 2013 på bästa sätt gäller det att ha eleganta skor på fötterna. I dagens artikel har Manolo därför gjort en djupdykning i den klassiska slippern.

Manolos stilguide till New York

Det är lätt att älska New York. Inte minst som stilstad. Mixen mellan sport, avantgarde och välskräddat gör detta till en helt unik plats som ständigt inspirerar och influerar. Manolo har med fokus på Manhattan valt ut sina favoriter i en av världens kanske främsta stilstäder.

Reflektion: Rock´n’roll Gentleman

Att bära smoking med ett par sammetstofflor eller manschettknappar med ingraverade dödskallemotiv kan ses som en omaka kombination. Men trots att mönstret för många förknippas med pirater och mer eller mindre ljusskygga aktörer med mycket attityd tycks dödskallen ha en självklar plats även inom herrmodes mer traditionella riktningar. Manolo försöker reda ut varför.

Höstskor, Scotchgrain

Scotchgrain-läder har varit en relativt vanlig syn bland skotillverkarna senaste säsongerna. Den präglade och något oregelbundna ytan ger en tålig yta som passar perfekt till höstens robustare skodon. Manolo har valt ut några favoriter.

Höstens skor - Wingtips

För varma brogues-anhängarna wingtipsen är en självklar modell i skogarderoben. Den vingformade tån ger ett välklätt intryck som beroende på läst, skinn och sula kan gå från slimmad businessko till robust höstkänga. I dagens artikel har Manolo tagit en närmare titt på de lite elegantare alternativen.

Vårens loafers

Loafers hör tveklöst till en av de allra mest bespottade skomodellerna. Många förknippar denna kategori av skor med säckiga kostymer och bärare som inte orkar knyta sina skor. Men som alltid finns det stilfullare exempel.

Spring chukkas

Chukka boosten är en skomodell vi ständigt återkommer till. Tröttsamt kan tyckas, men det finns också en anledning. För en användbarare och mångsidigare sko är svårt att hitta. I dagens artikel har Manolo fokuserat extra på de mer vårbetonade varianterna.

The Tanned Wingtip

När det kommer till ljusare läderskor är det många som ryggar tillbaka lite. Går det verkligen att bära i svenskt klimat och till annat än en benvit linnekostym? I dagens artikel slår Manolo ett slag för de cognacsbruna wingtipsen.

Försmak, skogarderoben våren 2011

Vi tänkte fortsätta lite i ämnet skor genom att blicka mot våren. För även om det lär dröja innan all snö försvunnit från våra gator börjar det bli hög tid att syna skogarderoben för våren. För att ge lite inspiration har Manolo valt ut sex säkra skoval.

Barker Black lanserar webshop

Barker Black som kombinerar brittiskt skohantverk med en stenhård attityd har precis lanserat sin nya webshop. Här hittar du vid sidan av märkets fulla skoutbud även en hel del sidenaccessoarer. Alla med subtila döskalledetaljer inspirerade av the 17th Lancers, en tidigare kavalleritrupp under brittiska armén .

Designersneakers 2.0

Ni som uteslutande bär randsydda läderskor från märken med 200-årigt arv och ser sneakers som "något för tennisbanan" kan sluta läsa nu. Detta inlägg kommer nämligen handla om just sneakers. Eller ännu värre designersneakers.

Resort Collection

En försmak av våren eller längtan till betydligt varmare breddgrader.

Veckans Outfit - Dekadens

Vi fick en förfrågan att ta ut svängarna lite mer i veckans outfit. Vad passar då bättre än lite dagen efter-romantik. En korsning mellan Lapo Elkann och Tom Ford.

Grown-up Preppy

Preppy är i stilsammanhang lika älskat som uttjatat. För yngre bärare innebär stilen en introduktion till en värld av välklätt herrmode. Genom dufflar, button down-skjortor och randiga universitetshalsdukar lär vi oss att på allvar uppskatta välskräddat herrmode. Men någon gång är det också dags att växa upp.

Amerikanska ikoner

Med en rekordlåg dollar har en rad intressanta designers sökt sig över Atlanten. Det leder även till ett ökat intresse för landets stilikoner och sanna klassiker. Nedan följer därför fem exempel på amerikansk stil när den är som allra bäst.

Tre stilikoner en söndag

Mode behöver alltid inspiration. Modereportage i all ära, men den bästa inspirationen brukar komma från stilikoner. Vi har tidigare fått lite kritik för att bara skriva om brittiska aristokrater och adelsmän som stilikoner och tänkte därför tipsa om tre andra stilbildande personligheter. Ingen av dem har något direkt gemensamt förutom att de alla är välklädda från topp till tå och en stor modemässsig inspirationskälla.

Skoguiden del 2: Brogue

Redan efter första delen av skoguiden lyckades ni läsare lista ut att del två kommer att behandla ämnet brogue. För enkla och helt rena skor i alla ära, brogue är ett underbart sätt att ge skorna lite karaktär och passar lika bra till jeans som kostym. Frågan är bara vad är egentligen brogue Ofta används ordet som en beteckning på en viss typ av skomodell. Egentligen är dock brogue bara namnet på det mönster som ofta pryder skor.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Bulgari Octo...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen