Manolo logotype

Barbour
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Barbour

Norton & Sons for Barbour

Samarbetet mellan Savile Row skräddaren Norton & Sons och det ikoniska ytterplaggfföretaget Barbour är kanske ingen direkt nyhet. Redan I fjol lanserades den första kollektionen tillsammans. En kollektion där Patrick Grant fick ta ut svängarna lite mer än vanligt och designa en ledig mindre kollektion under Barbours Beacon Heritage linje.

En Husky för alla

Den matelasserade eller quiltade jackan är ett plagg som antingen älskas eller hatas. Men få känner till historien bakom jackan, som egentligen borde gå under benämningen Huskyjackan.

Samarbeten, Made in Britain

Modesamarbeten och CO-branding har blivit ett väl vedertaget grepp inom modevärlden. I många fall med varierande resultat. Men när märkena tillför varandra något kan ett designsamarbete skapa den perfekta mixen mellan form och hantverk. I dagens artikel har Manolo valt ut några av de allra mest spännande samarbetena från de brittiska öarna.

En anglofil höst

Efter de senaste veckornas ihållande regn och blåst har lusten att bära en lättare klädsel och tunna oxfords med lädersula minskat drastiskt. Vid besök i landets klädbutiker så går färgskalan nu så här på hösten även i dovt murriga färger där tweed och grövre ulltyper är välrepresenterade. Att kunna klä sig både praktiskt och snyggt behöver därför inte vara ett motsatsförhållande. För att hitta inspiration till en snygg och efter årstiden anpassad outfit vänder vi blickarna mot den gröna ön i väst. För ingen kan väl kombinationen av snygga fritidskläder bättre än britterna som enligt sägen är de som utsätts för mest regn av alla?

Försmak hösten 2012-13, Barbour

Manolo fortsätter att spana i höstens kollektioner. Idag riktar bi fokus ifrån södra Europa mot de brittiska öarna och oljerocksspecialisten Barbour som för hösten tagit ett rejält kliv framåt.

Ströms

Efter ett visst uppehåll är det nu dags att åter köra igång butikskollen där Manolo listar Sveriges bästa herrekiperare och modebutiker. Idag med en sann butiksklassiker som klätt stilmedvetna stockholmare i över 100 år, Ströms. Den nuvarande lokalen i centrumhuset vid korsningen Kungsgatan och Sveagatan invigdes redan 1939 och samlar idag kläder från såväl anrika kostymtillverkare som populära svenska modedesigners.

Manolo besöker Barbour del II

Efter gårdagens artikel om Barbours historia tänkte vi idag titta närmare på själva tillverkningen av märkets klassiska vaxade jackor. En process som innefattar en rad olika moment och detaljer som gör Barbours jackor helt unika.

Manolo besöker Barbour del I

Barbours vaxade jackor hör till en av modevärldens allra främsta klassiker. Uppskattade av gammal som ung över hela världen och i alla tänkbara miljöer. I en tvådelad artikelserie har Manolo besökt fabriken i South Shields, nordöstra England, för att ta reda på hemligheten bakom succén.

Fredagsinspiration - Countryside

Manolo fortsätter på den brittiska banan från onsdagens artikel. Idag med fokus på mer lantligt inspirerade stilideal.

Inspiration vårjackan - Parkas

Vi tänkte fortsätta lite i ämnet vårjackor. Idag med fokus på den lite ledigare parkasmodellen. En modell som kanske främst förknippas med höst- och vintersäsongen, men som i lättare utförande lämpar sig minst lika bra för en regnig vårdag.

Fredagsinspiration - Old England

I veckans fredagsinspiration blickar Manolo västerut mot de brittiska öarna. En funktionell stil med inspiration från brittisk rävjaktsromantik, men med viss italiensk finess.

Sofistikerat Quiltat

Den quiltade jackan är inte helt okontroversiell. Många framhåller den som en mångsidig jacka till ett ofta hyfsat humant pris, medan andra kallar jacktypen för tantiga hästtäcken. Manolo har valt ut sina favoritmodeller för hösten.

Anoraken

Anoraken har räddat många midsomrar. Stilmässigt står den dock lägre i kurs. Manolo ger den en chans.

Bildinspiration: Superlätta ytterplagg

När det kommer till regnrockar har britterna en unik ställning. Få plagg kommer alltid kännas så rätt som en äkta Mackintosh, Barbours oljerockar, en trenchcoat från Burberry eller Aquascutum. Autentiskt slitstarka kläder som håller i vått och torrt. Det finns bara ett problem – de väger bly.

Barbour To Ki To SS10

Det är många som väntat på vårkollektionen av det omtalade samarbetet mellan Barbour och japanska designern Tokihito Yoshida. Kollektionen består av knappt tio jackor där Yoshido utgått från plagg ur Barbours arkiv, men adderat ett modernare formspråk. Och med skyhög detaljnivå och outslitliga material är detta helt klart ett klart lyckat samarbete. Delar av kollektionen finns nu tillgänglig via brittiska nätbutiken Liberty of London. Fler bilder kommer nedanför.

Innervästen

På tal om att hantera kyla. En bra klädsel under vinterhalvåret grundar sig till stor del i att skydda de delar av kroppen som är extra känsla mot kyla som huvud, fötter och händer, men även bröstpartiet. Något den ärmlösa innervästen hjälper till med alldeles utmärkt.

5 x dufflar

Slitstarkt, funktionellt och stilfullt. Duffeln är ofta mycket prisvärt ytterplaggsalternativ till den klassiska paletån. Här fem modeller i olika stilar.

Helgmode

Bildinspiration: Brittisk rävjaktsromantik må vara ett missbrukat grepp inom herrmodet. En regntung lördag är det få plagg som kan mäta sig med ett par country brogues och Barbours vaxade jackor. Lika enkelt och funktionellt som tidlöst elegant.

5 x vaxat

Funktion för hela året. Vaxade jackor erbjuder svårslaget skydd mot regn och blåst. Manolo har valt ut fem moderna tolkningar av detta klassiska plagg.

British

Underskatta aldrig britterna. Manolo har valt ut några favoriter från de brittiska öarna.

Veckans Outfit nr33

Veckans outfit spinner vidare på gårdagens brittiska stil, men med inspiration från såväl italienskt funktionsmode som preppystilen.

Sportjackorna

Vi har tidigare tipsat om stilfulla vårjackor. Nu börjar det på allvar bli säsong för att plocka fram de något tunnare modellerna. Och för alla er som vill komplettera garderoben med en snygg jacka följer här lite inspiration.

5 x båtmode

Det är dags att avsluta artikelserien om mode och transportmedel. Denna vecka med inspiration från båtlivet. Kanske främst med hamnseglaren snarare än extremsportaren i åtanke.

Urban Office

En modern klädsel för kontoret behöver inte betyda strikt och färglös. Ett kreativt yrke öppnar för större frihet och acceptens att blanda olika stilar. Här för den som som tar vespan till jobbet.

Mackintoshen

Trenchcoaten framhålls ofta som ett måste i garderoben. Snyggt till vitt skilda stilar och praktiskt i olika väder. Det är onekligen svårt att hitta ett mer mångfacetterat och användbart plagg. Det skulle möjligtvis vara mackintoshen då.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

I hate Christmas jumpers

Läs mer

Shoegazing

Fördjupning – Hur skor veckas

Läs mer

Hodinkee

H10: Livestream: 10 Years Of HODINKEE –...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen