Manolo logotype

Barbisio
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Barbisio

Sommarklassikern - Panamahatten

Manlig huvudbonad förknippas sommartid mest med baseballkepsar men få om ens någon produkt slår Panamahatten när det kommer till klassisk elegans. Med ett imponerande hantverk och material av högsta kvalitet är den en investering för inte bara denna sommaren utan för decennier framöver. Att det är svårt som ung man att bära upp hatt i dagens samhälle må så vara men en modell med rätt storlek och brätte för just dig som bärare gör all skillnad.

Sommarens stilfullaste solskydd

Sofistikerad accessoar och effektivt solskydd – panamahatten hör tveklöst till en av sommargarderobens allra käraste delar. Manolo har valt ut några av säsongens snyggaste modeller.

J.Lindeberg Flagshipstore (Stockholm)

Att J.Lindeberg är ett av Sveriges mest tongivande herrmodemärken är flaggskeppsbutiken på Biblioteksgatan i Stockholm ett tydligt bevis för. Vid sidan av märkets fulla kollektion bjuder butiken på en hel del specialsamarbeten som med italienska skjortproducenten Truzzi och brittiska skotillverkaren Alfred Sargent. Nytt för hösten är även ett mindre utbud av hattar från Barbisio. För den som är riktigt noga med snittet på skjortan och kostymen erbjuds måttsytt från två olika tillverkare

Gubbkepsen

Köldrekord och prognoser om att årets vinter skall bli ännu kallare än fjolårets vargavinter gör att många börjar leta efter värmande huvudbonader. Manolo har tittat närmare på gubbkepsen - ett alternativ för den som tycker at den stickade mössan känns lite för mycket skidmode och hatten för formell.

Bildinspiration - Mösskultur

Den upprullade mössan har blivit lite av ett signum för den modemedvetna svenska mannen. Till synes obekymrat påsatt i farten, men med en noga tanke om vinkel som uppvik. Även om stilen ibland kan känns väl utstuderad finns det något visst med den stickade mössan som lockar.

Panamahatten 2010

Det konstaterades redan förra året. Panamahatten är en given accessoar för sommarmånaderna. Lika perfekt för linnekostymen till uteserveringen som till badshortsen på stranden.

Barbisio, hattmakaren från Biella

Att hitta snygga hattar är vilket konstaterats tidigare en konst. Brister det inte formmässigt så känns hantverket med största sannolikhet klart bristfällig. Men det finns undantag där båda dessa kriterier uppfylls – som anrika Barbisio

Fredagsinspiration: Capri Weekend

Med vårens intåg riktas stilblicken söderut. Denna vecka en klädsel för semestern vid Amalfikusten eller för att dricka Peroni på uteserveringarna.

Detaljer - Kavajknapparna

Fel knappar kan verkligen sänka den snyggaste av kavajer. Men misströsta inte. Enklare och billigare sätt att uppdatera sin kavaj finns inte.

Bildinspiration: Filthatt

Med ett utdöende hattkultur känns steget till de stilfullare huvudbonaderna ofta ganska främmande. Filthatten är ett utmärkt undantag som klär allt från Bertie Wooster till Pete Doherty. Manolo tipsar om du bäst bär upp den.

Veckans Outfit nr 32

Veckans outfit sneglar mot hösten. Med italienska förtecken och hattromantik.

Panamahatten

Reportage: Hattens ställning i den moderna garderoben är klart undanskymd. Ett undantag under sommarsäsongen är panamahatten. En ikonförklarad accessoar, lika stilfull till kostymen som en dag på stranden.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Amended Friday Polos in stock – and...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Bring a Loupe: Two Omega Chronographs...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen