Manolo logotype

Balenciaga
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Balenciaga

Vårens 10 snyggaste chinos

Nu börjar det bli dags att på allvar hänga in flanellbyxorna i garderobens för säsongen till förmån för våriga alternativ. Ett av de mest mångsidiga byxval för säsongen är ett par klassiska bomullsbyxor eller chinos.

Den nya enkelheten

Utsmyckat har blivit avskalat. Modehusen tycks med bakgrund av rådande ekonomiska läge röra sig tillbaka till sina kärnvärden. Både på varumärkesnivå, men även för enskilda plagg. Genom att ta bort onödigt innerfoder och överflödiga sömmar blir känslan bakom kläderna allt tydligare.

Nätkoll

Nätshoppingen får tillskott: Det har onekligen saknats en riktigt bra internationell webshop med brett utbud av vad dagens främsta designers har att erbjuda. Farfetch.com hoppas kunna ändra denna bild. Genom att samarbeta med 20 olika butiker världen över kan Far Fetch erbjuda över 200 modemärken.

Höstkoll Stockholm del 2

Vår guide till höstens butiksutbud i Stockholm fortsätter. Vi har lyssnat på vissa av era läsares önskemål, men om ni fortfarande inte har hittat er favoritbutik i vår guidning, låt oss höra det i kommentarsfältet!

Bakgrund: Gucci

Likt de flesta av de stora anrika modehusen idag startade Gucci som en liten familjeägd hantverkare. Och sedvanligt blev de uppköpta och blev del av ett stort konglomerat som köper små hus i lösvikt och styr dem sedan med järnhand. Guccio Gucci startade sin verksamhet i hemstaden Florens 1906 och hade lädervaror som specialitet. Hans främsta levebröd var hästsadlar - de sålde som smör i solsken, eftersom Gucci snabbt skaffat sig ett rykte som en sann hantverkare, med kvalité högst upp på priolistan. Gucci expanderade verksamheten och slog upp portarna till ännu en butik - i Rom. 1947 lanserade Gucci ett väskhandtag i bambu, något som får räknas som märkets signaturvara än idag. Strax därpå gick Guccio bort och ersattes av - ja, du gissade rätt - sonen Aldo, som styrde skeppet i rätt riktning och smällde upp butiker i New York, London och Paris.

Greetings from London

London räknas av många inom modebranschen som världens bästa shoppingstad. Anledningarna kan nog vara många, men den främsta kan nog vara den oerhört fina mixen på stilar, människor och butiker. Allt från pittoresk lyxvintage i Notting Hill till svindyra handväskor och nyrika oljedirektörer på Harrods. Eller superskräddat på Savile Row till streetigt på Dover Street Market. Manolo åkte till ett soligt London för att ta tempen på stadens shoppingutbud så här precis innan London Fashionweek.

Pälsens återuppståndelse

Inför den kyliga hösten har pälsen mött en ny renässans. Från att ha varit sinnebilden för den smaklösa hallicken har pälsen blivit ett stående inslag hos flera kända modehus höst/vinterkollektioner. Allt från trendiga märken som Alexander Mcqueen och Bottega Veneta till mer klassiska klädskapare som Corneliani och Zegna har anammat trenden. Pälsen är verkligen ett intressant och minst sagt kontroversiellt plagg. Flera kända namn har öppet ställt sig som motståndare till pälsindustrin, bl.a. annat designern Stella McCartney och svenska supermodellen Marcus Schenkenberg.