Manolo logotype

Audemars Piguet
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Audemars Piguet

Trotsa tidszonerna - 7 armbandsur för dig på resande fot

Idag blir det klockor och dagens inlägg skall handla om 7 spännande modeller av GMT, Dual Time eller Worldtimers. Dessa praktiska komplikationer tillåter bäraren att hålla koll på tiden i 2, 3 eller i vissa fall 36 olika tidszoner samtidigt. Vi har valt ut våra personliga favoriter ur denna jetset-kompatibla kategori.

7 x klockor på gummiband

Idag har vi satt ihop en lista på sju klockklassiker som alla har en sak gemensamt. De kommer alla på någon form av gummiband och är perfekta för solsemestern där klockan gärna får följa med ner i vattnet.

Lyxstålsport - Historien bakom en ikonisk kategori av klockor

När det kommer till klockor handlar det väldigt ofta om segment och modelltyper. Det finns pilotklockor, dykarklockor och inte minst kostymklockor som alla fyller olika kategorier och smak. Sen finns det en kategori som mer eller mindre grundades av klockhistoriens kanske mest kände formgivare; Gerald Genta. Vi talar om Lyxstålsport.

Fredagsinspiration - Den bruna kavajen

Som alternativ till den marinblå kavajen skulle vi vilja påstå att den bruna är bland de mest lättburna man kan välja. Perfekt till ljusa bomullsbyxor, blåjeans eller grå flanell som i det här fallet. Färgen passar också väldigt bra till ljusblå skjorta och kan kombineras med såväl diskreta toner av blått som mer excentriska nyanser av limegrönt eller orange.

Fredagsinspiration - Den perfekta paletån

För några veckor sedan fokuserade fredagsinspirationen på den lediga skepparkavajen. Idag låter vi oss istället inspireras av den lite mer mer skräddade paletån. Enkel- eller dubbelknäppt, knälång och gärna i en mörkblå eller grå nyans. Till detta har vi valt avskalade val som den vita skjortan, grå ullbyxor och accessoarer i toner av brunt.

Garderobens hörnstenar - Manschettknapparna

Smycken och accessoarer för män har de senaste 10 åren närmast exploderat i såväl utbud som efterfrågan och idag är klockan som enda smycke ett minne blott. Inget ont om dessa alternativ men idag vill vi fokusera på ett par riktiga klassiker: Manchettknapparna.

Fredagsinspiration - Nyårsfest

Då var det dags för sista fredagsinspirationen för det här året. Självklart fokuserar vi på Nyårsfesten och varför inte fira in det nya året i en klassisk smoking med accessoarer i guld. Vi vill passa på att tacka er läsare och önskar er alla ett gott nytt år!

Fredagsinspiration - Dunvästen

När hösten och vintern visar sig från sin mildaste sida kan det vara skönt att lämna den stora ytterrocken hemma till förmån för en lättare dunväst. Perfekt över kavajen en solig och torr vinterdag och ett plagg som fungerar långt in på våren. Här kombinerat med en rutig kavaj, ljusblå skjorta och mellangrå flanellbyxor. På fötterna har vi valt ett par rejäla brogues med gummisula, perfekta för en svensk vinter.

10 x Tidlösa klockklassiker

Idag listar vi 10 ikoniska klassiker i klockvärlden som alla kommer hänga med länge i framtiden. Vissa ligger i den högre prisklassen och andra i en lite lägre men gemensamt är att oavsett prisnivån så är de alla modeller som kommer åldras med värdighet tillsammans med dig som bärare.

Inför Kaplans Klockkvalité våren 2014

På lördag den 17:e maj går den av stapeln. Sveriges, nordens, ja kanske t om norra Europas exklusivaste auktion för klockor. Vi talar förstås om Kaplans Klockkvalité. Vi fick möjligheten att besöka auktionshuset inför auktionen och ställa lite frågor samt titta närmare på några av Kvaliténs finaste ur.

Fredagsinspiration - Sofistikerad sommarweekend

Idag drömmer vi om sommaren, en smakfull solbränna och kortare weekendresa. Glöm businesskostymen och svarta oxfords och fokusera istället på en sofistikerad klädsel i ljusa toner av lediga material. Lika sval en varm sommardag i Florens som elegant när skymningen faller. Med en dufflebag över axeln ryms allt som behövs för en välskräddad weekend.

Fredagsinspiration - Dressade sneakers

Idag går inspirationen från de randsydda skinnskorna till ett lite ledigare alternativ för våren. Även om sneakers till kavaj för många är att svära i kyrkan hävdar vi bestämt att allt beror på utförandet. Till en ledigare linnekavaj, sandfärgade bomullsbyxor och en chambrayskjorta kommer ett par sobra och diskreta sneakers absolut till sin rätt. Skippa slipsen och satsa på en kraftigt mönstrad näsduk ledigt nertryckt i bröstfickan.

Royal Oak Jumbo - From Avant-garde to Icon

När Audemars Piguet på ruinens brant för 41 år sedan lanserade Gerald Gentas mästerverk "Royal Oak" hade nog få kunnat drömma om vilken ikon modellen skulle komma att bli och hur en modell så i framkant skulle komma att bli företagets absolut bäst säljande modell. När företaget förra året firade modellens 40 års jubileum lanserade man en nyutgåva av "jumbon".

Motorsportklockor del 2

I den förra klockartikeln talade vi om klockor som skapats för eller inspirerats av motorsport. Klockvärldens stora koppling till bilar är dock framförallt som samarbetspartner med någon av de många sportbilstillverkarna. En väl vedertagen samarbetsform som skänker glitter och glamour åt båda hållen.

Klocktrender - brunt

I de flesta herrgarderober har höstlådan tagits upp ur källarförråden och sett till att seersucker, linne och madras ersatts med värmande tweed, mjuk manchester samti rustik flannel. Till höstens murriga färgskala passar en av de senaste årens stora trender i klockvärlden extra bra; brunt.

Klockarmband del IV - Metall

Hittills i den här serien har vi tittat på mjuka band i skinn eller gummi – men många föredrar det enhetliga, praktiska och tjusiga i en metallänk till klockan. Här är ett urval av klockvärldens intressantaste, roligaste och mest klassiska modeller.

Klockarmband del III - Gummi

De senaste årens stora favoritarmband både i sport- och kanske lite mer otippat även i kostymsegmentet är gummibandet. Ett material som inte bara skänker komfort och tålighet utan även en intressant stilkontrast.

Klockarmband del 2

I förra delen talade vi om klockmodets utveckling gällande armband i allmänhet och de "vanliga" skinnsorterna kalv och cordovan i synnerhet. Den här veckan tar vi steget upp i pris och exklusivitet med de exotiska varianterna.

Lyxstålsport del 1

Något av det hetaste just nu i klockvärlden är lyxsport – å ena sidan den tekniska fållan som representeras av exempelvis Hublot med innovativa lösningar, uppseendeväckande design och exotiska material men också genrens urfader; det då oxymorona lyxstålsporttemat från sjuttiotalet.

Klocknyheter: SIHH del 1

Två stora mässor samlar varje åt klockbranschen. Under Baselmässan i mars visar bland annat Rolex, Breitling, Patek Philippe och företagen ur Swatch Group upp sina klocknyheter. Den andra tongivande klockmässan, Salon International de la Haute Horlogeri i Genève, där Richemontgruppens företag liksom ett antal mindre urmakare i den högre skolan ställer ut ägde rum i slutet av januari. Manolo har valt ut några av de mest spännande nyheterna från Genévesalongen.

Klockvärldens 25 klassiker: Audemars Piguet Royal Oak

Veckans klockklassiker är en modell som minst sagt har varit betydelsefull. Den såg i praktiken till att rädda ett av de tre företagen i den "heliga treenigheten" och skapade när den lanserades ett helt nytt marknadssegement för att 20 år senare skapa ett till. Men inte minst gjorde den en begåvad formgivare till superstjärna - modellen är Audemars Piguets omisskännliga Royal Oak.

Klocktrender - Mindre storlekar

Klockor är ett ämne vi på Manolo varit relativt dåliga på att bevaka. Som en av garderobens kanske viktigaste accessoarer är det därför på tiden att ge ämnet det fokus det förtjänar. Därför är vi extra glada att idag kunna presentera första artikeln från klockexperten Mikael Englund, som bland annat driver Klockbloggen på Kingmagazine.se, och som framöver kommer skriva om klocktrender och stilfulla armbandsur här på Manolo. Först ut storleken på klockan där det efter flera år av storlekshets nu tycks ske ett trendbrott.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Bulgari Octo...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen