Manolo logotype

Aspesi
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Aspesi

15 favoriter från Linnegatan no.2

Vi vänder idag blicken mot Göteborg och butiken Linnégatan no.2 som nyligen lanserat en hel del nyheter i sortimentet. Sen butiken introducerade lanserade sin webshop har utbudet av såväl tillverkare som produkter vuxit sakta men säkert och man erbjuder nu flera av branschens främsta aktörer inom sitt segment.

10 x Regnrockar

Tittade man ut genom fönstret i vår huvudstad under gårdagen insåg man snabbt behovet av funktionella ytterplagg för hösten. Även om temperaturen fortfarande är relativt mild står regnet som spön i backen vilket för oss till dagens artikel. Vi ger er 10 vattenavstötande favoriter från höstens kollektioner.

Gabucci öppnar webshop

En av Sveriges främsta herrbutiker växer återigen. Gabucci som för något år sedan bytte lokaler till Nybrogatan 14 i Stockholm tar nu nästa kliv och lanserar webshop. Detta innebär att delar av butikens eminenta utbud nu även blir tillgängligt för kunder utanför huvudstaden.

3 x Nätbutiker – Ledigt mode

Förra veckan skrev vi om webshopen No Man Walks Alone här på Manolo. Detta som en del i en serie där vi tänkte dela med oss av några personliga favoriter inom olika områden. Dagens text fortsätter på temat webshopar och en trippel. Idag vill jag nämna mina tre personliga favoriter när det kommer till mera ledigt mode.

The Field Jacket

Det blir ofta mycket skräddat och dressat här på Manolo men vi tycker att det är fantastiskt att lyfta fram influenser ur olika hörn av manligt mode. Ett exempel är vårens kanske intressantaste ytterplagg nämligen en Field Jacket. Gärna i ett funktionellt lättviktstyg med vattenavstötande egenskaper som underlättar vid en svensk vår.

Vårens Field Jackets

Field, safari, eller army jacket. Kärt barn har många namn. Inte minst när det kommer till denna sportiga jacktyp som senaste säsongerna varit nummer ett bland ledigare ytterplagg.

Detaljnivå - Aspesi Field Jacket

Senaste åren har det pratats mycket om funktion- och högtekniska tyger. En av de allra mest tongivande aktörerna bakom stilen är italienska Aspesi. I dagens artikel har Manolo bokstavligen talat synat deras klassiker Field Jacket i sömmarna.

En Husky för alla

Den matelasserade eller quiltade jackan är ett plagg som antingen älskas eller hatas. Men få känner till historien bakom jackan, som egentligen borde gå under benämningen Huskyjackan.

Höstens casualskjortor

Ledigare skjortor är ett plagg där det hänt otroligt mycket de senaste åren. Nya kvalitéer och tvättar har skapat en helt ny skjortkategori som kombinerar skjortans elegans med en ledigare känsla.

Fredagsinspiration - Glencheck 2.0

För att spinna vidare i ämnet till måndagens artikel bjuder veckans fredagsinspiration på en klädsel där glencheck står i fokus. Ett superklassiskt mönster som i uppdaterat snitt och kombinerat med tekniska material ger ett väldigt modernt intryck.

Försmak hösten 2012-13, Aspesi

För den som letar efter funktionella och sportig eleganta ytterplagg som inte ruinerar plånboken fullständigt är italienska Aspesi ett av de tveklöst vettigaste alternativen. Manolo har tittat närmare på märkets höstkollektion.

Madrasskjortan

Sommaren väcker suget efter mönster. Ett plagg som effektivt sätter färg på stilen, vare sig den bärs under bomullskostymen eller till ett par shorts på badstranden, är madrasskjortan.

Chambrayskjortan

Fritidskjortor förknippas ofta med oxford- och linnetyger. Ett alternativ som senaste säsongerna blivit allt populära bland såväl klassiska italienska skjortmakare som japanska heritage-märken är Chambray. Manolo har i dagens artikel valt ut några favoriter från säsongen.

Vårjackorna – Parkas

Det börjar snart bli hög tid att hänga in vintersäsongens bylsiga dunjackor och ytterrockar i garderoben till förmån för lättare vårjackor. För att ge lite inspiration i jakten på det perfekta regn- och vindskyddet kommer vi att gå igenom några av säsongens alternativ. Först ut parkasjackan.

Håll värmen med täckvästen

Att skapa en mångsidig garderob innebär inte nödvändigtvis att köpa så många olika plagg som möjligt. Tvärtom handlar det om att investera i plagg som går att använda på många olika sätt oavsett årstid. Ett tydligt exempel på detta är täckvästen.

Fredagsinspiration - Ledig paletå

Ullpaletån kräver inte nödvändigtvis kavaj och eller kostym under utan fungerar minst lika bra till en ledigare klädsel. För att ge lite inspiration till stilen har vi i veckans fredagsinspiration parat ihop detta eleganta ytterplagg med avslappnade bomullsbyxor och gråmelerad kashmirtröja.

Herrmodet 2011 – Det bästa från året

Efter att firat in 2012 har vi nu ett helt nytt stilår att se fram emot. Min innan dess tänkte vi göra en mindre tillbakablick och välja ut höjdpunkterna från 2011. Från sportiga funktionsjackor till superlyxiga ytterplagg i babykashmir.

Fredagsinspiration - Modern glencheck

Att klä sig tidlöst innebär inte nödvändigtvis att klä sig gammalmodigt. Bra design måste vara långsiktig och samtidigt relevant för en modern bärare. Något vi anammat i veckans fredagsinspiration som utgår från den klassiska glencheck-kavajen, men i ett uppdaterat utförande och i en sportigare kombination.

Fredagsinspiration - Modern Office

Efter att förra veckan hämtat inspiration från de brittiska öarna är det idag dags att återställa ordningen med en mer sydeuropeisk stil. Avskalat från allt vad paisleymönster och Harris Tweed heter utgår veckans fredagsinspiration från en modern elegans där lyxiga material möter renodlad funktion.

5 x Button Down-skjortor

Även om helgen börjar lida mot sitt slut har Manolo i dagens artikel tagit en närmare titt på de lite ledigare skjortalternativen. Här fem favoriter från oxford och denim till flanell.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

A Week On The Wrist: The Rolex Explorer...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen