Manolo logotype

Aquascutum
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Aquascutum

Fredagsinspiration - Humphrey Bogart

Vi fortsätter veckans inspiration på temat från i onsdags nämligen Humphrey Bogart. En av de största stilikoner världen skådat känd från framför allt sin roll som Rick Blaine i klassikern Casablanca från 1942. Bogart förknippas främst med sin ikoniska Trenchcoat, hatt och perfekt sittande kostym eller smoking.

Aquascutum lanserar "Bogart Trench"

Det anrika brittiska företaget Aquascutum lanserar en nyhet inspirerad av en av 1900-talets största stilikoner. Det är skådespelaren Humphrey Bogart som ofta sågs i en klassisk trenchcoat. I samarbete med The Bogart Estate har man tagit fram en hyllningsmodell till ikonen.

Vårens 10 snyggaste regnrockar

Även om tanken på regn och rusk så här i vårtider är mindre trevlig är det ofta ett ganska frekvent inslag i vårt avlånga land. Idag vill vi lyfta fram 10 favoritrockar som fungerar över såväl grövre kavajer under tidig vår som till en skjorta för en regnig sommardag.

Fredagsinspiration - På med Polotröjan

Idag låter vi fredagsinspirationen fokusera på en sjunkande temperatur och tar fram garderobens kanske mysigaste plagg; Polotröjan. Lika elegant under kostymen som avslappnad till ett par jeans. Här i kombination med en mörkblå ytterrock, grå flanellbyxor och accessoarer i brunt skinn.

Ströms

Efter ett visst uppehåll är det nu dags att åter köra igång butikskollen där Manolo listar Sveriges bästa herrekiperare och modebutiker. Idag med en sann butiksklassiker som klätt stilmedvetna stockholmare i över 100 år, Ströms. Den nuvarande lokalen i centrumhuset vid korsningen Kungsgatan och Sveagatan invigdes redan 1939 och samlar idag kläder från såväl anrika kostymtillverkare som populära svenska modedesigners.

Fredagsinspiration - Anglofil indeed

Det har varit starkt fokus på Italien senaste tiden. I veckans fredagsinspiration tänkte vi dock rikta blickarna mot de brittiska öarna för en modern och nedtonad anglofil stil.

Trenchcoaten

De som inte redan äger en trenchcoat lär någon gång i livet ställas inför beslutet att köpa en. Få plagg innehar samma ikonstatus och rika historia. Men hur nödvändigt är egentligen trenchen för den moderna garderoben?

Bildinspiration: Superlätta ytterplagg

När det kommer till regnrockar har britterna en unik ställning. Få plagg kommer alltid kännas så rätt som en äkta Mackintosh, Barbours oljerockar, en trenchcoat från Burberry eller Aquascutum. Autentiskt slitstarka kläder som håller i vått och torrt. Det finns bara ett problem – de väger bly.

Fredagsinspiration - Klubblazern

Det är visserligen bara torsdag, men på grund av långhelg kommer fredagens stående artikelserie redan idag. Denna vecka med klubblazern som utgångspunkt.

Försmak, Ytterrock

Det har inte riktigt blivit säsong för tyngre ytterrockar. Men som alltid med plagg som innebär en stor investering är det viktigt att sonderna marknaden i god tid. Här lite inspiration.

Regnrockar för hösten

Att gå omkring i en genomblöt tung ullrock är sällan en särskilt behaglig upplevelse. Stora delar av hösten är därför en regnrock ett bättre alternativ. För alla er som prioriterar skydd mot regn framför värme kommer här lite inspiration.

British

Underskatta aldrig britterna. Manolo har valt ut några favoriter från de brittiska öarna.

Modenytt 27.08.09

Det har stormat friskt kring Aquascutums ägarförhållanden. Höstkollektionerna visar dock inga tendenser på att det skulle ha skadat märkets design. Kollektionen LTD står för ett modernt stilrent formspråk med tydliga silhuetter, medan Aquascutum London (på bilderna) håller fast vid märkets klassiska devis, Understated British Elegance.

Modenytt 04.06.09

Hermès är utöver sina exklusiva lädervaror även kända världen över för sina slipsar med fantasirika motiv. Inte sällan med inspiration från djurlivet. Nu utlyser det franska modehuset tillsammans med designboom.com en tävling för att hitta nya talanger inom grafisk formgivning för att ta fram nya motiv.

The Sharp Cut

Det skarpa kostymsnittet är tillbaka. Med fokus på uppbyggnad och rena linjer framför en naturligt rund silhuett vill många av dagens modetillverkare återigen signalera pondus med sina kostymer. Men skriv inte ut likhetstecken med den stelt kostymmode.

Old School

' Det brittiska modet har klart hamnat i skymundan av allt flummigt prat om okonstruerad känsla och fjäderlätta tyger. Därför hyllar Manolo idag ett stilideal lika mossigt som alldeles underbart.

Veckans Outfit nr 13

Urbant med en okonstruerad känsla. Veckans outfit andas råa betongytor. Avskalad form med dämpad färgskala.

Mackintoshen

Trenchcoaten framhålls ofta som ett måste i garderoben. Snyggt till vitt skilda stilar och praktiskt i olika väder. Det är onekligen svårt att hitta ett mer mångfacetterat och användbart plagg. Det skulle möjligtvis vara mackintoshen då.

Semi-Formal

Relativt få arbetsplatser har idag strikta klädkoder. Samtidigt finns det tillfällen då det är viktigt att känna sig välklädd utan vara stel. Här en klädseln för den som vill variera sin vardagliga stil med enhetlig kostym eller klä upp sig från jeans och kavaj.

Trenchcoat-Mentalitet

Från gårdagens solönskan till regnhantering. De som sa att trenchcoaten är död kommer att få äta upp sina uttalanden. I vår syns den i uppdaterat format, intressantare än någonsin.

British, indeed

Bamford & Sons Brittiska Bamford & Sons har verkligen förstått att ekologiska produkter inte behöver påvisas genom präktiga ord eller tam design. Modern brittisk design som för tankarna till anrika Dunhill lär få många anglofiler att vilja rädda miljön.

Effortless British

Jag älskar brittiskt mode. En kärlek jag i år delar med valfritt svenskt modeuppslag. Aldrig förr tycks det ha frossats så i tweed och brogues som denna säsong. Även om det självklart är glädjande att allt fler får upp ögonen för en väldigt vacker stil finns det ett stort problem med rapporteringen kring brittiskt mode. Den innehåller alldeles för mycket yta och för lite känsla.

Rätt proportioner IV - kavajlängd

Längden har betydelse. Få saker kan förstöra en snygg kostym så som en för lång kavaj. Benen försvinner och överkroppen blir oproportionerligt stor. Därför, hellre för kort än för lång i alla lägen.

Klädd för regn

Efter tisdagens artikel efterfrågades fler tips på praktiska kläder för att härda ut i regnet. Här kommer därför några favoriter.

Garderoben behöver – Trenchcoat

Modejournalister är ibland ett sällsynt korkat släkte. Särskilt de som för några säsonger sedan hypade sönder trenchcoaten för att denna säsong förkasta plagget helt. Ett plagg som överlevt två världskrig och varit en stark bidragande faktor till det enas utgång kan aldrig bli passé. Även om säsongen för trenchcoaten börjar lida mot sitt slut är det omöjligt att utesluta plagget från denna artikelserie.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

A Week On The Wrist: The Rolex Explorer...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen