Manolo logotype

APC
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om APC

10 x Regnrockar

Tittade man ut genom fönstret i vår huvudstad under gårdagen insåg man snabbt behovet av funktionella ytterplagg för hösten. Även om temperaturen fortfarande är relativt mild står regnet som spön i backen vilket för oss till dagens artikel. Vi ger er 10 vattenavstötande favoriter från höstens kollektioner.

10 x Mockajackor

Mockajackan är enligt oss det perfekta substitutet till kavaj för den annalkande våren. Aningen mer sofistikerad än vanligt skinn och utmärkt över kashmirtröja, buttondownskjorta och chinos eller jeans. Beroende på personlig smak och övriga garderoben gör sig plagget utmärkt i allt från svart till sandfärgad mocka.

Garderobens hörnstenar - Jeansen

Idag fortsätter Garderobens Hörnstenar med en lite ledigare men ack så naturlig del i den manliga garderoben. Oavsett om man bär dem i trädgården eller till fest så är jeansen en naturlig del av dagens samhälle och vi hävdar att i rätt utförande går de utmärkt även till kavaj.

The Field Jacket

Det blir ofta mycket skräddat och dressat här på Manolo men vi tycker att det är fantastiskt att lyfta fram influenser ur olika hörn av manligt mode. Ett exempel är vårens kanske intressantaste ytterplagg nämligen en Field Jacket. Gärna i ett funktionellt lättviktstyg med vattenavstötande egenskaper som underlättar vid en svensk vår.

5 x weekend bags

Oavsett om det rör sig om en weekend i Rom eller ett besök i skärgården så är en weekend bag ett av de bästa och mest stilfulla alternativen att packa för en kortare resa. Från exklusiva modeller i de finaste skinn till prisvärda alternativ i kanvas. Modellen kommer i mängder av utföranden.

The perfect tee

En välsydd skjorta i all ära. Det finns tillfällen då en enkel gråmelerad eller klassisk vit t-shirt är det absolut stilfullaste valet. Manolo har valt ut några favoriter.

Höstens stickade mössor

Även om vintersäsongen ännu inte varit outhärdlig börjar det bli hög tid att välja skydd för kylan. Det allra mest mångsidiga valet för vintern är en lyxigare stickad mössa. Manolo har valt ut några favoriter.

Fredagsinspiration - Countryside

Manolo fortsätter på den brittiska banan från onsdagens artikel. Idag med fokus på mer lantligt inspirerade stilideal.

WELCOME

Två av herrmodets mest tongivande aktörer senaste åren, Malmöbutiken Très Bien Shop och Our Legacy har tillsammans skapat butikskonceptet WELCOME på Östermalm i Stockholm. Butiken, som slår upp portarna imorgon, rymmer delar av Très Bien Shops utbud samt handplockade plagg från Our Legacys kollektion, många specialutformade för butiken. Allt presenterat i en avskalat modern inredning med familjär känsla.

Trenchcoaten

De som inte redan äger en trenchcoat lär någon gång i livet ställas inför beslutet att köpa en. Få plagg innehar samma ikonstatus och rika historia. Men hur nödvändigt är egentligen trenchen för den moderna garderoben?

Veckans Outfit nr 5

De otvättade jeansen

I jakten på den perfekta garderoben är det väldigt lätt att hamna med onödigt många plagg som aldrig används. Inte minst när det kommer till jeans där de allra flesta faktiskt klarar sig med ett enda par.

Veckans Outfit nr3

Bärbart och funktionellt välklätt. I veckans outfit tar Manolo av sig den tunga vinterrocken till förmån för en lättare vårkänsla.

Casual Shirts

Om sommargarderoben har linneskjortor är lediga skjortor för vintern långt ifrån lika självklart. Kanske starkast förknippad med säsongen är flanellskjortor som snarare närmar sig tjocktröjor än ett alternativ till lediga skjortor för att bära under tröjan eller kavajen. Här, ett urval bland tvättade oxfordskvalitéer och ull-blandingar.

Veckans Outfit nr 26

Funktionsbetonad elegans är ledorden för veckans outfit. Den färgstarka jackan balanseras av i övrigt mjuka och lättburna färger.

Veckans Outfit nr 23

Veckans Outfit spinner vidare i måndagens tema med en elegant och samtidigt sportig vardagsstil. Här med influenser från såväl franskt som italienskt mode.

Picknickmode

Glöm studentoverallen. Även picknicken och utomhusfesterna förtjänar en snygg klädsel.

Att bära Shorts

Shorts är ett ämne flera läsare undrar över. Många tycks klart påverkade av det varma vädret och vill ytterligare uppdatera sin garderob inför sommaren. För vägledning och inspiration kommer här därför några tips den som vill lyckas med detta klart omdiskuterade plagg.

10 x vårskor: Mockasiner

Jakten efter de perfekta vårskorna har kommit till mockasinerna. En elegant och bekväm skomodell som passar lika bra till shorts som kostymbyxor. Inte minst i färgstarkt utförande.

10 x vårskor / Tennisskor

Ledig, stilfull och enkel form. Tennisskorna gör sig lika bra på som utanför planen. Manolo ger er tio snygga modeller.

Veckans Outfit nr 12

Veckans outfit följer tydligt föregående veckas spår. En relativt sober grund, men med lekfull underton. Även något omvänd logik i att klädseln skulle bli betydligt stelare utan slips.

10 x Vårskor / Seglarskor

För att ytterligare ge inspiration till skogarderoben kommer söndagar framöver att tillägnas några av vårens viktigaste modeller. Först ut en sann fritidsklassiker, seglarskorna, som en rad designers valt att tolka denna vårsäsong. Inte sällan med ett färgstarkt resultat.

Veckans Outfit nr 11

Om veckans outfit vore en skådespelare skulle det tveklöst vara Bill Nighy. Ständigt välklädd med en humoristisk underton, som inte sällan påvisas genom de markerade glasögonbågarna.

Veckans Outfit nr 6

Idag glömmer vi allt vad Casual Friday innebär. Veckans Outfit hämtar inspiration från Thom Browne som med sitt närmast löjligt strikta formspråk vunnit både anhängare och starka kritiker. En minimalistisk och totalt färglös stil för kontorets streber.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

A Week On The Wrist: The Rolex Explorer...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen