Manolo logotype

amanda-christensen
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om amanda-christensen

Vinterns 10 snyggaste scarfs

Hösten får nog närmast ses som över och det är hög tid att se över behovet av halsduk och scarf. En mjuk och värmande modell i ull eller kashmir hjälper att hålla både värmen och stilen i vinter.

5 saker att tänka på - Bröstnäsduken

Bröstnäsduken har på mindre en ett decennium gått från mer eller mindre obefintlig till en självklar detalj hos varje stilsäker kavajbärare. Vi tycker en bröstnäsduk är ett av de bästa sätt att ge sin klädsel en personlig prägel samt få in liv och färg även i en mer formell klädsel. Därför ville vi nämna fem saker man bör tänka på när man skall inhandla eller bära bröstnäsduk.

På besök hos Amanda Christensen

"Jag säljer inte ett pris, jag säljer kvalitet" - Det var mottot när en ung Amanda Christensen startade sin verksamhet för snart 130 år sedan i Stockholm och som företaget än idag arbetar efter. Manolo hade vägarna förbi Ulricehamn och passade på att besöka Amanda Christensen, Sveriges idag kanske största accessoartillverkare av högre kvalitet. Vi fick en genomgång av märkets intressanta historia samt möjligheten att klämma lite extra på de kommande höstprodukterna.

Hugo Stockholm

Stockholms utbud av välklätt herrmode koncentreras ofta till innerstaden och Östermalm. Ett av undantaget är Hugo som förser Kungsholmenborna med välsydd konfektion i modernt snitt.

Ströms

Efter ett visst uppehåll är det nu dags att åter köra igång butikskollen där Manolo listar Sveriges bästa herrekiperare och modebutiker. Idag med en sann butiksklassiker som klätt stilmedvetna stockholmare i över 100 år, Ströms. Den nuvarande lokalen i centrumhuset vid korsningen Kungsgatan och Sveagatan invigdes redan 1939 och samlar idag kläder från såväl anrika kostymtillverkare som populära svenska modedesigners.

Ofodrat med Amanda Christensen

Den som följt Manolo någorlunda regelbundet de senaste säsongerna lär knappast ha undgått vår obotliga förkärlek för ofodrade kavajer och kostymer. Men det går självklart att ta konceptet ännu längre. Som ofodrade slipsar, där svenska Amanda Christensen står får en av säsongens kanske allra snyggaste modeller.

Business Button Down

Button down-kragen förknippas ofta med utpräglade casual-skjortor. Alternativt tillknäppt datakonsult under tidigt 90-tal. Manolo har tagit en titt på den lite mer välklädda versionen av button down-skjortan.

Bildinspiration: Superlätta ytterplagg

När det kommer till regnrockar har britterna en unik ställning. Få plagg kommer alltid kännas så rätt som en äkta Mackintosh, Barbours oljerockar, en trenchcoat från Burberry eller Aquascutum. Autentiskt slitstarka kläder som håller i vått och torrt. Det finns bara ett problem – de väger bly.

Sommarbälten

Med lättare och färre plagg blir accessoarerna allt mer tongivande. Som bältet, ett enkelt medel för att variera stilen. Manolo har valt ut tre bälttyper som kompletterar och sätter färg på klädseln.

Bildinspiration: saturday espresso

Sann stil är att vara välklädd dagen efter. Medan Modesverige sover ruset av sig spenderar Manolo lördagen med chukka boots, kashmirtröja och tokstark espresso.

Klädd för nyår: Kavaj

Kavaj och uddabyxor hör tveklöst till en av de vanligaste kombinationerna för festklädseln. Tråkigt kan tyckas, men med rätt detaljer kan denna kombination vara ett minst lika stilfullt alternativ till nyårsklädseln som den enhetliga kostymen.

Inspiration: Kamel

Kamel är höstens varmaste färg. Lika elegant till ytterrocken över den mörkblå kostymen som i halsduken till jeans och pullover. Eller som kavaj.

Preppy Wednesday

Bildinspiration: Preppystilen är en ständigt återkommande inspirationskälla. Vissa lär ha tröttnat, medan andra verkligen börjar finna tjusningen med stilen. Manolo ger sin tolkning.

Jeans och Kavaj

Guide: Jeans och kavaj är den svenska mannens standarduniform. En kombination idag lika vanlig på kontoret som på nattklubben. Tyvärr är exemplen på lyckade kombinationer väldigt lätträknade. Manolo ger tips och inspiration kring hur du bäst lyckas.

Inspiration: Dämpat

En dämpad färgskala behöver inte innebära en anonym stil. Tvärtom, med rätt mönster och material kan det subtila vara minst likande talande som starka färger.

Slipskvalité med Amanda Christensen

Reportage: Steget från skjortan till slipsen är naturligt. Svenska Amanda Christensen besitter med närmare 125 års erfarenhet av slipstillverkning en unik kunskap inom området. Manolo träffar Gustaf Lundström på företaget för att diskutera sidentyg, seven-fold och stoppstygn.

Matcha Seersuckerkavajen

Vi har tidigare skrivit om bomullsmaterialet seersucker, ett material närmast synonymt med sommaren. Seersuckerkavajen får snällt hänga i garderoben under höst- och vinterhalvåret för att sedan komma ut lagom till våren och slå hål på myten att det är svårare att vara välklädd när det är varmt ute. Seersuckerkavajen är ett ganska mångsidigt plagg som fungerar till flera olika tillfällen, allt från sommarbröllop till en dag på stranden. För att ge lite inspiration hur seersuckerkavajen kan användas har vi satt ihop fyra olika outfits i vitt skilda stilar.

Västkustens pärlor

Det är kanske inte alla som känner till att textil-Sveriges centrum ligger på västkusten. Såväl preppymärket Morris som lågmälda Pour har sin hemvist i trakterna kring Borås - i gott sällskap av andra. I den västgötska myllan finns därför också bra grogrund för outlet-butiker, som kan ta hand om andrasortering och provkollektioner och sälja ut dessa till hugade konsumenter. LAGER 157 Att ta sig till Lager 157 är, utan att överdriva, ett projekt som kräver planering. Butiken ligger mitt ute i ingenstans, i en liten ort som heter Gällstad. Ge dig inte iväg dit utan att först ha skrivit ut vägbeskrivningen från deras hemsida.