Manolo logotype

Altea
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Altea

Sommarstickat - 6 tröjor när temperaturen sjunker

Många tänker på hösten när man säger ordet stickat men faktum är att beroende på tjocklek och inte minst komposition så passar stickade plagg för alla årets månader. Idag har vi valt att fokusera på lätta och luftiga versioner i merino, silke, linne eller bomull. Alla med en sval känsla och som med fördel kan dras på över axlarna när temperaturen sjunker under kvällen.

Kungsgatan 9B

Butikskollen är tillbaka. Efter att ha behandlat några av Stockholms främsta herrekiperare är det dags att ta en titt i övriga landet. Först ut Göteborg och Kungsgatan 9B. En butik som med fokus på modern italiensk konfektion från bland annat Boglioli, Tagliatore och Altea klätt upp sig ordentligt senaste säsongerna.

Jerseykavajen

Jerseykavajen representerar den dekonstruerade stilens absoluta spets. Ett ledigt och samtidigt välklätt plagg för den kanske inte fullt så inbitna kavajbäraren. Manolo har valt ut några favoriter i säsongens kollektioner.

Mönstrade ullhalsdukar

Med en ovanligt mild höst har den lättare ullsduken verkligen kommit till användning. Och även om vi har varit inne på ämnet tidigare så tänkte vi i dagens artikel titta närmare på några eleganta modeller. Denna gång med fokus på mönster.

Ströms

Efter ett visst uppehåll är det nu dags att åter köra igång butikskollen där Manolo listar Sveriges bästa herrekiperare och modebutiker. Idag med en sann butiksklassiker som klätt stilmedvetna stockholmare i över 100 år, Ströms. Den nuvarande lokalen i centrumhuset vid korsningen Kungsgatan och Sveagatan invigdes redan 1939 och samlar idag kläder från såväl anrika kostymtillverkare som populära svenska modedesigners.

Sommarhalsduken

Det är ont om färg och mönster inom herrmodet. Därför kan det ibland hjälpa att ta i lite extra för accessoarerna – som den tunnare sommarhalsduken.

Bildinspiration: Bomullskostym

Manolo tar lite semester denna och nästa vecka. Fortfarande med daglig uppdatering, men med något mindre omfattande artiklar. Idag, inspiration hur du bär sommarens kanske stilfullaste plagg, bomullskostymen.

Kombinera accessoarer

Accessoarerna sätter standarden. Från färgstarkt till lyxigt sobert. Manolo ger er tre kombinationer.

Stickat för våren

Svensk vår tillåter sällan uteslutande linneskjortor och ofodrade kavajer. De stickade plaggen blir därför en viktig del för att kunna bevara värmen.

Dandyism 2.0

Det är lätt att förlora lekfullheten genom att anamma ett uppklätt stilideal. Men kostymmode är långt ifrån strikt kontorsmode. Istället för att trassla in oss i klädkoder och korrekta tolkningar av dessa bejakar vi denna lördag dandymode.

Slipskultur

Lågkonjunktur och finansoro borde innebära slipsens förfall. Tvärtom, tycks slipsen idag må bättre än på längre. Med allt fler som väljer lediga och grovstickade slipsar ökar plaggets användingstillfällen markant. Och vad som tidigare varit ett tvång för kontoret har utvecklats till en högst frivillig accessoar.