Manolo logotype

Allegri
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Allegri

Hugo Stockholm

Stockholms utbud av välklätt herrmode koncentreras ofta till innerstaden och Östermalm. Ett av undantaget är Hugo som förser Kungsholmenborna med välsydd konfektion i modernt snitt.

Hybridkavajen

På tal om praktiska och snygga höstytterplagg. Ett plagg som verkligen vunnit mark senaste åren är den fodrade hybridkavajen. Med elegansen i en kavaj och funktionen i en teknisk jacka är det lätt att förstå varför.

Inspiration vårjackan - Harringtonjackan

Bland de sportigare vårytterplaggen är harringtonjackan ett givet alternativ. En modsklassiker som burits av bland annat Steve McQueen, Frank Sinatra och Elvis. För säsongen i smalare i silhuett och lättare funktionsmaterial.

Inspiration vårjackan - Car Coat

Smidig, funktionell och elegant. Car Coaten uppfyller egentligen alla tänkbara önskemål för ett vårytterplagg. Men hur ser egentligen det perfekta exemplaret ut?

Inspiration vårjackan - Funktionskavajen

Manolo fortsätter att tipsa om jackor för våren. Idag står funktionskavajen i fokus. En plaggtyp som vunnit allt mer mark senaste säsongerna. Frågan är bara vad den egentligen fyller för funktion?

Allegri Höst 2010

Senaste säsongerna har det pratats mycket om tekniska funktionsmaterial inom herrmodet. Ett märke med lång erfarenhet inom området är italienska ytterplaggspecialisten Allegri som sedan starten 1971 arbetat med över 2000 olika typer av tyger. Märkets höst- och vinterkollektion innehåller allt från sportiga jackor i kevlar till eleganta rockar i vattenavisande kashmir.

Anoraken

Anoraken har räddat många midsomrar. Stilmässigt står den dock lägre i kurs. Manolo ger den en chans.

Harringtonjackan 2.0

Efter önskemål om artiklar på ämnet vårjackor behandlar Manolo idag den kanske allra främsta klassikern, Harringtonjackan. En modell, kanske främst förknippad med skinheadkulturen, men som genom nya tolkningar vunnit mark bland vitt skilda stilriktningar.

Upptakt, Vårrock

Vi är många som längtar efter att få lägga undan den tunga vinterrockan för en lättare och ljusare vårrock. För att ge lite inspiration har Manolo valt ut några favoriter från vårens kollektioner.

Innervästen

På tal om att hantera kyla. En bra klädsel under vinterhalvåret grundar sig till stor del i att skydda de delar av kroppen som är extra känsla mot kyla som huvud, fötter och händer, men även bröstpartiet. Något den ärmlösa innervästen hjälper till med alldeles utmärkt.

Välskräddad casualwear

Trenden har senaste säsongerna varit tydlig. Medan kostymmodet avdramatiseras blir den lediga delen av garderoben mer välklädd. Här fem märket som anammat stilidealet och som är väl värda att hålla ett öga på .

Regnrockar för hösten

Att gå omkring i en genomblöt tung ullrock är sällan en särskilt behaglig upplevelse. Stora delar av hösten är därför en regnrock ett bättre alternativ. För alla er som prioriterar skydd mot regn framför värme kommer här lite inspiration.

Kombination: Ytterrock och Kostymbyxor

Artikeln trenchcoat-mentalitet gränsade tydligt till ämnet ytterrockar för våren. Lättare konstruktioner och tyger har ökat plaggets användningsområden markant, vilket för många leder till att ytterrocken blivit närmast ett substitut för kavajen. Parallellt med detta har även kombinationen ytterrock och kostymbyxor blivit allt vanligare.

Modenytt 08.01.09

Dunhills vårkollektion gör längtan till varmare väder påtaglig. Det brittiska företaget, som främst gjort sig känt för sina läderaccessoarer, låter för tredje säsongen Jude Law agera reklamansikte för märket. Tidlös brittisk elegans för moderna kunder. (Via Viewonfashion.com)