Manolo logotype

alfred-sargent
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om alfred-sargent

Kvalitetsskor i mellanprisklassen

Förra veckan publicerade vi en text på det ack så populära ämnet instegsskor i kvalitetssegmentet. De märken vi redogjorde för är framförallt de som många män kommer i kontakt med när det första paret av kvalitetsskor skall inhandlas. Idag tänkte vi fortsätta genom att lyfta fram nio modeller av olika slag i nästa prisklass som är 3 000-5 600 kr, nivå som kanske är den mest vanligt förekommande och med störst utbud av randsydda kvalitetsskor.

Höstens 10 snyggaste Brogues

Höstens annalkande innebär att vi åter får plocka fram de grövre broguesen ur sommarförvaring. Eller så kanske det är dags att uppdatera garderoben med ett nytt par. Vad skall man tänka på när man investerar i denna klassiska modell? Vi har valt ut 10 favoriter i olika prisklasser.

Butikstipset – Lissom + Muster

Då och då tipsar vi om lite olika butiker som vi tycker förtjänar ett omnämnande här på Manolo. Det kan vara alltifrån webbutiker till butiker i Sverige som sticker ut lite extra. Idag vill vi presentera Lissom & Muster som är en aktör som kanske inte är speciellt känd med som med sin genuina känsla och fina utbud av produkter är riktigt intressant.

10 x Cap Toe Oxfords

De brukar klassas som den ultimata kostymskon. Många anser att modellen är den mest klassiska man kan köpa och beroende på nyans, läst och sula fungerar den i näst intill alla situationer. Vi talar om den klassiska Cap Toe Oxforden som med sin återhållsamma design och diskreta söm över tåhättan blivit det självklara valet för kostymklädda män i decennier.

5 x Chelsea boots

Vi har tidigare i höst berört såväl den klassiska snörkängan som Chukkan här på Manolo och nu är det dags för en tredje höstkänga nämligen Chelsean. Modellen kännetecknas främst av de två elastiska sidorna och avsaknaden av snörnning. Denna konstruktion ger en slank och ren känsla till ovanskinnet och möjliggör för att enkelt ta på och av skon.

Fredagsinspiration - Shades of Grey

Vi är medvetna att det ofta och lätt blir mycket blått och brunt här på Manolo och även om det är någonting vi verkligen älskar finns det självklart stunder då den kalla och avskalade estetiken i en ren gråskala kan vara fantastiskt inspirerande. Det finns få färger som passar bättre ihop än olika toner av grått. Här ackompanjerat med svart i stället för brunt i klocka, skor och glasögon.

Vårens Monk Straps

Cognacsfärgad cordovan eller klassiskt chokladbrun mocka. Manolo har spanat in säsongens snyggaste monk straps.

The Perfect Full Brogue

När det kommer till arround-skor är det få som slår ett par wingtip eller longwing brogues. Lika säsongs- som stilmässigt mångsidiga är detta ett ofrånkomligt par i skogarderoben. Manolo har valt ut sina favoriter bland rådande utbud.

Vinterns chukka-boots

Det börjar bli hög tid att snöra på sig lite robustare vinterskor. Ett av de kanske allra mest användningsbara och mångfacetterade skoalternativen är ett par chukka boots. Manolo har tittat närmare på några av de lite grövre exemplen.

En anglofil höst

Efter de senaste veckornas ihållande regn och blåst har lusten att bära en lättare klädsel och tunna oxfords med lädersula minskat drastiskt. Vid besök i landets klädbutiker så går färgskalan nu så här på hösten även i dovt murriga färger där tweed och grövre ulltyper är välrepresenterade. Att kunna klä sig både praktiskt och snyggt behöver därför inte vara ett motsatsförhållande. För att hitta inspiration till en snygg och efter årstiden anpassad outfit vänder vi blickarna mot den gröna ön i väst. För ingen kan väl kombinationen av snygga fritidskläder bättre än britterna som enligt sägen är de som utsätts för mest regn av alla?

Double Monk Straps - Hösten 2012

Om senaste årens herrmode vore en sko skulle valet tveklöst falla på ett par double monk straps. Elegant kombinerar modellen snörskornas elegans med ledigheten i såväl ett par loafers som boots. Manolo har valt ut höstens snyggaste modeller.

Eleganta Wingtips

När det kommer till Brogues och wingtips i synnerhet har det senaste ssäongerna fokuserat på de grovsulade varianterna. Men även om ett par stormrandsydda wingtips med grov commandosula aldrig är fel i garderoben så rymmer denna skomodell även en rad elegantare alternativ för kostymen.

Fredagsinspiration - Indigoblazern

Den klassiska blazern förknippas ofta med marinblått. En tongivande färg för våren är den något ljusare nyansen indigo – i synnerhet i bomullskvalitéer som efter användning ger ett snyggt slitet uttryck.

Höstskor, Scotchgrain

Scotchgrain-läder har varit en relativt vanlig syn bland skotillverkarna senaste säsongerna. Den präglade och något oregelbundna ytan ger en tålig yta som passar perfekt till höstens robustare skodon. Manolo har valt ut några favoriter.

Sommarens svarta

Sommaren närmar sig med bröllop- och studentfirande där tillfällena att plocka fram de lite elegantare läderskorna blir allt fler. För er som behöver investera i ett par har Manolo valt ut ett antal stilfulla alternativ.

J.Lindeberg Flagshipstore (Stockholm)

Att J.Lindeberg är ett av Sveriges mest tongivande herrmodemärken är flaggskeppsbutiken på Biblioteksgatan i Stockholm ett tydligt bevis för. Vid sidan av märkets fulla kollektion bjuder butiken på en hel del specialsamarbeten som med italienska skjortproducenten Truzzi och brittiska skotillverkaren Alfred Sargent. Nytt för hösten är även ett mindre utbud av hattar från Barbisio. För den som är riktigt noga med snittet på skjortan och kostymen erbjuds måttsytt från två olika tillverkare

Nitty Gritty

Efter konkursen och pånyttfödelsen 2008 blåser det nya vindar på Nitty Gritty, som sedan starten 1991 varit en tongivande aktör bland Sveriges modebutiker. Här hittar du allt från superkonservativa skor från brittiska Church's till funktionsjackor från C.P. Company och catwalkdesign från exempelvis Raf Simons. Allt presenterat i ett inspirerande butikskoncept med ett handplockat utbud av såväl välkända modemärken som små charmiga tillverkare.

Höstskor - Double Monk Straps

I artikelserien om höstens skor har turen kommit till monk strapsen. En modell, som även om det gått lite inflation i på stilbloggar och forum, fortfarande håller stilen. Manolo tipsar om några riktiga klassiker, men även något ovanligare tolkningar.

Höstens skor: Longwings

Det börjar bli snart bli dags att ställa in de ofodrade mockasinerna till förmån för rejälare höstskor. Manolo har tittat närmare på de robusta longwingsen.

10 x Höstbrogues

Höstskor behöver inte innebära tunga boots eller snörkängor. Något grövre brogues är ofta ett minst lika bra alternativ. Snygga till såväl jeans som flanellbyxor.

Jodhpurs

Ridsport och stil har alltid gått hand i hand. Inte nog med att många av dagens stora modehus började som sadelmakerier, en stor del av de plagg vi bär idag härstammar faktiskt också för ridsporten. Ett av dem är jodhpursen.

Veckans Outfit - Regn

I skuggan av modeveckan uteblev fredagens närmast stående inslag, veckans outfit. Dock bara för att flyttas två dagar framåt. Inspiration för denna veckans upplaga är regn. För när hoppet om bättre väder är släckt återstår bara alternativet att möta regnet med brittisk finess.

Vilken stövel är du?

Att hitta rätt skor för hösten är en inte alldeles lätt uppgift. Vikten av skor av god kvalité blir extra påtaglig vilket ofta innebär en något högre prislapp. Dessutom skall skon uppfylla alla krav på design och form. För att ge lite inspiration fortsätter vi därför idag att förkovra oss i ett antal olika stövel- och kängmodeller. Vilken är din favoritmodell?

Skoguiden del 3: Skofrossa

Skoguiden har i sina två tidigare delar behandlat olika typer av skomodeller och begreppet brogue. Ibland kan det vara skönt att slippa skors tekniska termer för att uteslutande frossa i snygga skor. Därför har vi försökt att sammanställa några av världens mest välrenommerade skomakare för att visa hantverket bakom skorna.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Bulgari Octo...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen