Manolo logotype

Alfred Dunhill
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Alfred Dunhill

Garderobens hörnstenar - Manschettknapparna

Smycken och accessoarer för män har de senaste 10 åren närmast exploderat i såväl utbud som efterfrågan och idag är klockan som enda smycke ett minne blott. Inget ont om dessa alternativ men idag vill vi fokusera på ett par riktiga klassiker: Manchettknapparna.

Fredagsinspiration - Den tredelade kostymen

Få plagg som ger en elegantare känsla till den formella klädseln är den tredelade kostymen. Ett plagg som i vår mening ser bäst ut i ett lite mer vågat mönstrat utförande med spetsiga slag. Vi fastnade för en rutig kostym i flanell med grå/brun bas. Accessoarer i brunt skinn lyfter tillsammans med blått helheten ytterligare.

10 x Portföljer

Det mest klassiska alternativet av väska för den välskräddade mannen är tveklöst Portföljen. I svart kalvskinn, brun alligator eller kanske slitstark kanvas; Portföljer kan se ut på många sätt. Vi har tittat närmare på marknaden och valt ut 10 favoriter i olika prisklasser.

Fredagsinspiration - Nyårsafton

Dagens fredagsinspiration är väl kanske den självklaraste på länge. Det nya året står för dörren och vi har valt att låta inspirationen flöda i en svart/vit smokingbaserad klädsel. Accessoarerna går i stål och platina i form av manschettknappar och klocka. Flugan matchar smokingjackans slag och på fötterna väljer vi ett ledigare alternativ av Albert slippers i sammet. Vi vill önska alla er läsare en välklädd nyår ett gott nytt år!

Fredagsinspiration - The Pale Palette

Idag tittar vi på en ledigare tolkning av herrmode. Funktionsjacka, långärmad pikétröja och gummisulade kängor i mättade nyanser av beige och grönt som gör sig perfekt för en ledig lördagspromenad i såväl skog som stad.

Alfred Dunhill Saltaire Collection

Med den stundande sommaren ökar behovet av smarta och snygga väskor. Brittiska Alfred Dunhill släpper för säsongen den supereleganta kollektionen Saltaire som föredömligt kombinerar praktiskt funktion med fåfänga.

Inspiration - Smoking

Läsaren Arrhehenius klagade nyligen på att Manolo ständigt slänger sig med det småslitna uttrycket "snyggt till såväl vardags som fest". I dagens artikel tänkte vi visa att vi tar åt oss kritiken. Smokingen är snygg till fest. Basta.

Skjortinspiration: Gingham-rutan

Vare sig det rör som om en nätt button down-krage eller en extrem full spread - gingham-rutan är ständigt aktuell som skjortmönster. Manolo har tittat närmare på några av säsongens snyggaste exempel.

Manolo väljer läderhandskar

Halsduken och kashmirmössan får ursäkta. Den allra mest sofistikerade accessoaren till ytterrocken eller höstkavajen är ett par läderhandskar.

Dunhill Reversible Wool Gilet

Det bästa sättet att hålla sig varm under höstens torra dagar är en fodrad täckväst. Med full rörlighet för ärmarna är detta plagg lika smidigt som sportigt elegant. Säsongens kanske snyggaste version signeras brittiska Dunhill.

9 x iPad-skydd

Sommaren och semestern börjar för många lida mot sitt slut. Om det tidigare inneburit att plocka fram portföljen och alla dokument till jobbet så väljer många idag den digitala vägen. En marknad som öppnat för en serie av stilsäkra skydd för alla tänkbara tekniska hjälpmedel.

Modenytt 05.05.09

NK har satsat ordentligt på sin vårkatalog som spinner vidare i varuhusets cirkustema, om än i något lyxigare tappning. Kampanjen genomsyras av klassik bohemstil, men med en modern känsla.