Manolo logotype

Alexander Olch
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Alexander Olch

Ullflugan

När det kommer till högtidskläder har flugan en självklar plats. Men som accessoarer till vardagsklädseln lever flugan en något mer undanskymd roll, närmast helt tillskriven preppystilen. Ett stilfullt alternativ för den som helt saknar ambitioner om den perfekta internatskolstilen är dock ullflugan.

Picknickmode

Glöm studentoverallen. Även picknicken och utomhusfesterna förtjänar en snygg klädsel.

Modenytt 12.03.09 / Accessoarer

För alla stilmedvetna glasögonormar kan New York-optikern Silver Lining vara ett väl värt ett besök. Nyligen lanserade de sina egna bågar Henri (översta bilden), vars design är inspirerad av Michael Caines stil under 60-talet. Därutöver säljer de även en hel del exklusiva bågar, inte sällan i limiterad upplaga, från bland annat Persol och Ray-Ban.

Slipskultur

Lågkonjunktur och finansoro borde innebära slipsens förfall. Tvärtom, tycks slipsen idag må bättre än på längre. Med allt fler som väljer lediga och grovstickade slipsar ökar plaggets användingstillfällen markant. Och vad som tidigare varit ett tvång för kontoret har utvecklats till en högst frivillig accessoar.

Amerikanska ikoner

Med en rekordlåg dollar har en rad intressanta designers sökt sig över Atlanten. Det leder även till ett ökat intresse för landets stilikoner och sanna klassiker. Nedan följer därför fem exempel på amerikansk stil när den är som allra bäst.

Slips till vardags?

Vi får en hel del frågor om slipsar. Majoriteten av dessa handlar om slips till vardagliga tillfällen. Att bära slips på ett ledigt och naturligt sätt är onekligen något flera undrar över. För att svara på några av era funderingar tänkte vi därför ge några konkreta tips för att lyckas göra slipsen till ett naturligt inslag i vardagen.