Manolo logotype

Alexander-Mcqueen
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Alexander-Mcqueen

Fredagsinspiration - Nyårsfest

Då var det dags för sista fredagsinspirationen för det här året. Självklart fokuserar vi på Nyårsfesten och varför inte fira in det nya året i en klassisk smoking med accessoarer i guld. Vi vill passa på att tacka er läsare och önskar er alla ett gott nytt år!

Fredagsinspiration - Klassiska Chinos

Ett av de bästa valen när det kommer till byxor för den manliga garderoben är ett par klassiska Chinos. Byxmodellen i beige bomull gör sig enligt oss allra bäst i ett lite mer klassiskt utförande med högre midja och lite vidare lårvidd. Matcha med andra klassiker som den mörkblå kavajen, vita buttondown-skjortan och ett par klassiska skor i cordovan.

Fredagsinspiration - Essentially British

Vi på Manolo har som bekant ofta en förkärlek för det italienska. Mjuka kavajaxlar, korta byxben och lätta kavajkonstruktioner är lätt att älska. Samtidigt finns det självklart en stor portion inspiration att inhämta från det manliga skrädderiets vagga: nämligen de brittiska öarna. Med ett knivskarpt snitt, markerade axlar och dubbel manschett på skjortan levererar den brittiska stilen klassisk elegans i ett tidlöst utförande.

Too cool for preppy

Klubblazern associeras ofta med välkammade seglarföreningar. Men med sliten och något krympt känsla är detta plagg faktiskt riktigt rock'n roll.

Inspiration Paisley

Paisleymönstret, även kallat Persian pickles, är ursprungligen ett persiskt mönster som fått sitt namn efter den skotska staden Paisley. Brittiska Ostindiska Kompaniet tog mönstret till Europa under mitten av 1600-talet.

Udda sneakers

Sneakers är ett intressant fenomen. För oss som inte är särskilt insatta kan det framstå som total galenskap att lägga 2000 kr på ett par färgglada och excentriska gympadojor, men för den verkliga sneakersfantasten är det ett helt normal beteende. Hur som helst har sneakers blivit ett självklart plagg i den moderna mannens garderob. Här kommer därför ett urval av fyra unika sneakers för att se om det passar någon av er läsare, sneakersfantaster eller inte. Nike Air Force 1 Supreme (1999 kr, Caliroots.com) - Sneakers i alligatorskinn. Behöver man säga mer?

Den perfekta sommarkostymen

Bilden av en ljummen sommarkväll kan knappast bli vackrare än med en snygg och ledig sommarkostym. Trots detta är vi svenskar exceptionellt dåliga på att bära kostym under sommarhalvåret. Det finns flera snygga kostymer till sommaren som får argumentet att det skulle vara för varmt att framstå som totalt banalt. Här följer därför lite allmänna tips att tänka på om du vill uppleva sommaren i kostym.

Sveriges dyraste sneakers i höst

Det är som bekant inte bara H&M som anlitar kända designernamn för att ytterligare profilera en särskild kollektion. Hos sportmärkena har detta också varit vanligt förekommande. Både Adidas (Stella McCartney) och framförallt Umbro (Philip Treacy och i synnerhet Kim Jones) har provat på med varierat resultat. Pumas samarbete med engelske Alexander McQueen har hittills resulterat i tre kollektioner och man bjöd i dagarna in för att visa upp den fjärde, för hösten och vintern som kommer.

Bakgrund: Gucci

Likt de flesta av de stora anrika modehusen idag startade Gucci som en liten familjeägd hantverkare. Och sedvanligt blev de uppköpta och blev del av ett stort konglomerat som köper små hus i lösvikt och styr dem sedan med järnhand. Guccio Gucci startade sin verksamhet i hemstaden Florens 1906 och hade lädervaror som specialitet. Hans främsta levebröd var hästsadlar - de sålde som smör i solsken, eftersom Gucci snabbt skaffat sig ett rykte som en sann hantverkare, med kvalité högst upp på priolistan. Gucci expanderade verksamheten och slog upp portarna till ännu en butik - i Rom. 1947 lanserade Gucci ett väskhandtag i bambu, något som får räknas som märkets signaturvara än idag. Strax därpå gick Guccio bort och ersattes av - ja, du gissade rätt - sonen Aldo, som styrde skeppet i rätt riktning och smällde upp butiker i New York, London och Paris.

Savile Row – Offer för sin egen framgång

Savile Row har på senaste tiden verkligen varit på tapeten. Thomas Mahon bloggar om sitt liv som skräddare och snart öppnar en helt ny sida enbart tillägnat Savile Row och bespoke, Savilerowbespoke.com. Savile Rows skräddare har byggt ett så starkt varumärke att modehusen nu trängs för att få öppna en butik på gatan. Detta har tyvärr också lett till högre lokalkostnader vilket gör det allt svårare för skräddarna att klara sig. The Row sägs ha blivit ett offer för sin egen framgång.

Tio vinterjackor från nätet

Snart halvvägs in i december och Sverige börjar bli kallt på riktigt. Åtminstone i den änden jag bor i - vår chefredaktör har nog frusit både en och två gånger vid det här laget. Vi gav oss ut i nätshoppingen för att hitta tio vinterjackor, i olika stilar, som skulle kunna värma i vinterkylan. Short coat från A.P.C. Cirka 3 480 kronor i A.P.C.s nätbutik

Fråga Manolo: Kostymkris i Sydostasien

Hjälp mej!!! Jag sitter i Sydostasien. Inget fel med det, så där behövs ingen hjälp. Dock styr jag snart min kosa mot Vietnam och en av de otaliga skrädderier landet har att erbjuda. Jag planerar att göra en liten chansning och låta sy upp en, eller flera, kostymer. Jag vet, det är inte Savile Row, men det är billigt och definitivt värt ett försök. Mitt problem är dock utbudet på inspiration. Katalogerna hos dessa skrädderier ar otroligt begränsade och kommer ofta från ett tidigt 90-tal. Snälla hjälp mej, lägg upp ett gäng bilder på kostymer. Dels lite casual, dels uppklätt, och något riktigt vågat. Ni blir min räddning! Tack sa otroligt mycket på förhand!!! Mvh Tommy

Catwalk på internet

Om ni, som vi, inte hade möjlighet att ta del av de stora catwalkvisningarna kan det vara kul att åtminstone få en känsla för hur de var. Vi surfade runt på nyköpta YouTube och hittade en del intressant. Vi bjuder på tre visningar på den aktuella höst/vintern, och tre från kommande vår/sommar. AW06/07 Dior Homme höst/vinter 0607 - del 1

Rocken rullar vidare

För de allra flesta är jackköpet något man får leva med, i alla fall en, men ofta både två och tre säsonger. Då det är ett sällanköp är man också villig att betala lite mer, varför köpet får ännu större betydelse. Under hösten har det följaktligen frågats en hel del om vilken jacka som är rätt för säsongen. Och visst förstår jag om man är ängslig, men frågan kommer egentligen från fel håll. Varje säsong finns det hel flora av modeller som känns roliga och trendiga - det man eventuellt skall passa sig för är att köpa de som känts roliga och trendiga lite för länge.

Bernhard Wilhelm går inte att köpa för pengar

– Antingen hatar man eller så älskar man det jag gör. Det är naturligt, mitt arbete är aldrig neutralt. Så beskriver Bernhard Wilhelm själv sitt skapande. Sedan starten 1999 har han också valt att gå sin egen väg, en väg som för tillfället fört honom till Sverige och Stockholm. På Allmänna Galleriet 925 ställer han tillsammans med konstnären Carsten Fock ut frukten av deras samarbete "Black is also available in white". Manolo.se har träffat denne färggranne tyske kreatör som på gott och ont får samtida kollegor att blekna. Inte helt oväntat möter vi en designer som hyllar det individuella och vars ögon svartnar när svenska H&M kommer på tal. För dig som inte hört talas om mannen kan vi kort sammanfatta hans karriär med att den började som assisten till designers som Walter van Beirendonck, Alexander McQueen, Vivienne Westwood och Dirk Bikkembergs. Idag är han ett givet inslag under Paris modeveckor. Vissa anser att han är nästa Alexander McQueen, andra skulle inte bära hans kläder även om alternativet var en naken rumpa.

8 Savile Row

På denna gatuadress huserar sedan 1882 en de förnämaste skräddarna, Kilgour. Ett märke som under tre århundraden försett sina klienter med kläder i absolut toppklass. - Kilgours filosofi har blivit modern design med hantverket och arvet från Savile Row, berättar Paula Gerbase, designer på Kilgour.

Pälsens återuppståndelse

Inför den kyliga hösten har pälsen mött en ny renässans. Från att ha varit sinnebilden för den smaklösa hallicken har pälsen blivit ett stående inslag hos flera kända modehus höst/vinterkollektioner. Allt från trendiga märken som Alexander Mcqueen och Bottega Veneta till mer klassiska klädskapare som Corneliani och Zegna har anammat trenden. Pälsen är verkligen ett intressant och minst sagt kontroversiellt plagg. Flera kända namn har öppet ställt sig som motståndare till pälsindustrin, bl.a. annat designern Stella McCartney och svenska supermodellen Marcus Schenkenberg.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Amended Friday Polos in stock – and...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Bring a Loupe: Two Omega Chronographs...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen