Manolo logotype

Albam
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Albam

Polotröjan - Höst 2010

Från bulkigt grovstickat till sofistikerat i kashmir. Polotröjan finns i lika många utföranden som den har anhängare. Så även hos Manolo.

Fråga Manolo x 2

Hej Olof! Snart är det semester och solresan nalkas, vilket så klart är underbart! Dock så brukar det bli så att man släpar med sig badkläder samt badlakan i en plastpåse från valfri mataffär, vilket är smidigt då dom inte är känsliga för sand etc men inte direkt vad jag skulle kalla attraktiva. Har du några tips på praktiska snygga beachbags? Har sökt runt lite men utan resultat tyvärr. Med vänlig hälsning Gustav

Modenytt 18.06.09

Oscar Jacobsons kommande höst- och vinterkollektion går under namnet Black Collection. Stående inslag är grå flanell, manchester och rutmönster. Den genomgående mörka kollektionen lyfts upp av accentfärger som lila, rött och blått. Den brittiska gentlemannen lyfts liksom lantlivsmode fram som en stark inspirationskälla.

Modenytt 05.05.09

NK har satsat ordentligt på sin vårkatalog som spinner vidare i varuhusets cirkustema, om än i något lyxigare tappning. Kampanjen genomsyras av klassik bohemstil, men med en modern känsla.

Veckans Outfit nr 10

Denna fredag bjuder på en klart retroinspirerad klädsel. För en ledig helgdag på landet eller sportig stil i stan.

Chukka Boots

Obunden av säsong, tidlös form och möjlig att kombinera med en rad olika stilar. Ett par ökenkängor är något av ett måste i skogarderoben. Nedan följer fem snygga exempel.

Veckans outfit – Drömmen om Floda

Från grovstickade slipsar och linnekavajer till funktionella regnjackor och t-shirtkultur. Denna veckas outfit lämnar den sydeuropeiska stilen som tidigare varit den främsta inspirationskällan till förmån för en betydligt yngre stil. En resa från Florens till Floda.

Veckans Outfit - Midsommar

Midsommar är knappast förknippat som någon större stilmässig högtid. Snarare då fylleslag och taskigt väder. Vädret går visserligen inte att kontrollera, men att upprätthålla stil och finess borde vara högsta prioritet. Här i form av en något sportigare stil för att dagens alla aktiviteter.

Made in England

Det var länge sedan Storbritannien var någon större tillverkare av modekonfektion. De allra flesta brittiska modehus syr nu sina kläder utanför landets gränser. Det finns dock undantag med brittiska stilinstitutioner som Barbour och Mackintosh. Dessutom finns det en rad andra aktörer, betydligt mindre kända för den svenska marknaden. Här två intressanta exempel: