Manolo logotype

Alan Paine
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Alan Paine

En anglofil höst

Efter de senaste veckornas ihållande regn och blåst har lusten att bära en lättare klädsel och tunna oxfords med lädersula minskat drastiskt. Vid besök i landets klädbutiker så går färgskalan nu så här på hösten även i dovt murriga färger där tweed och grövre ulltyper är välrepresenterade. Att kunna klä sig både praktiskt och snyggt behöver därför inte vara ett motsatsförhållande. För att hitta inspiration till en snygg och efter årstiden anpassad outfit vänder vi blickarna mot den gröna ön i väst. För ingen kan väl kombinationen av snygga fritidskläder bättre än britterna som enligt sägen är de som utsätts för mest regn av alla?

Ströms

Efter ett visst uppehåll är det nu dags att åter köra igång butikskollen där Manolo listar Sveriges bästa herrekiperare och modebutiker. Idag med en sann butiksklassiker som klätt stilmedvetna stockholmare i över 100 år, Ströms. Den nuvarande lokalen i centrumhuset vid korsningen Kungsgatan och Sveagatan invigdes redan 1939 och samlar idag kläder från såväl anrika kostymtillverkare som populära svenska modedesigners.

Veckans Outfit nr 46

Håll halsen varm med en snygg polotröja. Den högt skurna halsen ger ett klätt intryck som passar utmärkt till en i övrigt slimmad klädsel.

Modenytt 27.08.09

Det har stormat friskt kring Aquascutums ägarförhållanden. Höstkollektionerna visar dock inga tendenser på att det skulle ha skadat märkets design. Kollektionen LTD står för ett modernt stilrent formspråk med tydliga silhuetter, medan Aquascutum London (på bilderna) håller fast vid märkets klassiska devis, Understated British Elegance.

Blue Steel

Blått lever en undanskymd tillvara under höst- och vinterhalvåret. Istället bär vi murriga nyanser av svart och grått. Total idioti. Blått ger både djup och elegans.

Veckans Outfit - Enkelhet

Veckans outfit är en modern stil för kontoret. Välklätt och elegant utan att kännas strikt, precis som de klädkrav vi ofta upplever för vårt arbete. Långt ifrån en klädsel som väcker uppståndelse på stan, men som lär uppskattas av de som föredrar sparsmakat framför dominanta detaljer.

Veckans Outfit – Ljusblå kavaj

Pastellfärgade kavajer är svårburet. Ofta tenderar det att se utstuderat och ansträngt ut, när målet tvärtom är en ledig somarblazer. Hemligheten är att inte ge kavajen alt för mycket uppmärksamhet utan balansera upp den med såväl färgstarka detaljer som en sober grund.