Manolo logotype

Acne
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Acne

Ströms

Efter ett visst uppehåll är det nu dags att åter köra igång butikskollen där Manolo listar Sveriges bästa herrekiperare och modebutiker. Idag med en sann butiksklassiker som klätt stilmedvetna stockholmare i över 100 år, Ströms. Den nuvarande lokalen i centrumhuset vid korsningen Kungsgatan och Sveagatan invigdes redan 1939 och samlar idag kläder från såväl anrika kostymtillverkare som populära svenska modedesigners.

Fredagsinspiration - Chambrayskjortan

Chambrayskjortan har med sin denimliknande struktur och lätta känsla blivit en fritidsklassiker. Men även till en mer välklädd stil kan denna skjortyp utgöra ett fullgott alternativ till exempelvis den ledigare oxfordskjortan.

Bildinspiration - Double Monk Straps

Ni som hyfsat regelbundet läser Manolo lär vara bekanta med monk strapsen vid det här laget. En skomodell som senaste säsongerna blivit något av en symbol för modern välkläddhet och frekvent förekommit på olika stilbloggar. Tröttsamt kan tyckas, men så är det också sällsynt användbar sko.

Paul & Friends

Paul & Friends, som sedan 1990 huserar på NK i Stockholm, blandar föredömligt internationellt välkända märken med svenska tillverkare. Konceptet andas en modern elegans med urban känsla där inte sällan detaljerna står i fokus. Det egna märket Paul & Friends, som numera innehåller allt från skor och accessoarer till ytterplagg, konfektion och stickat erbjuder ett priskänsligare alternativ till många av butikens externa märken.

Harringtonjackan 2.0

Efter önskemål om artiklar på ämnet vårjackor behandlar Manolo idag den kanske allra främsta klassikern, Harringtonjackan. En modell, kanske främst förknippad med skinheadkulturen, men som genom nya tolkningar vunnit mark bland vitt skilda stilriktningar.

9 x korthållare

Onödigt stora plånböcker gör varken gott för din ekonomi eller kavajs innerfickor. Banta ner innehållet och satsa på stilfull korthållare. Här nio favoriter.

Veckans Outfit nr 42

Efter onsdagens artikel efterfrågades en inspirationsoutfit med ett par chelsea boots. Veckans outfit utgår därför ifrån denna skomodell med en något rockigare klädsel.

10 x strumpor

Dagens artikel spinner vidare i onsdagens artikel. Här med konkreta köptips på strumpor.

Bildinspiration: Strumpval

En snygg övergång mellan byxor och skor kräver ett genomtänkt strumpval. Manolo ger er som kört fast i träsket av svarta och gråa strumpor tre exempel på stilfulla kombinationer.

Grovstickat

Ribb- eller kabel- eller slätstickat. Färgstarkt eller höstmurrigt. Cardigan eller polotröja. Att välja en grovstickad tröja inför höstsäsongen är ett delikat problem. För att underlätta har Manolo valt ut några favoriter.

10 x Höstbrogues

Höstskor behöver inte innebära tunga boots eller snörkängor. Något grövre brogues är ofta ett minst lika bra alternativ. Snygga till såväl jeans som flanellbyxor.

Jeans och Kavaj

Guide: Jeans och kavaj är den svenska mannens standarduniform. En kombination idag lika vanlig på kontoret som på nattklubben. Tyvärr är exemplen på lyckade kombinationer väldigt lätträknade. Manolo ger tips och inspiration kring hur du bäst lyckas.

Fråga Manolo x 2

Hej! Jag har blivit mycket förtjust i avskurna somriga chinos. Titta gärna på de två bilderna från The Sartorialist som jag slängt med i mailet här (se nedan). Min fråga till dig är om du vet någonstans i Göteborgstrakten där man kan få tag på något liknande som dessa. Jag är 1,90 och har väl en något långsmal siluett. Vänliga hälsningar Erik

Veckans Outfit nr 29

Från förra veckans minimalism till en betydligt mer funktionsbetonad stil. Här en stil för sommarvandringen.

Veckans Outfit nr 24

Veckans outfit inspirerar denna fredag till en något festligare stil. En enkel färgskala som aldrig blir fel. Elegant välklätt utan att vara övermatchat.

Contemporary Elegant

Allt nytt är inte av ondo. Många av dagens modeskapare tycks mer villiga att utveckla sitt formspråk framför att hänge sig åt de senaste trenderna. Manolo har valt fem plagg som definierar modern tidlöshet.

Sommarklädsel för kontoret

Varmare väder kräver en mer genomtänkt klädsel. Inte minst när det gäller kontorsklädseln. Manolo ger er tipsen för att slippa skruva upp fläkten som om ingenting hade hänt.

10 x vårskor - Sandaler

Tanken var egentligen att avsluta skoguiden redan förra veckan. Men en modell återstår, sandalen. Lika omdiskuterad som ifrågasatt. Många lär fortfarande tveka inför denna öppna skotyp även det senaste säsongerna har kommit en rad stilfulla alternativ.

Nätkoll 16.04.09

Det har blivit dags att sondera bland nätbutikernas enorma utbud. Denna vecka med fokus på ledig semesterstil.

Nonchalans

Det pratas mycket om nonchalant elegans. Catwalkdesigners blandar skräddade kavajer med pyjamasbyxor och supertunna, ofodrade ytterplagg. Välklätt, men med en fullständigt obesvärad attityd. Ser vi en motreaktion mot det strikta preppymode som dominerat senaste säsongerna eller är det bara en naturlig utveckling av herrmodet?

Inspiration: Portföljer

Frånsett skorna är portföljen den acccessoar som kanske tydligast sätter klädselns standard. Från strikt businesstil till sofistikerad konstnärssjäl. Portföljen spänner över många stilar och användningstillfällen. Och som mannens kanske viktigaste accessoar lönar det sig att satsa på ett långsiktigt köp.

Vårskorna / Färgstarka Ökenkängor

Skofärg behöver inte innebära ett val mellan brunt och svart. Vårens något tunnare ökenkängorna gör sig riktigt bra i färgstarka kulörer. Här tio olika exempel.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Bulgari Octo...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen