Manolo logotype

120%Linen
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om 120%Linen

Stilkarta 10.08.10

5 x iPad-fodral

Många har varit skeptiska till iPaden och huruvida den egentligen fyller något syfte. Det hindrar dock inte modetillverkare från att designa stilsäkra skydd till Apples läsplatta.

Carry On Back-Jacket

Funktion är det nya svarta inom herrmodet. Är det inte ett högpresterande tyg så är det med största sannolikhet en ny unik ficklösning som rymmer laptopen och halva bohaget. Senast i raden av intressanta fenomen är jackan och kavajen som går att bära på ryggen.

Dr. Vranjes, väldoft för hemmet

Senaste säsongerna har doftljus kommit att bli ett självklart inslag i svenska hem. Mindre utbrett är rumsparfymerna där Florensbaserade Dr. Vranjes står ut lite extra.

Skovård för sommarvärmen

Skovård för svenskt klimat innebär större delen av året att skydda skorna mot regn och väta. En kanske något mildare, men i rådande värme aktuell fiende är skosvetten. Manolo tipsar om hur du vårdar skorna under sommarmånaderna.

Pilotglasögonen

Stryktåliga och stilmässigt mångfacetterade eller sanslöst uttjatade. Pilotglasögonen är oavsett åsikt ett givet inslag under sommarmånaderna.

Panamahatten 2010

Det konstaterades redan förra året. Panamahatten är en given accessoar för sommarmånaderna. Lika perfekt för linnekostymen till uteserveringen som till badshortsen på stranden.

Persol Vintage Collection

Notis: För att fira 50-års jubilerande La Dolce Vita, regisserad av Federico Fellini, släpper Persol två specialbågar som når butikerna i höst. Herrbågen som heter PO2978S hämtar inspiration från 60-talet med sin mjuka och runda form. Nedan får ni ett smakprov på solglasögonen.

Sommarstrumpor

Hur lockande det än må vara, många väljer nog att inte skippa strumporna i sommar. Då gäller det att tänka smart och välja material som klarar värmen. Manolo har valt ut fem exempel.

Costruzione Norvegese

I artikelserien om skokonstruktioner behandlades bland annat den becksömsydda. En specialitet hos många italienska tillverkare som verkligen tagit till vara på konstruktionens karaktäriska stil.

Slips i Finstickat

Den virkade slipsen har på allvar letat sig in i den moderna garderoben. Från att vara en accessoar förknippad med manchesterklädda litteraturprofessorer har många nu fått upp ögonen för de lite ledigare slipsarna. En slipstyp som dock inte fått den uppmärksamhet den förtjänar är den finstickade.

Ställ in höst- och vinterskorna

Även om vintern på allvar är över är det lätt att låta höst- och vinterskorna stå framme och samla damm. För att ge lite motivation att ställa in skorna tipsar manolo idag om skovård som gör att skorna kommer skina när du plockar fram dem i höst.

Fyrkantigt på armleden

Hur tunn klockan än är, för den som vill ha ett riktigt smäckert armbandsur är det fyrkantigt som gäller. Manolo har valt ut några favoriter.

Bliv vid din läst

Även om skor är ett återkommande tema här på Manolo är skoläster något som väldigt sällan diskuteras. För ingen välsittande och snygg sko utan en bra läst.

Unlined Chukkas

Det råder helt klart inflation i begreppet ofodrat. Och med risk för att bli halvt ihjälslagna tänkte vi idag behandla de ofodrade chukka bootsen.

Look Sharp

Stilinspiration: Det har varit mycket casualbetonat mode på senaste. Dagens artikel fokuserar tvärtom på knivskarpt powermode. Kompromisslöst välklätt med finess.

Fredagsinspiration - Gentlemancykeln

Diskussioner om cykelmode kretsar ofta kring extremt funktionsbetonade stilar för fixed gear-cyklar. Fredagsinspirationen behandlar därför denna vecka stil för den glade amatörcyklisten som ser cykeln som ett rent transportmedel.

Stilfulla kronografer

Kronografen har en självklar plats i den moderna klockgarderoben. Även om tidtagningsfunktionen numera snarare agerar stildetalj än livsavgörande funktion. Manolo har valt ut några favoritmodeller.

Barena Venezia

I ett modeklimat där stora modehus och lyxkonglomerat dominerar är det härligt att hitta små ödmjuka tillverkare som uppenbarligen satsar mer på kläder än marknadsföring. Som underbart charmiga Barena Venezia.

9 x seglarskor

Aldrig förr har väl utbudet har seglarskor varit så starkt. Från autentiska specialisttillverkarna till några av världens främsta modehus – alla har de seglarsko i sina vårkollektioner. Manolo har valt ut nio favoriter.

Eton 507 71

För att täcka alla tänkbara skjortsegment lanseras Eton konceptet 507 71 - en säsongsbaserad sidokollektion som går ifrån märkets utpräglade businesstil. Manolo ger er ett smakprov.

Manolo möter Pierangelo D’Agostin

Från napolitansk skrädderikonst till japansk denimtillverkning. J.Lindebergs designchef Pierangelo D'Agostin har provat på det mesta inom modevärlden. I en intervju med Manolo berättar han om sin syn på dagens mode, konsten att kombinera funktion med stil och det legendariska märket hLam.

Cutler & Gross SS10

På tal om solglasögon och brittiskt mode. Cutler & Gross har äntligen tagit sig samman och lanserat en hemsida med ordentliga bilder på sina bågar. Vårkollektionen hämtar inspiration från 30-talet och Art Deco-rörelsen med en elegant blandning av mjuka och raka linjer i tidstypisk färgskala. Här ett mindre urval.

Vårjackor från C.P. Company

Vår innebär korta sportigare jackor. Manolo har spanat in två stilfulla exempel från C.P. Company.

The White Briefs

Basplagg och underkläder är ett ämne som får oförtjänt lite utrymme här på Manolo. Kanske för att det är en produktkategori som främst förknippas med tröttsamt machostinna reklamkampanjer och allmänt hysterisk design. The White Briefs är nytt svensk märke som tvärtom ser till produktens enkelhet.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

A Week On The Wrist: The Rolex Explorer...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen