Manolo logotype

The Armoury Spring/Summer 2019

Idag tittar vi närmare på vårens utbud från butikskedjan The Armoury. Senast vi bevakade företagets lookbook var det New York-butiken som stod i fokus men för våren har man valt att fotografera lookbooken på ett par favoritplatser i centrala Hong Kong.

The Armoury är inget nytt begrepp för den som uppskattar klassiskt herrstil i en modern paketering. I snart 10 år har man varit den kanske största maktfaktorn i den mer klassiska delen av herrmodet. Först genom de två butikerna i Hong Kong och sedan genom steget med öppningen av New York-butiken i Tribecca. 

Ambitionen som grundarna Mark Cho och Alan See hade med konceptet var att erbjuda ett utbud av internationell herrstil där specialister inom såväl produktgrupp som stilar skulle representera ett snitt från respektive land eller region. 

Man arbetade tidigt med neapolitanskt skrädderi genom Orazio Luciano, florentinskt via Liverano och har genom åren arbetat upp en imponerande portfolio av hantverkare inom såväl företagets konfektion som mått- och skrädderisömnad. Man har arbetat hårt med Trunk Shows i såväl Hong Kong som New York där Japans kanske främsta skomakare Yohei Fukuda, neapolitanska byxmakaren Ambrosi eller varför inte svenska handskmakarna på Hestra varit på besök. 

Företagets instegslinje av konfektion bestående av kavajer, byxor och kostymer produceras av japanska Ring Jacket exklusivt för butiken. Detta innebär att man har tagit fram en rad egna tyger, mönster och modeller exklusivt för The Armoury. Om man tittar på kavajerna så rör det sig om modellerna 01, 03, 06, 07 och 11. Alla fyller sin funktion vilket också går att härleda till just den initiala inställningen till att kunna representera olika internationella stilar i butiken.

Modell 01 är t ex företagets tolkning på en klassisk Milanesisk eller t om brittisk kostym med markerad axel, rena linjer och hårt skräddat snitt. Det är även modellen som ligger till grund för företagets smokingar (med spetsigt slag heter modellen 04). 

Modell 03 är företagets basmodell (modell 06 är den dubbelknäppta versionen av 03) och den enligt oss allra bästa. Den utgår från Ring Jackets egna enkelknäppta modeller men här har man förlängt axeln och adderat aningen mer volym i bröst vilket gör den något rymligare. Dess storhet ligger till stor del i det grunda ärmhålet kombinerat med den generösa överärmen vilket ger otrolig rörlighet. 

Modell 07 är även den baserad på mönstret från 03 men här har man valt att ta ut även den lättaste kanvasen för att göra en helt okonstruerad modell som nästan påminner mer om en tröja än en kavaj. 

Sist men inte minst har vi modell 11 som lanserades under förra året som en hyllning till IVY-stilen. Även den här är baserad på 03 men detaljer som slag, fickor och rullning har anpassats för en mer amerikansk tolkning. 

I vårens lookbook som är fotograferad av Elliot Hammer och producerad av byrån Birch har man valt att utöver sin konfektion för våren även lyfta fram flera av de alternativ man erbjuder inom MTM och Bespoke. 

 

Kostym i mörkblå seersucker från Ring Jacket.

Grundaren och delägaren Mark Cho i gunclub-rutig kavaj av modell 03 med chambrayskjorta och mörkblå slips.

Modell 03 i Loro Pianas Pecora Nera-ull.

Dubbelknäppta modellen 06.

Det breda dubbelknäppta slaget har en fin balans där gorgen varken hamnar för högt eller lågt.

Den okonstruerade modellen 07 i grönt linne.

Samma modell men i seersucker med klassisk ljusblå/vit rand.

Grundaren Alan See i den dubbelknäppta modellen 06 i 100% Dupioni-silke från Zegna

Modell 11 som inspirerats av den amerikanska IVY-kulturen.

Intressant regnrock framtagen med japanska ytterplaggsspecialisten Coherence.

Dubbelknäppt skräddarsydd kostym från Musella Dembech i Milano. En tjänst som erbjuds via Trunk Shows i Hong Kong.

Naturligt och neapolitanskt från Orazio Luciano.

Företagets egna linjer av skor som designats av Yohei Fukuda och produceras i Northampton.

Bomullskostym från japanska skräddaren Ciccio.

Grundarna Alan See och Mark Cho tillsammans med delar av teamet från Hong Kong

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 Mr Suede säger
2019-04-11 13:36 - Anmäl

Ögongodis. Tack!
#2 random säger
2019-04-11 22:10 - Anmäl

De gör generellt fantastisk lookbooks men i år tycker jag att de verkligen hittat rätt.
#3 filip säger
2019-04-12 12:17 - Anmäl

Är det någon som har testat deras skor?
#4 B M säger
2019-04-18 09:53 - Anmäl

Helt galet snyggt. Sprezzatura perfektion när det gäller passform...inte ängsligt tajta stuprör och midjekavajer.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

A Week On The Wrist: The Rolex Explorer...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen