Manolo logotype

Manolo x Ströms SS/19 - Resultatet

Foto: Milad Abedi

Som utlovat har vi i den andra delen av vår artikelserie om samarbetet med Ströms Man & Woman tagit fram en inspiration kring hur vi tycker att man kan kombinera vårens byxkollektion. Sen förra veckans artikel har trycket varit väldigt högt vilket känns extra roligt.

HELA ARTIKELN ÄR ETT ANNONSSAMARBETE MED STRÖMS

första delen av den här artikelserien kunde vi presentera vårens byxkollektion som vi tagit fram tillsammans med Ströms Man & Woman i Stockholm. Vi beskrev passformen som långsamt uppdaterats sen samarbetet startade hösten 2015 och kan karaktäriseras som smal med något högre midja och mer tilltagen lårvidd. 

Nytt för säsongen var introduktionen av linne i allmänhet och en kvalitet från irländska Spence&Bryson i synnerhet. Den lite styva finishen i tyget underlättar kring att ge ett rent fall och skarpa pressveck. Vi valde att addera två färger av samma linnekvalitet; en i taupe och en i benvitt. 

Den taupefärgade var den största positiva överraskningen. Responsen och efterfrågan har varit allra tydligast här och resultatet blev precis så mångsidigt som vi önskade. 

I den här artikeln har vi valt att kombinera den här linnebyxan på ett avslappnat och ledigt sätt med en tunn, benvit kashmirtröja och mörkbrun mockajacka men färgen och modellen fungerar minst lika bra till kavaj. Särskilt pga den enkla plisséringen och valet av side adjusters istället för bälteshällor. Färgmässigt gillar vi allra mest att kombinera taupe med jordiga färger som mörkbrunt och beige men för en helt annan känsla kan vi rekommendera mörkblå kavaj och ljusblå skjorta. 

 

Den nya byxan i taupefärgat linne tillsammans med kashmirtröja från Saman Amel, mockajacka från Stòffa och loafers från Löf&Tung. (Foto: Milad Abedi)

Tydligare bild på byxans passform med en högre midja och ren silhuett. Notera hur linnet efter närmare en dags användning fortfarande har mjuka veck och byxan håller sin press.

Om vi går vidare till den benvita linnebyxan så visste vi på förhand att det är en mer begränsad modell (särskilt under tidiga våren) men resultatet blev även här väldigt positivt. En benvit linnebyxa är en verklig klassiker i den manliga garderoben och kan egentligen bäras till såväl mörkblå klubbkavaj som stickad piké. 

Vad vi älskar när det rör sig om benvita byxor är att försöka hålla ner kontrasterna något. Exempelvis kan en beige eller sandfärgad kavaj och en ljusblå denimskjorta vara ett utmärkt sätt att balansera upp den ljusa tonen. En rekommendation är att ha åtminstone en liten kontrast mellan kavaj, skjorta och byxa. 

 

Vår benvita linnebyxa tillsammans med skräddarsydd kavaj från Zaremba Bespoke, ljusblå denimskjorta från Sartoria Vanni och portfolio i mocka från Made by Nichols.

Detaljbild på byxan.

Som ni kunde läsa i förra artikeln så lanserade vi utöver linnekvalitén även en ny ullvara i två grå nyanser. Det rör sig om en så kallad high twist wool vilket finns från en uppsjö av vävare (Minnis kallar sin för Fresco, Holland & Sherry för Crispair osv). Vi har valt att arbeta med en kvalitet från Vitale Barberis Canonico som är något lättare och framför allt mjukare än den mest klassiska Frescon som vissa tenderar att uppfatta som väl sträv mot huden. Fördelen med den här sorterns hårt tvinnade ullfiber är att den konstant vill återgå till ursprunget vilket gör att den skrynklar mindre och passar bra om man sitter eller reser mycket i t ex jobbet.

De grå byxorna var vårt mest dressade alternativ för sommaren och gör sig enligt oss allra bäst i en mer klassisk klädsel. Vi valde därför att kombinera den med den herrmodets signaturuniform; mörkblå kavaj, vit skjorta och slips. Vi har på bilderna den mörkare nyansen vilket skapar något mindre kontrast mot en mörkblå kavaj. 

 

Ullen har ett rent fall och sval karaktär tack vare vävtekniken.

Detaljbild på byxans side adjusters.

Den grå ullbyxan tillsammans med dubbelknäppt kavaj från Ring Jacket for The Armoury, skjorta från Shirtonomy, slips från Oscar Jacobson och skor från Löf & Tung.

Tanken lite med den här fotograferingen var att försöka illustrera hur man kan kombinera vårens byxor och något som slog mig när vi fotograferade är att i princip alla byxor hade fungerat tillsammans med alla outfits ovan. Det hade gett en skillnad i känsla men det är just den typen av variation som kan vara intressant när man letar efter sin nästa modell av byxor. 

Alla bilder - Milad Abedi

HELA ARTIKELN ÄR ETT ANNONSSAMARBETE MED STRÖMS

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: nativepartner

#1 Victor säger
2019-04-02 11:12 - Anmäl

Sjukt fint!
#2 andreas säger
2019-04-02 12:07 - Anmäl

Snyggt! Föredrar ni side adjusters på bandet? föreställer mig att det är mer praktiskt på sömmen men blir gärna upplyst.
#3 A säger
2019-04-02 12:19 - Anmäl

Oerhört snyggt! Hade vart riktigt kul att se en kavaj i Manolo x Ströms samarbete.
#4 Stefan säger
2019-04-02 12:51 - Anmäl

Ska hämta ut mina imorgon :-)
Blev den mörkgrå ullbyxan efter lite bollande med dig på plats.
Vad tycker du jag bör matcha den med?
#5 Karl säger
2019-04-02 14:22 - Anmäl

Vad ligger priset på för dessa?
#6 johannes säger
2019-04-02 14:31 - Anmäl

Linnebyxorna ser riktigt bra ut, vilken vikt har tyget?
#7 Andreas Weinås säger
2019-04-02 14:53 - Anmäl

#5 - priset ligger på 2199kr i linne och 1999kr i ull.
#8 Jocke säger
2019-04-02 16:11 - Anmäl

#4 Det är väl exakt det inlägget handlar om..? :)

Andreas, vet du hur mkt sömsmån som finns i byxan, fungerar de för oss som behöver uppåt 25 cm benöppning?
#9 oscar säger
2019-04-02 16:18 - Anmäl

Vad kör ni för fotvidd på dessa?
#10 Andreas Weinås säger
2019-04-02 18:13 - Anmäl

#8 - Riktigt så rikligt med sömsmån finns ej tyvärr. Tror att det rör sig om ca 1.5 cm totalt per ben.

#9 - Fotvidden är ca 18.5-19 cm beroende på storlek.
#11 Mathias säger
2019-04-02 20:54 - Anmäl

Otroligt fint slutresultat. Vad är det för vikt på linnetyget, Andreas?
#12 random säger
2019-04-03 11:06 - Anmäl

Grymt snyggt! Riktigt nöjd med mina i taupe linne.
#13 kristian säger
2019-04-03 14:33 - Anmäl

Snyggt! Är byxorna fodrade framtill (ner till knä eller hela benet) eller helt ofodrade?
#14 Fråga säger
2019-04-03 14:42 - Anmäl

Andreas (& övriga),

Noterar utifrån översta detaljbilden att kashmirtröjan ser ut att ha noppat lite. Är detta oundvikligt även med bra kashmir? Tips på hur man förebygger/hanterar det?
#15 c säger
2019-04-06 10:08 - Anmäl

@14

Ta en rakhyvel och raka försiktigt bort det noppriga tyget. Även om kashmir ska undvikas att tvättas, OM du ska tvätta plagget så är det bra att ta parfymfritt balsam och applicera det med kallt vatten i handfat.
#16 Mr G säger
2019-04-15 19:39 - Anmäl

Dum fråga. När kan man gå över till tunnare byxor och kavaj utan att det ser dumt ut? Känns som jag alltid rycker fram sommar eller vinter garderoben för tidigt.
#17 Jones säger
2019-04-16 08:48 - Anmäl

Andreas, vad är det för tröja på bild tre? Riktig snygg kombo och jag letar faktiskt efter en liknande tröja, gärna i linne eller linneblandning.
#18 Andreas Weinås säger
2019-04-16 09:22 - Anmäl

#17 - Den på bilden är i 100% kashmir från Saman Amels AMO Collection.
#19 Jocke säger
2019-04-16 13:38 - Anmäl

#16 det lätta svaret är väl när vädret tillåter. Det är inte så mycket som ser direkt dumt ut. Men visst, kör du ytterrock ser det lätt konstigt ut med linnebrallor, precis som det skulle se konstigt ut med linnekavaj till brittiska filtiga flannelbrallor på 450g.
Nu när det vandrar mellan 0-14 grader på en dag blir det lite schizo ibland :) Jag själv har lagt ner de tyngsta flannelbyxorna till fördel för lättare dito och skräddade bomullsbyxor. Kör jag kavaj har jag tunnare rock över, kör jag bara tröja kan det fortfarande gå på en överrock. Man får prova sig fram, det är inte särskilt många som lägger märke till en ändå ;)
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

A Week On The Wrist: The Rolex Explorer...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen