Manolo logotype

Manolo x Ströms - våren 2019

Vi kan med stolthet presentera vårens nyheter från vår byxkollektion tillsammans med Ströms Man & Woman i Stockholm. Sen hösten 2015 har vi tillsammans arbetat med att ta fram och produktutveckla den enligt oss perfekta byxan. För våren har vi adderat flera nyheter och för första gången valt att arbeta med ett helt nytt material.

HELA ARTIKELN ÄR ETT ANNONSSAMARBETE MED STRÖMS.

För den trogna läsaren är vårt samarbete med Ströms Man & Woman ingen direkt nyhet men vi vill fortfarande förklara bakggrunden till konceptet som lanserades för första gången hösten 2015. 

Vi kände att utbudet av en klassisk byxa med mer generös livhöjd och lårvidd var minst sagt begränsat och ville skapa något som vi kände att det fanns en växande potential för. 

Responsen var fantastisk och byxorna sålde i princip slut redan första säsongen vilket alltid är svårt att veta när man lanserar ett nytt koncept. 

Trots den positiva responsen ville vi ta till oss av den feedback som framkommit och inte minst vi själva kände efter att ha burit byxan en längre tid. Vårt nästa steg var därför att korrigera ett par aspekter så som livhöjden som blev ytterligare någon cm högre tillsammans med en mer generös lårvidd. Bälteshällorna från första generationen byttes mot side adjusters och flera nya tygval presenterades. 

Byxan var fortfarande att betrakta som en smal modell med enkel plisséring men i konkurrensen med andra aktörer som till största del erbjöd ett tight snitt med låg midja befäste modellen en position och gick från populär till att sälja slut i vissa versioner redan inom några få veckor från lansering.

Feedbacken var att passformen kändes mer balanserad och att adderingen av side adjusters gav den ett tidsenligt och mer dressat intryck tillsammans med framför allt kavaj. 

För våren har vi därför valt att behålla den senaste säsongens passform och endast gjort mindre korrigeringar i balansen mellan höjden fram och bak på byxan. Detta för att ge aningen mer utrymme i grenen och en mer smickrande balans. 

Den stora nyheten för våren är att vi valt att för första gången lansera byxan i en linnevara. Vi har känt länge att linnebyxor är en av de verkliga klassikerna i den manliga vårgarderoben och då ville vi hitta ett så bra alternativ som möjligt. 

Jag hade vid tidigare tillfälle kommit i kontakt med företaget Spence&Bryson från Irland som specialiserar sig på just klassiska linnetyger och kände att deras kvaliteter stack ut på ett väldigt positivt sätt. De har en krispig finish och aningen mer generös vikt än många av de italienska väverierna som arbetar med linne vilket resulterar i knivskarpa pressveck och inte minst ett föredömligt fall. 

Färgmässigt var det svårt då det finns mängder med alternativ som gör sig bra i linne. Till slut landade vi i två nyanser av taupe och benvitt som fyller olika situation men bägge ligger oss väldigt varmt om hjärtat. 

Priset på modellerna i linne är 2199 kr.

Byxan i taupe och benvitt linne från irländska Spence&Bryson.

 

Utöver den nya linnekvalitén har vi även uppdaterat kollektionen för våren med två nya nyanser av ull. Det rör sig om en så kallad High Twist Wool från Vitale Barberis Cannonico som har liknande egenskaper som Fresco men med en lite mjukare och mindre torr finish. Färgmässigt valde vi två nyanser av grått. Tanken är att dessa skall kunna ses som sommarens flanell och framför allt kunna bäras till en klassisk mörkblå kavaj eller bara en stickad pikétröja. 

Priset på modellerna i ull är 1999 kr.

 

En ljus- och mellangrå version av Vitale Barberis Cannonicos High Twist Wool.

 

Sist men inte minst valde vi att även återlansera förra årets storfavorit i bomull. Det rör sig om en merceriserad bomullskvalitet från Duca Visconti di Modrone i 98% bomull och 2% elastan i en ljust beige, närmast benvit nyans. Versionen sålde slut på nolltid förra våren och därför kände vi att det fanns många som gick miste om möjligheten att köpa den förra gången och kan få chansen nu. 

Priset på bomullsversionen är precis som förra året 1699kr.

 

Undertecknad i bomullsbyxan från förra våren under sommarens Pitti Uomo-mässa. (Foto: Robert Spangle)

Alla vårens versioner säljs exklusivt via Ströms Man & Womans butik i korsningen Kungsgatan/Sveavägen i Stockholm. Lanseringen skedde under ett butiksevent i tisdags och trycket har hittills varit väldigt högt så vill man vara säker på att få tag i ett par är det nog läge att vara ute tidigt. 

I nästa vecka kommer vi presentera ett inspirationsinlägg kring hur vi tycker man kan kombinera respektive version av vårens byxor. 

HELA ARTIKELN ÄR ETT ANNONSSAMARBETE MED STRÖMS.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: nativepartner

#1 NightSirk säger
2019-03-28 09:47 - Anmäl

Finns det planer på att öppna upp för försäljning över nätet, ha byxorna på andra Strömsbutiker eller ha någon form av trunk show utanför Stockholm?

Är boende i Göteborg och har dregglat över byxorna ett par säsonger i rad nu utan chans att prova/köpa.
#2 aristokraten säger
2019-03-28 09:56 - Anmäl

Grymt trevliga brallor i helrätta färger. Kan se mig själv i samtliga. Kul att se denna typ av byxa uppskattas så pass mycket och t.o.m säljs slut.

Däremot, kommer det på sikt finnas planer på att lansera dem online? Eller att ha dem hos andra återförsäljare i landet (trots det är ett samarbete med ströms?)

Tänker för oss som bor på de södra breddgraderna i landet som inte är i Stockholm alltför ofta!
#3 Lars säger
2019-03-28 10:41 - Anmäl

Varför kan inte Ströms Stockholm och Ströms Göteborg samarbeta? :-)
#4 Jonas säger
2019-03-28 10:57 - Anmäl

Är de möjligt på nåt sätt att de kan skicka ut byxor? Det känns långt att åka till Stockholm från Göteborg för att köpa ett par byxor
#5 Jocke säger
2019-03-28 10:58 - Anmäl

Riktigt fina byxor. Önskar dessa skulle göras med större utrymme för utlägg då de fortfarande är alldeles för smala för oss med lite större vader.
#6 random säger
2019-03-28 12:23 - Anmäl

Tack för grymt trevligt event i tisdags! Linnebyxan kändes mycket bra, ett givet köp.

Personligen hade jag även önskat bomullsbyxor i nyanserna ljusbrun eller klassisk khaki. Linnebyxan i taupe är ett rätt bra substitut, men en nyans i bomull hade också varit fint.
#7 Victor säger
2019-03-28 12:23 - Anmäl

Riktigt snygga färger och älskar linne.
Älskar!
Skulle så gärna vilja se att ni gör även en kavaj.
#8 P.C. säger
2019-03-28 16:05 - Anmäl

Väldigt fina byxor, framförallt de i linne!

Har själv ett par flannel som jag är väldigt nöjd över.
Det enda jag har som önskemål till kommande säsonger att att förlänga byxans rålängd.
De jag har var dessvärre för korta för att få slag på 5 centimeter, och trots mindre slag så är byxan aningen för kort. Jag föredrar no break, men nu är det lite stort avstånd mellan sko och byxans kant. Ska väl också tilläggas att jag inte är längre än 185 centimeter.

Utöver ovanstående så är jag som sagt väldigt nöjd över byxan!
#9 egon säger
2019-03-28 17:25 - Anmäl

Vill bara ge er en komplimang för att ni märker annonserna så tydligt. Bra jobbat.
#10 Andy säger
2019-03-28 20:25 - Anmäl

Den är en bra tote du har Andreas på sista bilden, var kommer den ifrån?
#11 Andreas Weinås säger
2019-03-28 20:40 - Anmäl

#10 - Tack så mycket. Den är från Hermès och inköpt för ca 10 år sedan i Frankrike.
#12 Linus O'reilly säger
2019-03-28 21:18 - Anmäl

SÅ krispigt solbränd är du också! mums!
#13 daVinci säger
2019-03-29 02:02 - Anmäl

High twisten kan det tyget även användas på vintern?
#14 Andreas Weinås säger
2019-03-29 09:05 - Anmäl

#13 - Ursprungligen är dessa tyger anpassade för sommarhalvåret och i de bästa av världar skulle jag nog föredra en byxa i flanell för vintern men jag har flera kostymer i high twist som jag bär året om.
#15 Jan säger
2019-04-08 22:22 - Anmäl

Lars, Jonas och övriga som har närmare till Köpenhamn än Stockholm, ringde och beställde byxan och 2 dagar senare fanns den på utlämningsstället i GBG, superservice på Ströms
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

A Week On The Wrist: The Rolex Explorer...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen