Manolo logotype

Skrädderiet Prestitch besöker Sverige

Vårens trunks shows duggar tätt och inom några veckor får såväl Göteborg som Stockholm för första gången besök av en ny aktör. Skrädderiet heter Prestitch och kommer från Hong Kong med en affärsmodell som bygger på skräddarsydda plagg till ett lägre pris.

Vi har tidigare skrivit om Hong Kong-skrädderier som W.W Chan och Prologue i lite olika prisklass och Prestitch tillhör definitivt den senare kategorin. Enligt företaget erbjuder man full bespoke i full kanvas konstruktion med två avprovningar men pga av lägre arbetskostnader och låga marginaler kan man möjliggöra ett konkurrenskraftigt pris.

Den skräddarsydda tjänsten startar på 11 500 kr för kostym, 9 200 kr för kavaj och 3 800 kr för byxa. Då man vill in på den europeiska marknaden har man valt att pressa priserna så mycket man kunnat. Företaget hävdar att man då erbjuder en handsydd full kanvas med ärmisättning och axlar sydda för hand. Varje mönster tas fram indivuduellt för kunden och sparas för ev. framtida beställningar. Man erbjuder även en MTM-tjänst baserad på ett basmönster men vill fokusera på den skräddarsydda tjänsten under sina trunk shows.

Snittet från företaget är likt Prologue en tolkning av det neapolitanska och det florentinska skrädderiet. Detta kännetecknas av kavajernas öppna quarters, mjukt rullade och breda slag samt en naturlig axel. De arbetar med tyger från de bästa väverierna i Storbritannien och Italien så som Holland & Sherry, Dugdale och Drapers. Utöver kavajer och kostymer finns en hel del spännande skjortor med bla one piece-krage som ser intressanta ut.

Prestitch besöker Göteborg och närmare bestämt Hotell Royal 5-6 april samt Stockholm och Hotell At Six den 7-8 april. För att kontakta företaget rörande tidsbokning, måttagning eller frågor gör man det enklast via mail till info@prestitch.com.hk

 

Under första avprovning.

Kavaj inför andra avprovning.

Klassisk smoking med spetsiga slag.

Den mjuka och fina rullningen som möjliggörs av full kanvas konstruktionen tillsammans med öppna quarters.

Tyger från Holland & Sherry.

Skjorta med one piece-krage.

Mörkblå version av samma skjorta under kostym.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 roger säger
2019-03-22 09:26 - Anmäl

Vad vet vi om företaget? Begränsad med information på nätet
#2 Trunken säger
2019-03-22 10:27 - Anmäl

Nice! Skulle inte ni kunna ha någon lättillgänglig Trunk show-kalender här på Manolo så man lättöverskådligt skulle kunna se när och var besöken sker? Hade varit görgött!
#3 Soccercalle säger
2019-03-22 12:30 - Anmäl

Jag undrar också om någon provat skrädderiet då det är svårt att hitta något på nätet. Min bild är att det i klassiskt skrädderi nästan alltid är så att man får det man betalar för och om det är "too good to be true" så är det ofta så. Om det verkligen rör sig om handsydd "full bespoke" är det här mycket attraktivt och därför vore det bra med lite mer kunskap. Även om skrädderiet säger sig ha pressat priserna för att komma in på marknaden så är ju marginalerna inom handsytt relativt små. Det finns inte så mycket prispress att göra som när det handlar om fabrikstillverkning i större skala.
#4 Joppe säger
2019-03-22 14:58 - Anmäl

Brallor på Götrich via Cad & the Dandy har kostat från 3500 och upp till 4200 kr när jag sytt upp sådana där.
#5 gold farmer säger
2019-03-22 19:09 - Anmäl

+1 vill gärna veta mer info om huset
#6 Gabbe säger
2019-03-23 08:28 - Anmäl

Mycket bra idé Trunken!
#7 Andreas Weinås säger
2019-03-23 16:50 - Anmäl

#3 - Jag har inte testat tjänsten och kan inte uttala mig om kvalitén utöver vad företaget beskriver att man gör. Prismässigt är det precis som du säger inte så stora marginaler inom skräddarsytt men om man t ex producerar i Kina så är arbetskostnaden i form av löner avsevärt lägre än inom Europa vilket säkert kan möjliggöra för ett mer attraktivt prisläge.

Snittet ser fint ut och det skall bli intressant att titta närmare på konceptet.
#8 aaa säger
2019-03-24 22:28 - Anmäl

Lite smått sugen är man allt, gillar både skjortkragen och snittet på kostymen.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

A Week On The Wrist: The Rolex Explorer...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen