Manolo logotype

Valstar Spring/Summer 2019 Lookbook

Bevakningen av vårens kollektioner har kommit till den italienska ytterplaggspecialisten Valstar som kanske främst förknippas med företagets pilotinspirerade modell Valstarino. De erbjuder dock betydligt mer än så och vårens lookbook innehåller mängder med modeller, material och nyanser.

Det råder ingen tvekan om att företaget är som starkast på kortare jackor i framför allt mocka. Här är Valstarinon ett utmärkt exempel som med sin inspiration från Första Världskrigets pilotjackor fungerar utmärkt till både dressade chinos och jeans. Modellen kännetecknas av dubbla framfickor, knappar snarare än blixtlås och muddar vid ärmens och jackans avslut. Passformen är menad att vara något mer bylsig än figursydd vilket ger ett avslappnat intryck. 

 

Väldigt trevlig Valstarino i ljus mocka.

Här ser vi en version av modellen i mocka med ett diskret camouflage-mönster.

En lite udda och annorlunda nyans i mocka.

Modellen gör sig även utmärkt i tyg..

...och med diskreta prints.

En liknande version som vi ser mer och mer av från företaget är den mer avskalade bomberjackan. Här kännetecknas den av en ren design med rak knäppning och dubbla blixtlås. Den har ingen krage i halsen och en mer minimalistisk känsla. Passformen är ganska långt från den klassiska bombern i nylon som man hittar från t ex Alpha Industries utan snarare mer åt det figursydda snittet. 

 

Ljus bomberjacka.

En lite mer militärinspirerad version.

Utöver Bombers och Valstarinos hittar vi flera Safari- och westernjackor. Detta är modeller i tunnt och ofta ofodrat utförande som angränsar till skjortjackor i såväl mocka som tyg. En sorts modell som varit omåttligt populär bland såväl producenter som konsumenter senaste säsongerna. 

 

Skjortjacka i mocka med dubbla bröstfickor.

Safarijacka i mörkblå mocka.

Skjortjacka i tunnare utförande för sommaren.

Westernjacka i ljus mocka.

Sist men inte minst hittar vi en rad trevliga ytterrockar. Här är det lite extra intressant då Valstar har en historia som grundar sig i produktionen av just ytterrockar vilket man långsamt men säkert börjar arbeta sig tillbaka till. Det rör sig om lätta och vattenavstötande versioner med såväl avskalad som mer iögonfallande design. Våra favorter är den klassiska sandfärgade trenchcoaten samt en avskalad och A-format Mac i mörkblått. 

 

Sandfärgad trenchcoat för våren. (även översta bilden)

Blå mac.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Ytterplagg

Andra artiklar om varumärkena: Valstar
#1 Fox Brothers säger
2019-03-19 13:08 - Anmäl

Hej Andreas!

Vad tycker du om trench coaten i relation till exempelvis Coherence och Burberry?
#2 Florian säger
2019-03-19 14:03 - Anmäl

Jag testade nyligen Trenchen och tycker att den är helt otrolig, precis de detaljer jag vill ha på en klassisk trench. Framförallt rätt längd! Priset på ~8k är ju tacksamt om man jämför med Burberry, Aquascutum, Grenfell och Coherence osvosv.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

A Week On The Wrist: The Rolex Explorer...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen