Manolo logotype

Fredagsinspiration - Baby Cord

Den här veckan inspireras vi av den diskreta versionen av manchestertyget som ofta benämns som Baby Cord. Den kännetecknas av en smalspårig struktur och kan få avstånd förväxlas för sammet på grund av den matta strukturen. Vi har valt att lyfta fram den i form av en ledig kostym som kombineras med v-ringad tröja ooch buttondown-skjorta med en flört mot Ivy- och preppykulturen.

Kavaj - Drake´s, Skjorta - Stenströms 1899, Byxa - Drake´s, Tröja - Fedeli, Solglasögon - Garrett Leight, SkorLoro Piana

 

Ljus kostym från Drake´s Baby Cord.

V-Ringad kabelstickad tröja i kashmir från Fedeli.

Genomskinliga bågar från Garrett Leight.

Loro Pianas Open Walk i mullvadsbrun mocka.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Gustav säger
2019-03-15 10:44 - Anmäl

Bra färgkomposition! Hur känner ni i frågan ärmlös eller med ärmar för tröjor över skjortor under kavaj?

Sen är de där open-walkdojjorna inte spec snygga, en chukkaboot hade fått ta platsen vilken dag som helst.
#2 Lars säger
2019-03-15 11:04 - Anmäl

Nice. Synd bara att man inte rör sig i miljöer där det skulle passa ...
#3 D.W. säger
2019-03-15 12:37 - Anmäl

Mycket fint utom valet av kängor. (För mig ser Open walk bara som en billig sko som man köper från Ecco/Dinsko...)
#4 Jocke säger
2019-03-15 15:40 - Anmäl

Riktigt fint, en av de bästa på länge. Älskar Open walksen.
Jag hade nog kört en ljusblå skjorta för något mer kontrast dock.
#5 Simon säger
2019-03-15 16:15 - Anmäl

#1 Jag föredrar ärmlöst under kavaj till skjorta! I första hand för att det är bekvämare. Gillar också att kunna rulla upp skjortärmen när jag tar av mig kavajen.

Sen håller jag med om open-walkdojan. Den är verkligen butt ugly. Får vara hur skön den vill. I would never.
#6 R säger
2019-03-15 22:55 - Anmäl

#1, #3 och 5#,

Riktiga miljardärsskor! Huruvida de är snygga eller inte är förstås subjektivt men Ecco/Din Sko-referensen vet i fan om jag köper... Främst av två skäl: Individerna som köper den här modellen från Loro Piana rör sig nog sällan i miljöer och sammanhang där det finns särskilt många Ecco-skor överhuvudtaget och framförallt så ser man nog på deras övriga utstyrslar och hur de kombinerar skorna att de inte är typerna som handlar skor från de butikerna.

Jag är personligen lite kluven till Open Walk men under senaste årets resor - såväl Alperna som sommardestinationer - så har jag konstaterat att de är omåttligt populära bland män som i övrigt är otroligt välklädda (och ser ut som en miljon dollar)...
#7 Hugo säger
2019-03-16 21:55 - Anmäl

#6 Kan verkligen hålla med dig om att man ser denna typen av sko ganska frekvent i sådana miljöer. Däremot tycker inte jag det förändrar faktumet att det ser slappt ut och i min mening inte passar en mer skräddad look.
#8 Anonym säger
2019-03-16 23:16 - Anmäl

Kostymen var rätt ball, en sån skulle jag mycket väl kunna tänka mig. Skorna struntar jag i att Loro Piana har gjort (skulle kanske inte köpa en kashmirtröja från John Lobb heller) - dom ser ut som en mardröm för SEK 699 från Ecco helt enkelt.

@R: Jag kan gott tänka mig att miljardärer har såna skor; det går mode i allt. Men jag tycker tvärtom när det gäller grundprincipen. Billiga Ecco-skor drar ner en bra kostym i fördärvet, medan en kostym från Dressman aldrig kan göra motsvarande mot ett par skor av kvalitet.
#9 L säger
2019-03-17 17:11 - Anmäl

Jag har en fråga gällande MTM kostym som jag hoppas kunna få lite klarhet gällande.

Vad jag har förstått så kör exempelvis Lund & Lund samt Suitsupply Munro. Men förstnämnda ligger på ca 8-9k och Suitsupply på 6k.

Det är klart att Suitsupply kan trycka ner priserna i och med att de köper så mycket, men skulle ni tro att det finns någon skillnad på själva resultatet?

Jag betalar gladeligen 3k mer genom Lund & Lund om resultatet på kostymen är bättre, men annars känns Suitsupply som det givna valet?

Ni får hemskt gärna hjälpa en nybörjare här som ska sy upp sin första MTM kostym!

Ha det bäst,
#10 JFK säger
2019-03-18 09:05 - Anmäl

Har en pervers dragning till dem, vill ha men vill inte betala så mycket för ett par såna skor. Espradiller för 50 kr parat med rivieras får det bli.
#11 J säger
2019-03-18 09:51 - Anmäl

Håller med #6. Nu är jag förvisso partisk eftersom jag äger flera par LP skor, men jag var själv skeptisk till Open Walk till det att jag testade de på Gabucci för några år sedan, när de väl är på försvinner den eventuella Ecco/Din sko-känslan helt.
Se t.ex. Andrea Luparelli, Daniel Meul m.fl. som bär de regelbundet, ser inte mycket din sko ut där.
#12 Andreas Weinås säger
2019-03-18 12:07 - Anmäl

#9 - Munro är i första hand en digital plattform som sammankopplar producent med varumärke/återförsäljare. De har mängder med olika nivåer i såväl konstruktion, handsömnad och inte minst produktionsland vilket gör det svårt att jämföra olika aktörer som använder dem om man inte vet exakt specifikation. Sen varierar såklart startpriserna beroende på vilka tyger man erbjuder och här kan jag tänka mig att Suitsupply har en hel del storskalsfördelar.

Viktigaste som många tyvärr verkar glömma är att all måttsömnad är personlig och personen som tar dina mått och sköter din konsultation har ofta betydligt större påverkan på slutresultatet än fabriken som syr det. Därför är det viktigt att hitta en aktör som pratar samma språk eller har en estetik man själv gillar för att få ett slutresultat man tänkt sig. Jag har testat måttsömnad från en handfull olika aktörer som jobbar/jobbat med Munro och det har rört sig om väsentlig skillnad i resultat. Inte nödvändigtvis katastrof och succé men snarare olika tolkning på samma produkt.
#13 Ludde säger
2019-03-19 19:52 - Anmäl

Jag tycker verkligen Open Walk HAR något! Något som kittlar i köpnerven.
#14 AO säger
2019-03-20 00:47 - Anmäl

#9
Jag har två kostymer (en blå och en smoking) sydda via Munro, en genom Suitsupply och en genom Oger i Amsterdam och är väldigt nöjd med vad man får för pengarna.

Jag ska beställa min nästa genom Blugiallo i Sverige som jag tror också kör via Munro, har du inte kollat in dem så gör det. De ligger ganska nära Suitsupply i pris ifall man beställer med liknande tyger. Bra service vid måttagning, enda problemet jag har haft hittills är att tygutbudet är begränsat på deras hemsida. De har mycket mer att välja på men då måste man besöka showroomet.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Baselworld 2019: Five Of The Coolest...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen