Manolo logotype

Drakes Spring/Summer Lookbook 2019

Idag är det dags att titta närmare på vårens lookbook från ett av de mest populära varumärken här på Manolo. Vi talar om brittiska Drake´s som på några år gått från att vara en renodlad accessoarspecialist till ett fullskaligt varumärke. Vårens lookbook är fotograferad på Lanzarote och vi har tittat närmare på kollektionen.

Den som slog en när man ser Drake´s lookbook är en nostalgitrip tillbaka till 1990-talet. Det är definitivt ingen brist på färg och mönster och tankarna går till de forna glansdagarna hos Ralph Lauren eller preppyvarumärken som Brooks Brothers och J Press men med Drake´s och Michael Hills egna vinkel.

Även om det finns en flört med 90-talet känns kollektionen och inte minst uttrycket i lookbooken väldigt modern. Förmågan att gestalta kläder i allmänhet och skräddat i synnerhet, på ett så naturligt och avslappnat sätt är en av Michael Hills främsta styrkor som Creative Director enligt oss. Klassiska kostymer i finspårig, tvättad manchester kombineras med rugbytröjor eller stickade tröjor, ledigt knutna runt midjan. 

Även om stylingen såklart inte är för alla så finns det förmodligen något som alla kan ta till sig. Kombinationer av färg, form och minst mönster är för oss lika inspirerande som den karaktäristiska stylingen. 

För våren ser vi flera nya inslag av produkter i kollektionen. Man har bla lanserat en hel serie med skor under eget varumärke som komplement till de tidigare samarbeten man har med Alden och Paraboot. Det består av modeller från enklare Espadrillos till signaturmodellen Crosby som är en intressant version av chukkas i mocka på en bekväm crepesula.

Om vi tittar på själva klädkollektionen så består de skräddade inslagen av kavajer och kostymer i halv kanvas-konstruktion vilket varvas med den lite ledigare inslagen från Easyday-kollektionen som är helt okonstruerad. Materialmässigt ligger fokus på klassiska säsongsbetonad tygval så som bomull, seersucker, linne eller linne/silke-blandningar utöver klassisk ull. 

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Mr. Suede säger
2019-03-13 11:00 - Anmäl

Ett tips: Om någon är intresserad av att köpa ett par Drake's chukka boots med crepe-sula, men inte vill betala drygt 2500 sek kan köpa exakt samma sko från Astorflex för strax under 1500 sek (det är nämligen de som tillverkar Drake's modeller). Skon är helt fantastisk ska tilläggas!
#2 Jocke säger
2019-03-13 11:16 - Anmäl

Tycker tyvärr detta är den sämsta lookbooken hittills från Drakes. Håller med om att både lookbook och kollektion drar tankarna åt 90-talet, tyvärr inte i positiv bemärkelse för min del.
#3 Magnus säger
2019-03-13 12:20 - Anmäl

Underbart!
#4 Jonas70 säger
2019-03-13 13:12 - Anmäl

Finns plagg som är snygga i sig själva t ex den beiga kostymen, men stylingen var inte min kopp te. 90-tal på sämsta möjliga vis. Den randiga rugbytröjan borde få stanna i garderoben.
#5 FauxPas säger
2019-03-13 13:34 - Anmäl

Ser ut som ett skolprojekt från gymnasiet där man har försökt härma RL. Och då är jag snäll.
#6 JFK säger
2019-03-13 15:12 - Anmäl

Riktigt snygga grejer, synd att deras rugby-tröjor inte var med.

Men fattar som #1 inte riktigt grejen med deras Clifford Boot. Varför inte köpa ökenkängor från Clarks? Deras vanliga kostar 1200 kr och om man köper made in Italy-varianten kostar det typ 1700 kr.
#7 Anonym säger
2019-03-13 20:13 - Anmäl

Kul, och härligt fulsnyggt på något sätt. Men jämfört med nostalgiska gliringar till t ex 70-talet är det "någonting som skaver" (som typ Kakan Hermansson eller nåt hade uttryckt det). Kan det vara lite tidigt för den här sortens comeback, ungefär som om någon utan vidare kommentar hade lagt på en playlist med drum n bass på en fest som inte har specialtema? Jag kan förstå att kommentarerna ovan är lite mixade.
#8 John säger
2019-03-14 09:31 - Anmäl

Tyvärr, stylingen funkar inte, tycker jag.
#9 fitzgerald säger
2019-03-14 10:49 - Anmäl

Jag gillar ändå lekfullheten i Drakes lookbooks. Det känns som en frisk fläkt i vimlet av andra ganska så avskalade & sterila sådana.

En fråga till herr Manolo-teamet: Kan ni dela med er om det finns någon som helst plan på att lansera en ny sommarbyxa tillsammans med Ströms i år?

Ha det bäst!
#10 OlleBolle säger
2019-03-14 13:10 - Anmäl

Ser ut som en United Colours of Benetton-kampanj från tidigt 90-tal. En klar kvalitetsdipp för Drake's. Förra säsongens kampanj var däremot väldigt snygg, så det blir säkert bra igen till hösten.
#11 filip säger
2019-03-15 09:22 - Anmäl

Förstår inte varför de envisas med flat fronts, tycker inte alls det ser bra ut med hög midja utan frontveck.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Baselworld 2019: Five Of The Coolest...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen