Manolo logotype

Oscar Jacobson Spring Summer 2019 - The Art of Summer

Nästa varumärke ut i vår bevakning är svenska Oscar Jacobson. För våren tar företaget en ny inriktning med inspiration från arkitekten Ricardo Bofills "La Fábrica" - en gammal cementfabrik som utanför Barcelona ritats om till bostadshus. Ansiktet utåt för kampanjen är amerikanska singer-songwritern Luke Elliot.

Det har hänt mycket hos Oscar Jacobson de senaste åren. Företagets VD David Thunmarker tillträdde 2017 och kort därefter även den nya varumärkeschefen Gustaf Törling. Det kreativa teamet av designers består av Mats Pettersson, Fredrik Blank och Jessy Heuvelink som alla bidrar med olika inslag och expertis till kollektionens delar.

The Art Of Summer är den första kampanjen i Oscar Jacobsons nya varumärkeskoncept med ett uppdaterat utseende och känsla. Den blir det första steget in i varumärkets nya fas, där ny identitet, image och butiksupplevelse för såväl fysisk butik som e-handel skall utvecklas.

"Kampanjen är en visualisering av kollektionens namn – The Art Of Summer. Den porträtterar konstnären och hans musa som anländer till sitt sommarhus, för att öppna upp säsongen på samma sätt som vi öppnar upp och visar det nya Oscar Jacobson för världen", säger Gustaf Törling.

Valet av musikern Luke Elliot som kampanjens modell och ansikte utåt handlar enligt Gustaf Törling om att-Luke representerar allt som Oscar Jacobson står för.

"Han är en fängslande konstnär och hantverkare, då allt han skapar blir genuint. Vi är väldigt glada att välkomna Luke till Oscar Jacobsons värld". 

Ett annat steg i den utvecklingen företaget arbetar med är lanseringen av en egen shop-in-shop på det anrika varuhuset Selfriges i London. Först som en pop-up butik som sedan skall utvecklas till ett unikt butikskoncept som Oscar Jacobson tagit fram tillsammans med arkitekterna Specific Generic. 

"Lanseringen av vår nya shop-in-shop i Selfriges, som visar Oscar Jacobsons nya universum, är en väldigt spännande milstolpe för oss. Jag är otroligt stolt över att få berätta för världen vad vi åstadkommit och att få presentera det utvecklade Oscar Jacobson till våra kunder, både gamla och nya!", säger David Thunmarker.

Om vi tittar på själva plaggen så ser vi en hel del klassiska kavajmodeller från företaget som blandats upp med nytillskott så som bowlingskjortor, stickade pikéer och Overshirts. Färgpaletten går i sand, grått, brunt och svart med designelement som hyllar den brittiske konstnären David Hockneys, okonventionella tolkning av skräddat mode.

Kampanjen är fotograferad av Sean Thomas och för styling står Robert Rydberg. 

 

Om vi tittar närmare på företagets lookbook för säsongen så ser vi flera av de tidigare favoriterna så som de dubbelknäppta kostymerna Erik och Fenix samt enkelknäppta modellerna Egel och Ferry. Dessa plagg kombineras inte sällan med avslappnade val som bowlingskjortor, pikéer eller tunnstickade tröjor för en avslappnad men stilfull tolkning. 

 

Kavajer i linne med härlig struktur.

Klassisk kostym med stickad piké.

Toner av benvitt och beige gifter sig fint för våren.

Benvit linnekostym i modellen Fenix.

Svart popover i linne kan vara fantastiskt snyggt på sommaren.

Kavajen Greger med markerad axel och mer tilltagen längd.

Sandfärgad kostym i linne av modellen Ferry.

Kortärmade skjortan Hilmer med bowlingkrage kommer i mängder med olika mönster och färger.

Den tunna vårrocken Sixten i linne/ull.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 PJH säger
2019-03-06 13:31 - Anmäl

Dubbelknäppt i linne. Snyggt!
#2 Gubben säger
2019-03-07 17:15 - Anmäl

Snyggt - heja Sverige!
#3 Johan säger
2019-03-08 08:44 - Anmäl

Är det bara jag som har väldigt svårt för bowlingkrage? Det påminner mig om sent 90-tal då gymnasiekillar la skjortkragen utanpå kavajen när de kände sig lite extra självsäkra på studentskivan.
#4 F.F säger
2019-03-09 08:39 - Anmäl

@3

Nä jag klarar inte heller det! Känns utklädning och rätt ängsligt.

Men har på ngt sätt blivit "klassiskt" och gudförbjude att det skulle vara en trend. För trender sysslar vi inte med.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Baselworld 2019: Five Of The Coolest...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen