Manolo logotype

Trunk Show på Grafford med Sartoria Cresent och Sevenfold Firenze 13/3

På onsdag nästa vecka besöker två italienska hantverkare med japanskt påbrå Stockholm för en gemensam trunk show på Grafford. Det rör sig om slipsmakaren Sevenfold som av många anses göra världens finaste slipsar samt Satoki Kawai från skrädderiet Cresent i Milano.

Trogna läsare av Manolo känner säkert igen Sartoria Cresent då vi skrev om skrädderiet när de för första gången besökte Stockholm under sin första trunk show på Grafford i september förra året. Skrädderiets grundare, Satoki Kawai är ursprungligen från Japan och tillhör en av de mest intressanta skräddarna i Milano med en husstil som är representativ för regionen. Inte fullt så okonstruerad som södra Italien men inte heller den struktur och vaddering som man hittar i t ex brittiskt eller tyskt skrädderi. Den milanesiska silhuetten är därför extra intressant för en klassisk kostym i formella sammanhang. 

 

Satoki genomför en avprovning under senaste trunk showen på Grafford.

Unika tyger för Cresent att välja emellan.

Satoki i dubbelknäppt kostym. (även översta bilden)

Den stora nyheten för den här trunk showen är lanseringen av Sevenfold på Grafford. Sevenfold är ett av flera varumärken i samma koncern (Tie your Tie mfl) som producerar helt handgjorda slipsar i hjärtat av Florens. Mannen bakom varumärkena är Kenji Kaga, creative director och en högt ansedd stilikon i branschen. Vad som kännetecknar Sevenfolds slipsar är de ofta vintageinspirerade tygvalen och den lätta konstruktionen. Det är kanske snarare slipsar för entuasiaster än de som bär slips som krav i arbetet. Vill man läsa mer om företaget så skrev vår tidigare frilansskribent Olof Nithenius en text om varumärket här på Manolo 2017

Sevenfold kommer erbjuda möjlighet till specialbeställda slipsar men även visa upp ett brett utbud av RTW. Grafford har köpt en exklusiv serie slipsar för butiken som lanseras i samband med eventet. 

 

Kenji Kaga, grundare och creative director på Sevenfold Firenze.

Mycket från företaget har en tydlig vintageinspiration.

Randiga slipsar i intressanta färgkombinationer.

Slipsar med en matt lyster.

En handgjord slips från Sevenfold

Om man vill se handarbetet bakom Sevenfolds slipsar rekommenderar vi verkligen det här korta videoklippet nedan där man illustrerar hur produktionen av en ofodrad slips med handrullade kanter går till. 

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 JB säger
2019-03-05 16:25 - Anmäl

Vet man på ett ungefär vad kostym res. kavaj och byxa startar på?
#2 Soccercalle säger
2019-03-06 11:32 - Anmäl

Kul med detta. Prismässigt ligger de väl ungefär på samma nivå som Sthlms egna AW Bauer. Så det är väl mer en smaksak mellan den milanesiska stilen och Savile Row. Fördelen med Bauer är väl att det lär gå snabbare mellan provningarna då de finns i Sthlm. Sedan finns det ju de som inte riktigt gillar stilen hos Bauer. (Jag är kluven, själv föredrar jag italienskt, men har aldrig fått så många positiva kommentarer från damer som när jag burit kostymen från Bauer).
#3 Andreas Weinås säger
2019-03-06 13:14 - Anmäl

#1 - Priserna från Sartoria Cresent startar på följande:

Kavaj - från ca 30 000kr (dubbelknäppt ca 31 000 kr)
Kostym - från ca 37 000 kr (tredelat ca 45 000kr)
Ytterrock - från ca 37 000kr (dubbelknäppt ca 40 000 kr och Polo Coat ca 47 000 kr)
Byxa - från ca 8 500 kr
Väst - från ca 9 000kr
#4 OlleBolle säger
2019-03-06 13:37 - Anmäl

@Andreas: Om tvådelad kostym startar på 37k och tredelad på 45k, så är påslaget för en väst alltså 8k? Ouch.
#5 Andreas Weinås säger
2019-03-06 14:27 - Anmäl

#4 - T om 9 000 kr om man köper den separat...
#6 S4 säger
2019-03-07 18:00 - Anmäl

#2

Riktigt konstig jämförelse. Bara för att saker kostar ungefär samma så är dom likvärdiga? Bauer har ju inte direkt ett Savile Row snitt på sina saker. Ju mer jag läser din kommentar ju mer förstår jag absolut ingenting av vad du vill säga? Ville du bara flika in att du gjort saker hos Bauer eller jag förstår inte? Eller att du får komplimanger?
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Baselworld 2019: Five Of The Coolest...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen