Manolo logotype

Vårens nyheter från svenska Myrqvist

Intresset för randsydda skor i den lägre prissegmentet verkar vara fortsatt stort bland er läsare. Ett av våra svenska varumärken som valt att fokusera på just det här området är Myrqvist. Ett företag som startade med fokus på skovård, växte till accessoarer och är nu främst förknippade med sin kollektion av randsydda skor. För våren har man lanserat flera nyheter som vi tittat närmare på.

För er som inte känner till Myrqvist sen tidigare så har deras satsning på skor varit lite av en framgångssaga. Mn började med en kickstarter-kampanj 2016 som överträffade alla förväntningar och slog den önskade summan på 100 000 kr med närmare 600 000 kr. Till en början låg produktionen i Vietnam och man erbjöd en ganska smal kollektion av oxfords för 2 000 kr. I takt med att verksamheten växte flyttade produktionen först till Indien för att sedan ett par år nu ske i Portugal. 

Flera av företagets modeller har funnits med sen starten men det har också tillkommit många nya i utbudet. I höstas kunde ni t ex läsa om företagets satsning på en rad ledigare modeller så som derbys och kängor i mocka och grainskinn. 

För våren lanserar man en helt ny tolkning av sina loafers där bl a modellen Smögen som är en Pennyloafer fått en ny mer rymlig läst och produceras i fyra olika utföranden. Lästen har en mjukt fyrkantig tå och modellen kommer i mörkbrun och mörkblå mocka samt mörkbrunt och svart kalvskinn. 

Smögen lanserades officiellt 26 februari i såväl företagets webshop som butik på Grev Turegatan 46 i Stockholm. 

 

Modellen Smögen är en pennyloafer i fyra utföranden med lädersula och den nyutvecklade lästen med något högre insteg och generösare passform.

Versionen i mörkblå mocka är ny för säsongen.

Vårens andra släpp är tasselloafern Mölle som även den har en nyutvecklad och mer generös läst men här med en rund tå. Mölle produceras även den i fyra versioner där två nyanser av brun mocka kompletteras med svart och brunt kalvskinn. Mölle kommer finnas tillgänglig för försäljning från 5:e mars. 

 

Modellen Mölle är en tasselloafer med rund tå, lädersula och fyra olika versioner.

Detaljbild på modellen i polo suede.

"Sedan vi började tillverka loafers så har vi märkt en större efterfrågan på en något bredare passform och högre insteg. Det är kul att kunna gå våra kunder till mötes och nu erbjuda en uppdaterad läst som vi tror kan nå till ut till flera rent passformsmässigt men även estetiskt." – Säger Myrqvists Grundare, Sebastian Öhrn.

Sist men inte minst lanserar man en uppdatering av sin tredje loafermodell Fårö som är en så kallad String Loafer som även den kommer på den uppdaterade runda lästen likt Mölle och i nyansen Chestnut suede. Modellen kommer finnas till försäljing från 12 mars. 

 

Stringloafern Fårö på den nya runda lästen i Chestnut suede.

Alla loafers ur företagets utbud kommer ligga på 1 999 kr och vara tillgängliga i såväl butik som på företagets hemsida.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Skor

#1 Mr. Suede säger
2019-02-28 14:08 - Anmäl

Absolut inget fan av Myrqvists skor. Har beställt två par mockaskor av dem med ett års mellanrum mellan mina beställningar. Båda gångerna har det varit allvarliga fel i konstruktionen på skorna, fel som inte ska få passera en kvalitetskontroll (jack i gummisulorna, bölder på ovanlädret osv.). Mockan har också varit av tveksam kvalitet. Jag har betydligt positivare erfarenheter av Morjas, Berwick och Yanko i samma prisklass. Satsa på dessa varumärken istället!
#2 K. säger
2019-02-28 15:10 - Anmäl

Jag känner inte igen mig alltså i vad #1 säger.
Jag har köpt 3 par de senaste året i deras butik och kan inte säga annat än att jag är helnöjd - såväl med skorna som med service! Deras kängor Abisko var en riktigt räddare under den gångna vintern.
#3 eg säger
2019-03-01 09:05 - Anmäl

Myrqvist har alltid levererat! Priset gör också att man relativt snabbt kan bygga upp sin garderob med skor till varje tillfälle. Rekommenderas!
#4 Mr.sju säger
2019-03-01 09:08 - Anmäl

Grym passform sedan Myrqvist uppdatera sina modeller, och alltid bra kvalite på grejerna. Har köpt flera par i deras butik.
#5 Jan-Mikael säger
2019-03-01 10:10 - Anmäl

Har även jag tre par skor från Myrqvist. Väldigt nöjd över kvalité kontra pris och supernöjd över det estetiska och vad gäller komfort. Nästa vinter blir det nog ett par Abisko-kängor.
#6 A. säger
2019-03-01 10:15 - Anmäl

Vore kul att höra vad ni tycker om Bäckmans egna skomärke Brookman Shoes. Tycker de är riktigt snygga och fick ett bra första intryck av skorna i affären.
#7 Adrian säger
2019-03-01 20:47 - Anmäl

T-60 minuter innan någon trött j***l klagar på produktplacering / kompisreklam.... Jag ser fram emot att testa mina första par Myrqvist, kanske passar bra till sommaren.
#8 Jonas säger
2019-03-07 08:17 - Anmäl

Klackhöjden är oftast det som får mig att välja dyrare märken. Allt för ofta som skor i 2000-kronorsklassen har för klumpigt utseende, och klacken är ofta väldigt hög vilket skapar mäkliga proportioner. Här ser Myqvist NÄSTAN ut att komma undan, men njaaa.
#9 Jones säger
2019-03-07 17:09 - Anmäl

#8 Men det är väl enkelt att korrigera hos en skomakare.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Baselworld 2019: Five Of The Coolest...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen