Manolo logotype

Stòffa besöker Stockholm 8-9 mars

En av de aktörer som ligger oss extra nära om hjärtat är det inspirerande varumärket Stòffa. Det är ett koncept som grundar sig i måttsömnad där man endast producerar vad som verkligen beställs med ett utbud som består av en väldigt konsekvent filosofi kring färger och modeller. Företaget gör nu sin första trunk show i Sverige för 2019 och med sig har de flera nyheter ur kollektionen.

För en del är Stòffas trunk shows i huvudstaden kanske ingen nyhet. Grundaren Agyesh Madan har besökt Stockholm regelbundet sen 2015 och blivit ett populärt alternativ för måttsydda plagg av det lite ledigare slaget. För 2019 har man valt en lite annorlunda väg och kommer istället att ha två lite mer omfattande trunk shows där den första går av stapeln 8-9 mars på Östermalmsgatan 63 i Stockholm. Nästa besök planeras in under hösten men för kunder som gjort beställningar nu i mars kommer leverans och avprovning ske som normalt fem veckor senare. 

Under vårens event kommer det finnas en hel del nyheter från företaget. 

Man lanserade under förra året en serie med pikétröjor i två olika modeller och fyra olika färger där vi under vårens trunk show kommer se ytterligare nyheter. De befintliga modellerna har varit en så kallad spread collar som påminner om kragen på en klassisk skjorta samt en band collar för ännu ledigare känsla. Färgerna är genomtänkta och anpassade till resten av Stòffas utbud och består av vitt, ljusblått, sand och ljusgrått. 

Hela knitwearprogrammet är nu även tillgängligt som MTM. 

 

Sandfärgad piké med band collar.

Snyggt finisherade detaljer.

Ljusblå version med klassisk spread collar.

Detaljbild på pikéstickningen.

Hela knitwearprogramet som det sett ut.

En annan nyhet som kanske inte alla känner till är modellen 006 Shirt Jacket. Det är likt namnet antyder en skjortjacka i ett helt ofodrat utförande med bröstfickor och rak knäppning. Modellen påminner en del om företagets Field Jacket men blir här än mer avslappnad och inte minst sval för sommarhalvåret. 006 finns tillgänglig i fyra olika material; ull/silke, bomull, linne eller flanell. Den kan bäras antingen som ett avslappnat ytterplagg under sommarkvällarna eller som ett lager och mellanplagg under kyligare vår- och höstdagar. 

 

Företagets Field Jacket i ljus flanell tillsammans med rosa scarf.

Modellen 006 i en ull/silkesblandning från Stòffas senaste kampanj: House of Cards i New York. Här ser man tydligt hur den antingen kan bäras som ytterplagg eller under en grövre rock.

Utöver dessa nyheter så kommer de klassiska modellerna finnas tillgängliga som MTM i såväl jackor som byxor där mocka, skinn, ull, bomull, linne och silkesblandningar alla är intressanta beroende på klimat och personliga preferenser. Tidsbokning för måttagning och konsultation görs enklast HÄR

 

Företagets 002 Flight Jacket i en hundtandsmönstrad naturlig ull.

Eller i företagets lyxiga Plonge Leather tillsammans med benvita byxor i bomull.

004 är företagets asymmetriska ytterrock, här i naturlig ull.

006 i grått tillsammans med byxor i peached cotton.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 Soccercalle säger
2019-02-26 10:50 - Anmäl

Jag gillar verkligen estetiken och affärsmodellen hos Stoffa. Däremot har jag personligen dålig erfarenhet av de två plagg som de sytt upp åt mig. Ett par byxor som inte blev bra och en field jacket som (om det varit RTW) varit minst en storlek för liten. Detta trots att det är MTO.
#2 Emil säger
2019-02-26 13:21 - Anmäl

Jag har haft problem med samtliga plagg från stoffa. Har flyttat till annan ort och har haft problem med att rätta till det på distans. Det tog månader (ja, i plural!) för att få svar på mail. Så jag skiter helt enkelt i det nu.

Gillar stylingen, så har bara replikerat plaggen hos Luxire. Mycket bättre.
#3 Klas säger
2019-02-26 13:55 - Anmäl

Stoffa är toppen,
har 3 par byxor ifrån dom och är inget annat än supernöjd.
#4 Victor säger
2019-02-26 14:58 - Anmäl

Jag har två byxor från Stoffa, en halsduk och väska. Kan inte bli mer nöjd. Jag var orolig innan jag beställde då jag pendlar lite i vikt men jag fick ett perfekt resultat även om jag vid första byxan gått ner minst 7 cm i omfång. Självklart behövdes dem sys in men det gjorde dem utan svårigheter eller irritation. Jag har sett ett exempel när produkten inte riktigt blev som förväntat med det fixades till och självklart kommer alla göra fel någon gång, för mig är det absolut viktigaste hur något som blivit fel korrigeras av företaget.

Jag ska tillägga att jag bara har måttat mig i Stockholm på plats och tagit nya mått inför nya plagg.
#5 Mats säger
2019-02-26 15:12 - Anmäl

@manolo

Riktigt snygga plagg, vem är det som kör Stoffa i Sverige nuförtiden? Är det Marcus Malmborg?
#6 Jocke säger
2019-02-26 16:38 - Anmäl

#1 Tråkigt. Men kunde de inte korrigera plaggen? Om jackan var så liten bör de rimligtvis ha gjort om den?

#4 Lite nyfiken på väskorna, vilken modell har du?
#7 egok säger
2019-02-26 17:39 - Anmäl

Mats: det var hos Malmborg i höstas iaf.

Stoffa har fått blandade recensioner, vad jag hört. De verkar inte superbra på att åtgärda problem med plagg, samt att måttningen blir fel ibland (detta är dock en risk man alltid tar med mtm). Samtidigt verkar alla överens om att produkten i sig är fantastisk.

Har själv aldrig provat, men funderar på att testa ett par brallor när dollarn sjunkit lite.
#8 Victor säger
2019-02-27 09:09 - Anmäl

#6 - Jag har "002 DAILY BRIEF" men är även lite sugen på "003".
Det enda jag hade önskat är kanske att det fanns fler färger på insidan av väskan att välja på. Men väskans färg annars är perfekt och passar till nästan alla av mina kläder i garderoben.
#9 Jocke säger
2019-02-27 13:00 - Anmäl

#8 precis den jag är mest sugen på! Verkar vara alldeles lagom att ha som daglig väska :) Den där interna plånboken som följer med, rymmer den telefon och nycklar eller är det mer tänkt till typ pass?
#10 J säger
2019-02-27 17:17 - Anmäl

Snyggt men de där jättehöga midjorna när man inte har kavaj kommer jag aldrig förstå mig på eller tycka det är speciellt snyggt..
#11 Victor säger
2019-02-28 10:41 - Anmäl

#08 - Den rymmer utan problem både nyckel, plånbok och mobil. Smidigt att man kan knäppa av den fickan och använda separat tex om man vill ha den vid sin plats på flyget mm.
#12 Jocke säger
2019-02-28 11:26 - Anmäl

#11 Grymt! Lutar åt ett köp :)
#13 A säger
2019-03-05 20:55 - Anmäl

Om det är Marcus Malmborg som håller i det måste jag lägga in ett varningens finger. Han har rätt många supportärenden innestående. Pengar som inte gått tillbaka till rätt ägare mm.
#14 JB säger
2019-03-06 12:49 - Anmäl

#13 Han står för showroom, det är inte hans produkt och inte honom du betalar.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Baselworld 2019: Five Of The Coolest...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen