Manolo logotype

De bäst klädda på Oscarsgalan 2019

Natten till idag gick 2019 års upplaga av Oscarsgalan av stapeln på The Dolby Theater i Hollywood. Detta var den 91:a versionen av världens kanske mest bevakade och prestigefyllda prisutdelning. Fokus ligger utöver de cinematiska prestationerna inte sällan på gästernas klädsel och vi har valt ut de i vår mening bäst klädda männen från galan.

Att utse de bäst klädda på ett event som Oscarsgalan är lättare sagt än gjort. I de allra flesta fall handlar det snarare om stylister och sponsorers önskemål snarare än personlig smak. Det skall också sägas att det är lättare sagt än gjort att få plaggen att falla snyggt och se smickrande ut på röda mattan. Vanligaste misstaget vi ser är en alldeles för smal passform som det var ett par gäster som stack ut positivt. 

Joe Alwyn

Skådespelaren i den kritikerrosade filmen The Favourite lyckades enligt oss allra bäst med sin klädsel. En smal och smickrande passform med en klassisk gördel. Pluspoäng för en gedigen och tilltagen fluga och sammetskavaj med breda slag.

 

Joe Alwyn

 

Trevor Noah

Komikern och programledaren för populära The Daily Show visade på imponerande ärmlängd i såväl skjorta som kavaj (något som verkar vara försvinnande svårt för många gäster). Smokingen som var från Salvatore Ferragamo hade en imponerande passform och hade med något bredare slag varit en fullträff enligt oss. 

 

Trevor Noah

 

Alex Rodriguez

Baseball-legenden A-Rod var på plats tillsammans med Jennifer Lopez och bar en benvit smokingjacka från Tom Ford med imponerande passform och snitt. Huruvida det är korrekt eller ej med vit smoking i Los Angeles känns i sammanhanget och konkurrensen ointressant och A-Rod tillhörde definitivt de bäst klädda. 

 

Jennifer Lopez och Alex Rodriguez

 

Michael B. Jordan

Skådespelaren Michael B. Jordan var på plats för att representera Black Panther som var nominerad i flera kategorier. Jordan har varit en av de bäst klädda männen på Oscarsgalan tidigare och även om årets klädsel kanske inte toppar den dubbelknäppta smokingen från Purple Label som han bar 2016 så tillhörde han definitivt toppskiktet. 

 

Michael B. Jordan

 

Mark Ronson

Musikern Mark Ronson har ett erkänt klädintresse och bland alla kreativa tolkningar av smoking tycker vi att Ronsons sjalslag med diskret piping faktiskt fungerar. Pluspoäng till snygg fluga och en i övrigt avskalad estetik. 

 

Mark Ronson

 

Ludwig Göransson

I år har vi faktiskt en svensk vinnare av en Oscar! Det rör sig om kompositören Ludwig Göransson som skapade musiken till Black Panther och som utöver sitt musikaliska bidrag var väldigt välklädd. En klassisk smoking med breda spetsiga slag som lyfts av en liten personlig detalj i form av halsbanden i guld. 

 

Ludwig Göransson

 

Bradley Cooper

Bradley Cooper i sin vana trogen bärandes smoking från Tom Ford framförde tillsammans med Lady Gaga låten Shallow som vann en Oscar för bästa originalsång. 

 

Bradley Cooper tillsammans med Lady Gaga (även översta bilden)

Alla bilder - Getty Images

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

#1 Essesse säger
2019-02-26 11:52 - Anmäl

Trevor vann den där uppställningen.
#2 FauxPas säger
2019-02-26 13:24 - Anmäl

Ronson är coolast men Alwyn är snyggast. 4 bilder bär Tom Ford.
#3 RayRay säger
2019-03-04 12:20 - Anmäl

Svårt att se Göranssons outfit bakom allt det där håret. Synd!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Baselworld 2019: Five Of The Coolest...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen