Manolo logotype

P Johnson 2019 Lookbook

Nästa varumärke vars lookbook vi valt att lyfta fram är australiensiska P Johnson. Företaget som grundades i Sydney 2008 har idag showrooms i t ex London och New York och lanserade nyligen en helt ny lookbook för sitt MTM-program. Vi har tittat närmare på kollektionen och valt ut våra personliga favoriter.

P Johnson har sedan starten 2008 varit ett av de mest inflytesrika företagen inom kategorin av små fristående MTM-aktörer världen över. Patrick som grundat företaget har en stor portion känsla för form och estetik som sträcker sig utanför företagets plagg och avspeglas minst lika starkt i väldesignade showrooms och smakfulla kampanjer. 

Stylingen har också varit något som varit signifikativt för företaget där klassiskt och konservativt skrädderi blandas med lediga och avslappnade inslag så som en löst knuten stickad tröja över axlarna på en perfekt måttsydd kostym. På fötterna hittar vi mer ofta än sällan ett par car shoes eller espadrillos snarare än klassiska oxfords. Ett val vi även sett att Ralph Lauren ofta använder för att addera dynamik till sina mer skräddade looks. 

I P Johnsons kollektion hittar vi klassiska mörka kostymer i eleganta ulltyger men även mer vågade val i gul och vinröd manchester. Utöver den skräddade delen hittar vi de mer avslappnade men minst lika eleganta looks bestående av shorts, popovers och overshirts. Inte sällan i tyger som linne med härlig textur och andningsförmåga. 

 

Ett extremt elegant alternativ av mörk kostym.

Somrig kostym i ljusblått utförande.

Dubbelknäppt kostym i tunn ull med knuten stickad tröja över axlarna.

Dubbelknäppt krita.

Bredrandig tröja för att på ett enkelt sätt klä ner kostymen.

Brun kostym med vit skjorta och svart slips är en av våra personliga favoriter i garderoben.

Dubbelknäppt kavaj till ljusgrå byxor med dubbel plisséring.

Ljus denimskjorta med vita byxor och rutig kavaj.

Ljusa och sobra färger som passar perfekt under sommarhalvåret.

Ljusa jeans, dubbelknäppt kavaj och polotröja.

Gul kostym med täckväst.

Drawstring-byxor och randig tröja.

Elegant ledig klädsel för sommaren bestående av olivgrön popover och khakifärgade shorts.

Klassisk smoking

En mer alternativ tolkning av smoking med dubbelknäppt smokingjacka och vita byxor.

Grundaren Patrick Johnson

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 Jocke säger
2019-02-18 11:53 - Anmäl

Deras senaste lookbooks är riktigt trevliga, precis som deras instagramflöde. Gillar även deras shirt jackets, även om priset känns minst sagt i överkant.
#2 alw säger
2019-02-18 13:11 - Anmäl

Sjukt bra! Patrick själv är en av de mest välklädda i branschen enligt mig. Skulle gärna testa deras produkter men de verkar inte göra trunk shows i Europa? Iaf inte Sverige...
#3 FIPPE säger
2019-02-18 14:06 - Anmäl

Alltid lika snyggt. Som Drake's australiensiska kusin. Brittiskt & kallt vs australiensiskt & varmt.
#4 Bosignani säger
2019-02-18 17:29 - Anmäl

Jag älskar P Johnson-estetik och hade sedan flera år välat prova dem. Två gånger under det senaste året fick jag möjlighet att prova både kavaj ock byxa på WJ & Co i Malaysia och tyckte att en del detaljer såsom utanpåliggande bröstfickor varit för små även i stlk 50. Även konstruktionsnivån tyckte jag inte varit i samma höjd som italienska tillvärkare i den prisnivån. För mig liknar P Johnson mest Gaiola Napoli som ser väldigt trevligt ut på bild, men det är något med proportionerna som inte stämmer. Jag föreslår att lägga lite extra pengar och satsa på antingen Ring Jacket eller Caruso som i mitt tycke är 2 steg övan, till och med i deras konfektion för att inte nämna deras MTM.
#5 Lars säger
2019-02-18 19:10 - Anmäl

Inte många rätt där. Antingen tråkigt eller bara fult.
#6 Hanna S säger
2019-02-18 21:25 - Anmäl

Detta är bland det bästs jag sett på flera år!
#7 Nyph säger
2019-02-19 18:57 - Anmäl

Har sällan fått så många uppskattande komplimanger som för min gröna manchesterkostym från PJ. Klockren passform om man är lång, smal och bredaxlad. Endast ärm- och benlängd behövde justeras. Kvalitetsmässigt tycker jag att de väl kan jämföras med Carusos kavajer. Sedan köper jag kanske inte samtliga stilar ovan men det är väl skönt att inte allt följer samma kanon.
#8 Gubben säger
2019-02-21 10:39 - Anmäl

Kanske tråkigt, kanske "gubbigt" som det i några kommentarer ovan uttrycks - men oj vad härligt att se proportionerna i kavajer och byxor!
#9 raggsockan säger
2019-02-25 11:40 - Anmäl

Kom på en lustig paradox när jag tittade på bilderna härovan:

Det anses ju vara ett stort "no-no" för oss män att bära strumpor som är så korta att en bit hud kan skådas när byxan av någon anledning(exv. när man sitter)åker upp en smula - däremot är det tydligen helt ok att gå strumplös, till och med i grova skor.
Samma håriga bleka ben...
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Baselworld 2019: Five Of The Coolest...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen