Manolo logotype

7 x Small Leather Goods

Ett inslag i den manliga garderoben och i utbudet hos i princip alla tillverkare man lätt glömmer av är alla små läderaccessoarer. Det kan röra sig om allt från praktiska plånböcker till onödiga men eleganta cigarrfodral eller nyckelringar. VI har idag valt ut 6 favoriter i den här kategorin som kan göra livet både enklare och snyggare.

 

Anteckningsblock, Smythson

Som redaktör skriver jag föga förvånande den absoluta majoriteten av mina texter på datorn. Därför kan det vara både inspirerande och uppfriskande att under jobbresor och mässor ha med ett klassiskt anteckningsblock för att skriva ner citat, notiser eller idéer till kommande artikar. Det här anteckningsblocket från Smythson har tillsammans med en penna från Montblanc blivit en personlig följeslagare i flera år. 

 

Anteckningsblock från brittiska Smythson i präglat skinn.

 

Mynthållare, Valextra

I dagens Sverige är det kanske sällan man använder småmynt men de som varit på resande fot, inte minst inom Europa vet hur behovet av myntförvaring underlättar enormt. Här ser vi ett elegant alternativ som håller alla mynt på plats från italienska Valextra i buteljgrönt präglat kalvskinn.

 

Mynthållare från lyxiga Valextra.

 

Armband, Skultuna

Även om vi inte är förespråkare av Sprezziga armband som täcker halva underarmen så finns det tveklöst en charm med ett flätat armband i läder runt handleden. Det kan vara ett diskret sätt att plocka upp nyansen från skor, bälte eller klockarmband och ge en personlig prägel till den övriga outfiten. Här i ett mörkbrunt utförande från svenska Skultuna. 

 

Armband i flätat skinn från Skultuna.

 

Cigarretui, Il Bussetto

Kanske inte något som kvalar in som livsviktigt i livet men om man som jag då och då kan uppskatta en cigarr är den här typen av läderetui ett såväl praktiskt som elegant sätt att förvara dem på t ex resan och kan även vara en perfekt present till någon man vet röker cigarr.

 

Cigarretui från italienska Il Bussetto.

 

Klockarmband, Molequin

Ett effektivt och i sammanhanget billigt sätt att alternera uttrycket i sin klocka kan vara att addera ett annat klockarmband. Istället för klassiska och dressade alternativ i krokodil eller alligator rekommenderar vi ett lyxigt kalvskinn från Molequin som fungerar utmärkt på såväl sport- som kostymklockor. 

 

Slätt klockarmband från Molequin i cognacsbrunt kalvskinn.

 

Nyckelfodral, Laperruque

Ett annat till synes meningslöst men faktiskt ganska funktionellt alternativ kommer från Malmöbaserade Laperruque. Det är ett nyckelfodral som man antingen kan bära runt halsen eller i väskan och som framför allt skyddar övriga produkter i t ex ett fack från att repas. Här i ett naturligt vegatabiliskt skinn från belgiska garveriet Masure som kommer utveckla en vacker patina över tid.

 

Nyckelfodral från Laperruque

 

Reseplånbok, Grafford

Ett kortetui är troligtvis det smartaste alternativet av plånböcker idag men när man är på resande fot och det är sedlar, pass och ytterligare kort som skall få plats kan en så kallad Coat Wallet eller reseplånbok vara guld värd. Här i präglat kalvskinn specifikt framtaget för Grafford på Humlegatan i Stockholm. 

 

Coat Wallet eller Card case i mörkbrunt eller svart präglat skinn. (även översta bilden)

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Accessoarer

#1 J säger
2019-02-14 10:58 - Anmäl

Snygga grejer där anteckningsboken från Smythson är min favorit! Bara titeln gör ju den väldigt elegant. Armband finns det hur mycket snyggt som helst. Mina favoriter är Luis Morais och Bottega Veneta som är helt olika stil men många snygga modeller från båda.
#2 Seikoholic säger
2019-02-15 09:25 - Anmäl

Vintage Grand och King Seiko använder lite ovanliga 19->16mm, och här är ju ett snyggt alternativ. Men vet du om det finns något liknande under 1000-lappen med samma mått?
#3 Bläckplumpen säger
2019-02-16 20:07 - Anmäl

Till skillnad från J härovan är jag nog lite skeptisk till inskriptionen på Smythson-boken, men de finns ju i neutralt utförande också... Dock undrar jag hur pappret är. Mont Blanc-penna, innebär det en reservoarpenna? Funkar det bra, eller blir det som i alla andra "fina" anteckningsböcker där bläcket sugs iväg åt alla håll, som om man skrev på en servett?
#4 Jonas säger
2019-02-18 10:28 - Anmäl

Har ett liknande nyckelfodral, kan varmt rekommenderas, inga fler trasig fickor!
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Baselworld 2019: Five Of The Coolest...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen