Manolo logotype

Ralph Lauren Spring/Summer 2019

Vi fortsätter vår bevakning av det klassiska herrmodets vårkollektioner och har denna vecka kommit till mannen som personifierar den amerikanska drömmen. Vi talar såklart om Ralph Lauren och i detta fall hans spjutspetskollektion Purple Label.

Vad som är lite unikt för årets kollektion av prestigelinjen Purple Label är att man för första gången inkluderat funktionslinjen RLX i kollektionen. Dessa två grundfilosofier kan egentligen inte stå längre ifrån varandra med Purple Label som har foten i italienskt skrädderi och RLX i tekniska funktionsmaterial. 

Som alltid lyckas dock på något sätt Ralph Lauren få det att fungera. En prasslig täckjacka kanske inte är något vi eller gemena man skulle kombinera med kritstrecksrandiga byxor men detta är en presentation och är menad att vara extrem. 

Den slår dock an den tråd som vi ser allt mer av i herrmodet och som definierat Ralph Laurens personliga stil i flera decennier: Att blanda inslag av dressat och ledigt, tekniskt och klassiskt samt gammalt och nytt. 

Kollektionen innehåller även en hel del prints som hämtat sin inspiration från tidiga 1900-tals affischer från Rivieran samt idrottstävlingar så som fotboll, segling och tennis. 

Färgmässigt delas kollektionen upp i en väldigt monokrom svart/vit del samt en mer färgstark. 

Kombinationer av dressade byxor med högre midja och plisséring tillsammans med t ex kashmirhoodie eller kortare täckjacka är något vi såg mycket av. 

Om man tittar på kavajer och kostymer så har företaget valt att lansera en helt ny modell som man kallar "The Ralph Suit". Den kännetecknas av en bredare axel, markerad midja och en dubbelknäppning anpassad för att knäppas på lägsta knappraden. Detta som en hyllning till grundarens egen silhuett. 

 

The Ralph Suit med den lägre knäppningen.

Samma kavajmodell uppbruten ur en kritstrecksrandig kostym och parad med en benvit byxa.

Vi ser mängder av kombinationer med klassiska byxor och kortare täckjackor...

...eller lyxiga hoodies.

Funktionsmaterial och plagg från RLX har letat sig in i Purple Labels kollektion som antingen presenteras på ett monokromt...

eller väldigt färgstarkt sätt.

Skjortor och tröjor med prints från Rivieran och idrottsevenemang från tidiga 1900-talet.

Här tillsammans med kritstrecksrandiga kostymbyxor.

Ett klassiskt inslag i Ralph Laurens kollektioner är flörten med den amerikanska preppykulturen. Här med en kombination av klubbkavaj, shorts och hoodie.

Benvit linnekostym i dubbelknäppt utförande med motivslips.

Den one piece-overall som de senaste åren blivit ett återkommande inslag i kollektionen.

I vanlig ordning ligger det stort fokus på högtidsplagg. Här i en jacquardmönstrad smoking med sjalslag.

Dela på Facebook Dela på Twitter

Andra artiklar i kategorierna: Kläder

Andra artiklar om varumärkena: Ralph-Lauren
#1 Gubben säger
2019-02-04 18:58 - Anmäl

Bild 2 - storartat!
#2 A säger
2019-02-05 04:22 - Anmäl

Bravo!
#3 EL PERRO säger
2019-02-05 10:35 - Anmäl

Fint. Förresten, någon som vet vad som hänt med marcusmalmborg.com, vars eidos och stoffa-kollektioner visats här på Manolo ett flertal ggr?
#4 J säger
2019-02-05 17:05 - Anmäl

Snyggt! Raffe leverar nästan alltid. Finns så mycket mer än piketröjor med stora hästar. Malmborg har väl lagt ned läste jag någonstans?
#5 Magnus säger
2019-02-05 20:46 - Anmäl

Ja, dessutom snygga brallor - lagom mkt volym och snygga linjer. De tajta ljusa är inte lika snygga, synd att min garderob rymmer väldigt många tajta...
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

Editors' Picks: Forbidden Fruit: Four...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen