Manolo logotype

Cesare Attolini Spring/Summer 2019

Så var det äntligen dags för bevakningen av vårens kollektioner att börja ta vid här på Manolo. I vanlig ordning börjar vi med branschens kanske bästa producent av kavajer och kostymer; Cesare Attolini som för våren valt att fotografera kollektionen i italienska Fortei Dei Marmi.

Med Cesare Attolini vet man vad man får. Det gäller allt ifrån hantverket till produktionen av sina kampanjer. Man har använt samma modell och manér i minst 10 år och många kan säkert sakna en viss kreativitet. Jag tycker samtidigt att det kan vara ganska charmigt med den konsekventa presentationen. Cesare Attolini är inte heller ett företag som står för trend och har t om "Timeless Elegance" som slogan. 

Vad man dock kan se från säsong till säsong är hur plaggen förändras. Det är inte något radikalt men vi ser i vårens kollektion mer dubbelknäppta kavajer än någonsin tidigare. Attolinis dubbelknäppta snitt är enligt mig ett av de snyggaste inom all RTW med en väldigt fin balans och form på slag, knappställning och skärning. 

Vi ser även att den avslappnade delen av kollektionen tar större plats. Även om Attolini främst är kända för sin spetskompetens inom kavaj- och kostymproduktion så är dessa lediga plagg så som mocka och skinnjackor, kashmirtröjor och korta jackor ett område många lyxföretag ger sig in på där i vår mening Loro Piana dominerat marknaden totalt. 

Färg och material är i vanlig ordning anpassat för sommaren och även om inte allt känns lika lättburet så finns det gott om inspiration att hämta ur vårens kollektion. (klicka på bilderna för större format)

 

Benvit, tredelad kostym

Ljus och somrig palette.

Ledig sommarklädsel med kort jacka och upprullade chinos.

Ett exempel på hur man kan kombinera kavaj och jeans.

Dubbelknäppt kavaj med stor överruta.

Redo för road trip längs Amalfikusten.

Safari-inspirerad kavajhybrid med tunn scarf.

Kortare jacka i röd mocka.

Blått på blått på blått.

Väldigt elegant klädsel där benvita byxor och beige kavaj passar perfekt tillsammans med mörkbrun slips.

Klassisk mörk affärskostym som Attolini gör bäst.

En lite mer vågad ljusblå blazer i dubbelknäppt utförande.

Tunn peacoat för tidiga våren

Avslappnad look med safariskjorta och vida byxor.

Mer beige och benvitt dubbelknäppt utförande.

Ljusblå dubbelknäppt kostym.

Dela på Facebook Dela på Twitter

#1 random säger
2019-01-22 17:12 - Anmäl

Svåra nyanser för en blek blondin som mig men ack så snyggt! CA är perfektion.
#2 Mikhail säger
2019-01-22 21:15 - Anmäl

Räkna antal bilder där modellen har sin vänstra arm böjd (håller i något eller låtsas göra det...). Varför ett sådant företag lämnar från sig dessa trista och förutsägbara produktbilder är för mig en gåta.
#3 Särdal säger
2019-01-22 21:43 - Anmäl

Snyggt och bärbart (det mesta). Alla tummar upp !!
#4 Galeazzo säger
2019-01-23 10:38 - Anmäl

Skulle vilja se hur den dar roda mockajackan ser ut nar han lamnar stenbrottet i Carrara.
#5 B M säger
2019-01-23 23:52 - Anmäl

Helt makalöst bra..som vanligt. 110 % perfektion (10 extra för snyggt foto)
#6 CT säger
2019-01-30 13:36 - Anmäl

Andreas du som testat både Attolini, Orazio Luciano och Saman Amel napoli, hur står de sig i relation till varandra? Jag har inte testat själv men jag tycker Attolini ser mer uppbyggd ut än Orazio, och Saman något mellanting? Är det överlägsen rörlighet/följsamhet med helt stillasittande kavajer på alla tre när man rör sig eller vinner nån där?
#7 Andreas Weinås säger
2019-01-30 14:01 - Anmäl

#6 - Alla tre alternativ tillhör det absoluta toppskiktet av MTM i världen. Personligen tycker jag (vilket jag vet att Saman själv sagt) att Attolini förmodligen är den bästa av alla alternativ på marknaden men de är också överlägset dyrast och nästan dubbla priset mot t ex Samans Napoli-linje.

Jag är väldigt nöjd med det jag har från samtliga av dessa tre tillverkare men har kanske valt dem beroende lite på vilket plagg jag skall göra.

För en klassisk enkelknäppt kostym har Saman och Attolini bägge varit så nära perfektion kring hur jag vill ha det medan Orazio passat bäst för en ledigare kavajer pga den minimala uppbyggnaden som du är inne på.

Attolini och Orazio har också ett dubbelknäppt snitt som jag verkligen uppskattar samt såklart ett lite bredare utbud av modeller att utgå från då de är större företag vilket gjort att jag valt dem för t ex rock och dubbelknäppt kavaj/kostym.

Som alltid med den här typen av saker så handlar det väldigt mycket om vem som tar måtten. Att hitta någon som förstår vad du som kund är ute efter och kan omsätta det i mått är betydligt viktigare än kvalitetsskillnaden och handsömnaden mellan dessa tre.

Saman har fördelen att finnas på plats i Stockholm året om för bokning och fittings medan Orazio och Attolini brukar besöka Gabucci 1-2 gånger per år.
Skicka
OBS! Detta forum är förhandsmodererat, dvs. alla inlägg som skrivs måste godkännas av en administratör innan de visas publikt.


Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Maison Bonnet bespoke glasses: The...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – SM i skoreparation 2019

Läs mer

Hodinkee

Introducing: The Chopard Mille Miglia...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen